Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
BeeMeR - Pon 26 Sie, 2019 11:34
Parę z Jugglers rozpoznałam tylko jak wspomniano tytuł z początku zastanawiałam się co to za nowa para nie z tej bajki
Trzykrotka - Pon 26 Sie, 2019 11:37
Tak, z Jugglers to był taki mały wtręcik trochę od czapy
Aragonte zobaczysz - w ostatnim odcinku parzył nawet pannie ziółka na kaca własną książęcą dłonią machając wachlarzem nad węgielkami
Trzykrotka - Pon 26 Sie, 2019 14:40
Sięgnęłam nie po snuja, ale po Miss Hammurabi. Jestem w trakcie pierwszego odcinka i już zachwycam się postaciami. I sędzia Im - ten młodociany nieugięty i super-sekretarka i Mały Król i ten wrzeszczący szef. Ale sędzina Park grana przez Go Arę - zakochałam się w niej, kiedy wystąpiła w mini, a potem burce a było to po akcjach w metrze. O, lubię. I na dodatek widać, że na dobre serce. Wiem, że to nie drama zabawowa, ale na razie się śmieję, więc nie wiem, czy nada się pod moje trefne oglądanie
Aragonte - Pon 26 Sie, 2019 16:50
Oglądaj Miss Hammurabi, nie jest zabawowa, ale bardzo dobra - Admete i mnie się bardzo podobała ta drama. Ja lubiłam tam różne postacie
A sama lecę z szóstym odcinkiem Rookie Historian
Podobała mi się scena, kiedy książątko pozwolił się pannie wypłakać w swoim pałacyku.
A potem za nią nadrabiał pracę, kiedy została ukarana za petycję
Widać, że wyziera spod tego współczesna mentalność (tak to odbieram), ale drama zrobiona jest lekko i wdzięcznie, ze smakiem.
Edit: przezabawne są dla mnie role służby - służącej panny oraz eunucha i dwóch jego towarzyszek
Admete - Pon 26 Sie, 2019 20:00
| Aragonte napisał/a: | | Oglądaj Miss Hammurabi, nie jest zabawowa, ale bardzo dobra - Admete i mnie się bardzo podobała ta drama. Ja lubiłam tam różne postacie |
Bardzo miło ją wspominam - zarówno bohaterów jak i opowiadane historie. Go Ara pierwszy raz naprawdę mi się podobała. Drama może zupełnie komediowa nie jest, ale ma mnóstwo humoru
| Aragonte napisał/a: | | Edit: przezabawne są dla mnie role służby - służącej panny oraz eunucha i dwóch jego towarzyszek |
Też bardzo ich lubię.
Trzykrotka - Pon 26 Sie, 2019 20:48
| Aragonte napisał/a: |
Widać, że wyziera spod tego współczesna mentalność (tak to odbieram), ale drama zrobiona jest lekko i wdzięcznie, ze smakiem.
|
Pewnie że wyziera i chyba dlatego jest to takie fajne To drama kostiumowa, ale raczej mało historyczna, może prócz roli kronikarzy. Mam wciąż w oczach całe półki ksiąg zapisków z czasów Joseonu, które pokazali w Queen In Hyun Man. Dzień po dniu, wydarzenia z dworu królewskiego byly tam uwiecznione. No, może oprócz "książę odwrócił kartkę"
Pomysł ze spoufaloną i bardzo troskliwą służbą jest przedni. Oni są właściwą rodziną dla ksieciunia, nie tatuś - król.
BeeMeR - Wto 27 Sie, 2019 08:39
Jestem po debacie telewizyjnej, Siwon próbował popełnić samobójstwo polityczne
Ja bym na niego nie zagłosowała, na resztę kandydatów też nie to pewniejak u nas byłobby głosowanie przeciw a nie za.
A pułapka Lichwiarki na Żonę była wredna, ale chyba zasłużona.
