To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Winter sonata, czyli dramy na koniec roku

BeeMeR - Nie 29 Sty, 2017 16:21

Przejrzałam finał Syrenki (spoilery, ale jeśliby ktoś chciał obejrzeć to już by to zrobił :P )

oto co mi się rzuciło w oczy:
- pleple
- powrót Syrenki, która przechodziła rekonwalescencję po postrzale w morzu, zabrało jej to bodaj kilka lat

- cameo Duszki (Nowa Syrenka, której Syrenka pomaga odnaleźć się na lądzie i daje wskazówki, które kiedyś sama dostała od Syrenka)

- udawana amnezja LMH ale generalnie wszyscy szczęśliwi, panna co biegała za LMH teraz chce się oświadczyć temu młodemu, LMH został chyba prokuratorem, ten trzeci prowadzi jakieś wykłady
- najbardziej niezręczne kissu jakie widziałam w ostatnim czasie - jedno i drugie się stara ale wyraźnie zupełnie nie są dopasowani ani zainteresowani sobą

- dużo ładnych ujęć oceanu :serduszkate:

- i żyli długo i szczęśliwie ;)

Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 17:05

No cóż, po zniknięciu pewnego Syrenka nic mnie do Syrenki już nie ciągnie :wink:

Dalej sobie lecę przez Nine, jestem po 12. odcinku. Dobrze się to ogląda.

Edit: dużo Hwarangowych fotek z 13., najbliższego odcinka jest tutaj:
http://post.naver.com/vie...mberNo=34609460

Ta mnie zastanawia - ten uśmieszek Sun Woo :wink:
http://post.phinf.naver.n....jpg?type=w1200
A tu "trzej muszkieterowie Silla", z D'Artaganem, ma się rozumieć:

Pojawia się jakaś nowa postać, ciekawe, kto zacz. Pewnie będzie zuy :-P

Poprawiłam linki.

Admete - Nie 29 Sty, 2017 19:02

A ja wróciłam do Crime Squad - dwa odcinki dziś łyknęłam. Rozczochrany pan detektyw ma ładne oczy ;)
BeeMeR - Nie 29 Sty, 2017 19:25

Aragonte napisał/a:
dużo Hwarangowych fotek z 13., najbliższego odcinka jest tutaj:
Ładne fotki :serce:
Widać, że jutro druga para chłopaków będzie się taplać w strumyku :lol:

Aragonte napisał/a:
Dalej sobie lecę przez Nine, jestem po 12. odcinku. Dobrze się to ogląda.
Mnie się to dobrze oglądało z poszczególnymi potknięciami na scenach wytrzeszcza :P
Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 20:35

BeeMeR napisał/a:
Mnie się to dobrze oglądało z poszczególnymi potknięciami na scenach wytrzeszcza :P

Którego wytrzeszcza? :mysle:

Edit: ta fotka Hwarangowa mi się podoba - nie wiem, czy to z dramy, czy BTS (prędzej to drugie, bo Sun Woo mało kiedy się uśmiecha):

Agn - Nie 29 Sty, 2017 20:49

Ja zaś sprawdziłam sobie pierwszy odcinek... Triangle. Nawet nieźle się ogląda - jest policjant z problemem z agresją (nie ma żony, którą mógłby po pracy lać, tylko chodzi o to, że w pracy najchętniej korzysta z pięści i ma gdzieś policyjne procedury), jest jakiś cwaniaczek-hazardzista, który bzyka czyjąś żonę (małżonek musi z jakiejś mafii, skoro obojgu grozi za to śmierć), kradnie czyjąś kasę i w zasadzie chyba zaraz zostanie wkopany w bycie informatorem policjanta, jest też jakiś dziwny młodziak, który powinien brać jakieś leki, ale ich nie bierze, natomiast chodzi w garniturze. I ta trójka wg opisu dramy to rozdzieleni kiedyś tam bracia.
Ze znanych aktorów - młody od leków to Im Siwan, czyli Sierotek z Misaeng, cwaniaczek to Kim Jae Joong, obecnie przebywa w wojsku, ale grał w Szpiegu i Protect my boss - tu nosi skórzaną kurtkę, ma w sobie mnóstwo seksownego wdzięku i czasem przypomina Ji Chang Wooka (serio!). Policjanta gra aktor, którego może Admete skojarzy np. z Last - Lee Beom Soo.
Poza tym był przestępca z Cruel city (i tu też nie gra praworządnego obywatela), policjant z White christmas / awanturujący się klient pani weterynarz z CH, a w roli kochanki cwaniaczka przyjaciółka Hyun Suk z Unkind women. I pewnie jeszcze ktoś tam, kogo teraz zapomniałam wymienić.
Na razie pierwszy odcinek kończy się, jak roznegliżowany cwaniaczek zwiewa przed bandą napuszczonych przez męża-zazdrośnika (zgaduję) facetów, widzi go Policjant i panna, której scenę wcześniej chciał bronić i w ramach podziękowań został przez nią wytrzaskany po pysku.
Myślę, że będzie dobrze. :mrgreen:

Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 21:14

Dwa ostatnie linki fotkowe mi się nie otwierają :cry2: Ale reszta fajna. Widze, że Ban Ryu z Su Ho teraz wskakują do strumyka (BeeMer :kwiatek: ), a Ban Ryu dostanie całusa :banan:

Syrenka :roll: Mam polski sos, więc pewnie sobie kiedyś dokończę, może nawet w miarę szybko, żeby robić miejsce.

Zmacałam wczoraj Chefa Kima bo Namgoong Min i pisali że drama jest "hilarious." Może i jest, ale mnie jakoś mało ubawiła. Potencjał ma, ale dwa pierwsze odcinki natychmiast po obejrzeniu poszły do archiwum i nie wiem, czy będzie jakiś ciąg dalszy. Niemałą rolę odgrywa w tej decyzji fakt, że nasz sunbae ma potworną stylizację - rude włosy zaczesane do góry.
Nasz sunbae gra zdolnego i obrotnego tupeciarza, księgowego pewnego mafioza. Typ podobny jak w Gong Shim - głośny, uśmiechnięty i potrafiący wykaraskać się z każdej opresji. Pomaga bossowi zaciemniać interesy, boss zawsze wyciągnie go z opresji. Rączka rączkę myje, więc mamy też skorumpowanego do szpiku kości i aroganckiego jak zaraza młodego prokuratora (ładniusi k-idol). Kiedy mafiozo postanawia zamknąć interesy, Kim zwija chorągiewkę i startuje w naborze na nowego szefa działu finansowego w wielkiej korporacji. Normalnie nie miałby szans, ale w ogłoszeniu napisali wyraźnie, że mniej liczy się CV, bardziej rozmowa kwalifikacyjna, a w tym nasz pyskacz jest świetny. Dostaje robotę, po czym przekonuje się, że
a/jego poprzednika znaleziono powieszonego w lesie. Nie wiadomo - samobójstwo? Morderstwo?
b/ działem finansowym każdy pomiata jak mu się podoba. Ludzie mają zapieprzać i cicho siedzieć.
c/ Kim podlega pod nie kogo innego, jak wrednego prokuratorka, który też już pracuje w tej korpo, doskonale wie, jaką Kim ma przeszłość, traktuje go jak śmierdzące g**** i uświadamia, że Kim ma słuchać, i robić co się mu każe.
d/ całe korpo jest mocno szemrane, ale
..........
e/ ludzie z finansowego, choć udręczeni, to są bardzo porządni, a najporządniejsza jest pewna dziewczyna (koleżanka naszego Jun Ki z Wilczka i Strzelca)

Na razie dział jest mocno przeciwko podejrzanemu nowemu szefowi, ale czuję, że zaraz się sprzysięgną i będą walczyć o sprawiedliwość metodami Chefa Kima.
Może być zabawnie, ale na razie odkładam i zobaczę, czy będę miała ochotę na kontynuację. Namgoong Min świetny, jak zawsze, mimo ryżej czupryny :kwiatek:

Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 21:19

Trzykrotka napisał/a:
Dwa ostatnie linki fotkowe mi się nie otwierają :cry2: Ale reszta fajna. Widze, że Ban Ryu z Su Ho teraz wskakują do strumyka (BeeMer :kwiatek: ), a Ban Ryu dostanie całusa :banan:

Ban Ryu po tym całusie będzie ciężko zszokowany :lol:

Trzykrotko, tu są te i inne zdjęcia Hwarangowe, na pewno linkowałam takie, na którym była czwórka hwarangów (SW, BR, SH i król):
https://www.instagram.com/jakiya_yui/
Faktycznie linki przestały działać, szkoda :?