Trzykrotka - Wto 27 Sie, 2019 09:41
BeeMer, to ten odcinek, w którym Siwon oświadcza na wizji, że jest oszustem? Przypomniałam sobie wideo na dramabeans. Co za ulga zaraz po tym oświadczeniu Kłamstwo wisi niestety człowiekowi nad głową i tylko stres przynosi. Albo szantaż. A siwonowemu bohaterowi na władzy nie zależy - ależ się dobrze poczuł po tym oświadczeniu. I po tym jak wcześniej nawtykał rywalowi ile wlezie
BeeMeR - Wto 27 Sie, 2019 09:47
Obu rywalom nawtykał tak, to ten odcinek.
Aż mi chodziło po głowie supernaturalne "don't try to con a con man"
Trzykrotka - Wto 27 Sie, 2019 10:07
| BeeMeR napisał/a: |
Aż mi chodziło po głowie supernaturalne "don't try to con a con man" |
O tak, tak. On jeszcze niejeden piękny numer wywinie w polityce i życiu prywatnym
Prawda, że Siwon bardzo dobrze gra? Tak się znów na niego zagapiłam podczas tej debaty... Przystojny i umie nosić garnitur, to też - ale przede wszystkim świetnie gra.
Aragonte - Wto 27 Sie, 2019 10:23
A ja dojechałam do dziewiątego odcinka Rookie Historian i kłótni małżeńskiej następcy tronu z małżonką pt. "No zrób mi wreszcie tego potomka, chłopie, od 15 lat się od tego migasz!".
A teraz wśród historyków trwają targi i spychologia stosowana w związku z tym, kto powinien podjąć decyzję o wykreśleniu tego z kronik jak w mojej pracy normalnie
Trzykrotka - Wto 27 Sie, 2019 11:09
I ten oto przypadek pokazuje, po co byli potrzebni kronikarze, a zwłaszcza kronikarki. Tylko przy bezstronnych świadkach kobieta mogła powiedzieć jak to jest naprawdę w sprawie, w której oskarżano ją (nie ma dziecka i następcy, to wina żony oczywiście). Aczkolwiek późniejszy ból głowy pod tytułem "robić z tego oficjalną Sprawę, czy zamieść pod dywan" był dobry
Na forach już martwią się o los następcy tronu. Sprawa z żoną, z którą ewidentnie się nie lubią, nawet tak po ludzku, to chyba jedyna skaza na jego wizerunku. Na pewno byłby światlejszym królem niż jego tatuś, a i wyraźnie pewien romans zaczyna wisieć w powietrzu... Więc niektórzy już zastanawiają się, czy scenarzyści go nie uśmiercą i czy to Dowon nie będzie jednak miał do roboty coś więcej, niż pisanie joseońskich Harlequinów. Czego oczywiście nie życzę ani następcy tronu, ani naszemu Książątku.
Aktor, który gra następcę tronu grał w filmowym Cheese in the Trap In Ho, czyli dramową rolę naszego Robotinka. Ufarbowany był na blond
Aragonte - Wto 27 Sie, 2019 11:46
| Trzykrotka napisał/a: | | Na pewno byłby światlejszym królem niż jego tatuś, a i wyraźnie pewien romans zaczyna wisieć w powietrzu... |
Masz na myśli jedną z kronikarek i następcę tronu? Wyłapałam zetknięcie ich dłoni podczas wręczania oficjalnego dokumentu
Trzykrotka - Wto 27 Sie, 2019 11:55
Tak, właśnie ich. W kolejnych odcinkach więź się zacieśnia. Dziewczyna jest bardzo inteligentna, z dobrej rodziny, ma serce. Tyle że szpieguje dla ZUego. Dlaczego? Nie wiadomo. W dramie jest jeszcze sporo znaków zapytania.