I wracam do 13. odcinka Nine, gdzie ktoś już poluje na głównego bohatera :wink:

Agn - Nie 29 Sty, 2017 21:25

Trzykrotko, może cię najdzie i choć w twoim opisie to wszystko brzmi pysznie, to coś czuję, że nie miałabym ochoty tego oglądać.

Ja, jak widać, porzucam Hwarangi. Niezupełnie moja drama, a jak widać wystarczyła mała przerwa, by mi zupełnie przestało na niej zależeć. Będę więc sobie teraz oglądała chyba na zmianę Saimdang (jeszcze nie zaczęłam) i Triangle. I zobaczymy, co wypadnie lepiej. ;)

Admete - Nie 29 Sty, 2017 21:26

Saimdang obejrzę jutro. Jak nam się spodoba, to pooglądamy razem :)
Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 21:32

Ja też sprawdzę Saimdang - mam nadzieję, ze to seguk, który dam radę obejrzeć bez bolu, a chciałabym wspólnego seansu z wami.
Agn, no i dobrze, nie ma sensu męczyć się z czymś, co nie cieszy. Ciekawam twoich wrażeń z Triangle. Ja po pierwszym odcinku wywaliłam, ale to były wybitnie nie moje klimaty. Jak mówię, na Kimie nie kładę jeszcze kreski, dałabym mu szanse następnych 2 odcinków i wtedy zobaczę.

Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 21:33

Agn napisał/a:
Ja, jak widać, porzucam Hwarangi. Niezupełnie moja drama, a jak widać wystarczyła mała przerwa, by mi zupełnie przestało na niej zależeć. Będę więc sobie teraz oglądała chyba na zmianę Saimdang (jeszcze nie zaczęłam) i Triangle. I zobaczymy, co wypadnie lepiej. ;)

Jak cię Hwarangi nie bawią, to pewnie, że lepiej wykorzystaj czas na coś innego :)

Ja nadal nie jestem fanką oglądania dram na bieżąco, więc po Hwarangach pewnie zabiorę się za przeglądanie dysków i sprawdzanie, co też tam na mnie jeszcze czeka :wink:

Trzykrotko, jak ci idzie z JI? Właściwie to zrobiłam korektę tego 15. odcinka, chciałam tylko sprawdzić jeszcze w pracy jakieś dwa drobiazgi.

Agn - Nie 29 Sty, 2017 21:36

Trzykrotka napisał/a:
Agn, no i dobrze, nie ma sensu męczyć się z czymś, co nie cieszy. Ciekawam twoich wrażeń z Triangle. Ja po pierwszym odcinku wywaliłam, ale to były wybitnie nie moje klimaty.

Moje trochę tak. Liczę na tego Policjanta i Cwaniaczka. Nie wiem, jeszcze co tu będzie robił Sierotek, ale z pewnością się tego za jakiś czas dowiem.
Trzykrotka napisał/a:
Ja też sprawdzę Saimdang - mam nadzieję, ze to seguk, który dam radę obejrzeć bez bolu, a chciałabym wspólnego seansu z wami.

To pewnie będzie pół-seguk, bo chyba też ma być część współczesna. :)

No nic, pewnie jutro sobie wrzucę pierwszy odcinek Saimdang. :)

Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 21:37

Aragonte napisał/a:

Trzykrotko, jak ci idzie z JI? Właściwie to zrobiłam korektę tego 15. odcinka, chciałam tylko sprawdzić jeszcze w pracy jakieś dwa drobiazgi.