Aragonte - Wto 27 Sie, 2019 12:08
Może to jakaś transakcja wiązana? Szpiegowanie za to, że pomógł jej wystartować jako kronikarce, tj. wstawił się u ojca?
| Admete napisał/a: | A ja się chichram podczas sceny przyjmowania młodych historycznej do grona urzędników. Opijanie oczywiście Pamiętam, że ta aktorka w Horse doctor też miała zacięcie komediowe. |
Admete, wróciłam do tego posta, bo tak oglądam i oglądam Rookie Historian i coś mi się nie zgadzało Tutaj nie gra aktorka z Horse Doctor (z opinią o której się zgadzam oczywiście), tylko Shin Se Kyung.
http://asianwiki.com/Shin_Se-Kyung
Księżniczka z Horse Doctor to ta:
http://asianwiki.com/Kim_So-Eun
BeeMeR - Wto 27 Sie, 2019 12:36
Też mi się wydawało, że to nie jest aktorka z Horse Doctor
Wyszły wyniki druguego sondażu - jak się ładnie plakat uśmiechnął
Tetaz dopiero żona dołączy do kampanii
Trzykrotka - Wto 27 Sie, 2019 13:39
Obejrzałam 2 odcinek Miss Hammurabi. Bardzo emocjonalnie angażująca jest ta drama. Lubię takie, aczkolwiek trudno mi znieść smutek niektórych spraw prowadzonych przez sędziów i niektórych wątków. Ale podobają mi się bohaterowie, podobają też zabawne sceny. Bardzo fajnie napisana jest sędzina Park grana przez Go A Rę. Nie tylko współczująca i wrażliwa, ale też zacięta i z ikrą. Jak od burki się zaczęła, tak idzie...! Dostała po łbie za nadgorliwość, słusznie jej się należało. Musi trochę stonować, żeby się nie wypalić, nie zaharować na śmierć i nie podłożyć (bo strony spraw mogą wykorzystać jej dobroć dla swoich celów, jak babcia winna pieniądze). Podoba mi się, chyba dawno już A Ra nie miała takiej fajnej roli.
Samouśmiechający się plakat Siwona
Aragonte - Wto 27 Sie, 2019 14:18
Jeszcze a propos Rookie Historian - mnie się akurat bardzo podobały te odcinki z zarazą, ale ja mam lekkie skrzywienie, bo lubię czytać o historii medycyny i od razu sobie odświeżałam w głowie jakieś informacje
Hmm, czy to ja niechcący przykleiłam wątek?
Aragonte - Wto 27 Sie, 2019 15:04
Takie zestawienie na zdjęciu nie zdarza się często
https://www.instagram.com/p/B1qQqiFJBAe/
Trzykrotka - Wto 27 Sie, 2019 15:23
O, Rysiek z Wachlarzem Jedzenia nie rozpoznaję
Aragonte - Wto 27 Sie, 2019 15:24
Jedzą zimne kluski, które Rysiowi bardzo posmakowały
Admete - Wto 27 Sie, 2019 15:38
| BeeMeR napisał/a: | | Też mi się wydawało, że to nie jest aktorka z Horse Doctor |
No proszę - nie pierwszy raz pomyliłam na oko
Trzykrotka - Wto 27 Sie, 2019 15:42
One są podobne. Ta z Horse Doctor grała między innymi w Liar Games i w Scholar Who Walked The Night, a obecna kronikarka - w Black Knight czy Bride of The Water God.
Aragonte - Wto 27 Sie, 2019 15:46
Jeszcze Rysio i Wachlarz z Soompi:
https://www.soompi.com/ar...for-korean-dish
Aragonte - Wto 27 Sie, 2019 15:52
| Trzykrotka napisał/a: | | One są podobne. Ta z Horse Doctor grała między innymi w Liar Games i w Scholar Who Walked The Night, a obecna kronikarka - w Black Knight czy Bride of The Water God. |
Shin Se Kyung grała przede wszystkim w Smokach. A także mniejszą rolę np. Królowej Seondeok. Ale chyba najbardziej mi się podoba w roli kronikarki
|
|
|