Właśnie wchodze tu po raz trzeci, żeby ci powiedzieć, że masz 17 w mailu :kwiatek: Gdyby nie Jasiek i film, już zaczynałabym 18. 24 odcinki to jednak wyzwanie. Gosia zaczęła tłumaczyć Generała, a że to jej pierwsza drama, robię jej korektę, więc jeszcze trochę mi się czas skurczył.

Agn - Nie 29 Sty, 2017 21:39

Jakiego Generała? Coś mi dzwoni, tylko nie wiem, w którym kościele. :mysle:
Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 22:05

General and I, chińska drama kostiumowa, przygodówka wielkiej urody wizualnej.
To generał

a to ja

a to generał i ja

Przy czym rzecz jest o wojnie i miłości, w tej kolejności. Wizualne cudo, treściowo pachnie mnchwą, której jest adaptacją.

Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 22:13

Ha, jak miło - nie są tam w połowie łysi :wink:
BeeMeR - Nie 29 Sty, 2017 22:13

Aragonte napisał/a:
Którego wytrzeszcza? :mysle:
Był tam taki starszy wytrzeszcz - trochę knuj - głównie jedną minę miał.

Aragonte napisał/a:
Ban Ryu po tym całusie będzie ciężko zszokowany :lol:
Minę ma jak rasowa panna dramalandu przeżywająca swego pierwszego całusa z zaskoczenia ;)
Ciekawe kiedy i co do niej powie ;)

Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 22:27

Aragonte napisał/a:

Prawda, jaka ulga? :lol: To czasy sprzed zjednoczenia, a moda preferuje bujne sploty u pań i panów. Jakie tam są kostiumy, jaka biżuteria, jakie wnętrza i dekoracje! I plenery piękne, tyle, że w dużej mierze kręcą w blueboxie.

Aragonte - Nie 29 Sty, 2017 22:30

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Prawda, jaka ulga? :lol: To czasy sprzed zjednoczenia, a moda preferuje bujne sploty u pań i panów. Jakie tam są kostiumy, jaka biżuteria, jakie wnętrza i dekoracje! I plenery piękne, tyle, że w dużej mierze kręcą w blueboxie.

Zachęconam :mrgreen: Ale to drama gotowa, czy dopiero emitują?

Trzykrotka - Nie 29 Sty, 2017 22:50

Emitują, ale Chińczycy mają po 5 odcinków tygodniowo, więc idzie jak burza.
Admete - Pon 30 Sty, 2017 07:18

Tego Generała to bym wzięła, jakby mi kto dał, bo mi się tentegować nie chce ;)
Agn - Pon 30 Sty, 2017 07:20

Chyba aż mam ochotę zerknąć.
Generał i panna faktycznie urodni.
Mnie tam nie wadzi, jak mają pół łyse głowy, ale to już wiecie. :P

Trzykrotka - Pon 30 Sty, 2017 09:07

Mnie się to nieźle ogląda. Ale pamiętajcie, że to chińszczyzna bardziej baśniowa niż historyczna, więc dużo jest cudów na kiju - latania, intryg i takich tam, aktorsko też różnie. Raczej odmóżdżajace. Jednak pomysł na OTP (piękni, inteligentni i bardzo przekonująco w sobie zakochani) wiele wynagradza.
Aragonte - Pon 30 Sty, 2017 11:45

A ile to jeszcze będzie trwało? Może zacznę zbierać, ale z oglądaniem poczekam do końca.

I nowe fotki z dzisiejszych Hwarangów - czyżby jakaś kolejna konfrontacja panów?
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C3YdY1wVMAEQE6T.jpg:large&key=ed448e000b902a460b1fd94e7cfa62a801d85ecf436cc52e1d7beeb60847f8a2
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C3YdZB3UkAA3kgo.jpg:large&key=6979167a63da6d54a4e796dafa289256ccacd0a0e3577ddf0d553cd32512498a
https://forums.soompi.com/en/applications/core/interface/imageproxy/imageproxy.php?img=https://pbs.twimg.com/media/C3YdYoJVcAAl_b8.jpg:large&key=6fd5f43a709a8be6ff42c8f393fa0a3e10465b19e69b32865fa0479a69affadd
To drugie zdjęcie miałabym ochotę podpisać "Et tu Brute contra me?" :lol: