Filmy - Filmy i seriale kostiumowe
Admete - Sob 25 Lip, 2015 23:12
Tez lubiłam czołówkę Historia Oriego i Madaline była strasznie melodramatyczna. A jaka Ashley była cudnie wredna, jak z telenoweli żywcem
Harry_the_Cat - Sob 25 Lip, 2015 23:20
| Admete napisał/a: | Tez lubiłam czołówkę Historia Oriego i Madaline była strasznie melodramatyczna. A jaka Ashley była cudnie wredna, jak z telenoweli żywcem |
Co za kunszt!!
Czekalam z ustesknieniem co tydzien.
Admete - Sob 25 Lip, 2015 23:22
Ja też, nawet jakiś plakacik z bohaterami miałam czy zdjęcie ( z Filmu bodajże ).
Trzykrotka - Pon 27 Lip, 2015 11:15
To ja chyba należałam do niechlubnych wyjątków, bo mimo sympatii dla poszczególnych aktorów, serialu nie byłam w stanie obejrzeć.
Admete - Pon 27 Lip, 2015 11:47
Może byłaś na innym etapie życiowym niż ja Ja tam lubie takie freski - saga rodzinna z wojną w tle.
Harry_the_Cat - Wto 28 Lip, 2015 08:13
Zapowiedz nowej produkcji - http://m.iwcp.co.uk/news/...Fm.facebook.com
Bohaterka na jednym ze zdjeć ma jakby znajomy wzór na stroju
Caroline - Wto 28 Lip, 2015 19:48
Oj poszedł recykling kiecki
Eeva - Śro 29 Lip, 2015 08:28
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Bohaterka na jednym ze zdjeć ma jakby znajomy wzór na stroj |
Serdecznie proszę o podpowiedź, bo ja nie kojarzę stroju
Trzykrotka - Śro 29 Lip, 2015 13:41
Ja też nie kojarzę ale też mało teraz oglądam produkcji BBC.
| Admete napisał/a: | Może byłaś na innym etapie życiowym niż ja Ja tam lubie takie freski - saga rodzinna z wojną w tle. |
Pewnie tak. Pamiętam, że byłam w stanie przewidzieć wydarzenia na trzy odcinki w przód. a bohaterowie wydali mi się współczesnymi Amerykanami przebranymi dla niepoznaki w stroje z Przeminęło z wiatrem. Ale wiem, że serial robił furorę wśród koleżanek
Szafran - Śro 29 Lip, 2015 14:08
Ja uwielbiałam we wczesnej podstawówce. Ale jak troszkę podrosłam i spróbowałam obejrzeć... Troszku nie mogłam:D.
Anaru - Śro 29 Lip, 2015 14:18
Ja go bardzo lubiłam wiele, wiele lat temu, ale jak była chyba z rok temu powtórka to już nie dałam rady .
BeeMeR - Śro 29 Lip, 2015 14:26
Ja przy nim i przy Dynastii dokonałam wiekopomnego odkrycia, że aktorzy nie są tożsami charakterem z odtwarzanymi postaciami konkretnie że "Zły" może być sympatycznym człowiekiem a "Dobra" może być nieznośna jędzą
Do powtórki Północ - Południe (z Patrickiem) się kiedyś zbierałam ale się nie zebrałam i chyba już nie zbiorę
W/W suknia jest chyba z North & South z Rysiem Tą czerwoną też już gdzieś widziałam
Trzykrotka - Śro 29 Lip, 2015 14:32
| BeeMeR napisał/a: |
W/W suknia jest chyba z North & South z Rysiem |
No przecież
Eeva - Śro 29 Lip, 2015 14:36
| BeeMeR napisał/a: | | W/W suknia jest chyba z North & South z Rysiem |
No tak! Oczywiscie!
Rany ale sie popisałam
olenka1108 - Śro 29 Lip, 2015 14:53
A dokładnie z której sceny N&S? Nadal nie kojarzę. Jakaś amnezja mnie dopadła
BeeMeR - Śro 29 Lip, 2015 14:55
| olenka1108 napisał/a: | | A dokładnie z której sceny N&S? | Peronowej
https://www.youtube.com/watch?v=Kp3gUnD-IE4
olenka1108 - Śro 29 Lip, 2015 14:59
No tak, dzięki. Suknia trochę przerobiona na bardziej arystokratyczną
Akaterine - Śro 29 Lip, 2015 15:11
Wydaje mi się, że nie przerobiona, ale po prostu uszyta z takiego samego materiału.
Admete - Śro 29 Lip, 2015 17:21
Mnie się wtedy podobało i sentyment mi został. Jasne, że widzę kiczowatość wątków i postaci ( teraz ), oczywiście, ze aktorzy wymalowani jak na lata 80 przystało Bogiem a prawda jednak i w dzisiejszych kostiumowych przebija nasza współczesność. Jak długo istnieje kinematografia, to tak było.
Trzykrotka - Czw 30 Lip, 2015 10:30
Kiedy to nie o makijaż i fryzury chodzi, w ogóle nie o wygląd, tylko o charakter postaci, które działają tak, jakby zyły w latach 80 XX wieku, a nie w czasie wojny secesyjnej. To zresztą jest zarzut do całej masy produkcji, zwłaszcza amerykańskich. Angielskich też, DiU z Keirą jest najlepszą ilustracją tego trendu. Mnie się to czasem podoba, na przykład Gladiatora z Maksimusem - kandydatem na współczesnego senatora USA łykam bez popijania. Północy i Południa nie łyknęłam.
Ale i bez mojego poparcia serial sobie świetnie radził
Kiecka jednak wydaje mi się recyklingowaną Pamiętacie tę stronę z sukniami, które przewijają się przez trz - cztery produkcje? Na pewno wypada to oszczędniej, niż szyć od nowa.
Admete - Czw 30 Lip, 2015 10:34
Nie sądzę, żebym jakoś szczególnie zwracała wtedy uwagę na takie rzeczy - w wieku 15 lat widzi się, co się widzi
Aragonte - Czw 30 Lip, 2015 10:38
| Admete napisał/a: | | Dziś przypomniałam sobie serial z moich nastolatkowych lat - North and South ( amerykańska produkcja z połowy lat 80) - szalałam za tym serialem. Motyw przewodni z serialu: |
Oglądałam, czytałam też książki, wtedy mi się całkiem podobało. Dzisiaj chyba bym się znudziła, za dużo melodramatu
George'a lubiłam
A co do książek - zniechęciłam się, kiedy w zakończeniu którejś części wróg nr 1 (nie pomnę, jak się nazywał) zamordował żonę George'a.
Trzykrotka - Czw 30 Lip, 2015 10:40
Teraz tv puszcza taki koszmarny serial o młodej Marii Stuart. Trafiłam na to kiedyś, szukając czegoś, co by mi brzęczało, kiedy robię duże porządki. Boszszszsz.... to jest dopiero kosmos i świat równoległy!
praedzio - Czw 30 Lip, 2015 11:33
Ja dzielnie obejrzałam pierwszy sezon.
Trzykrotka - Czw 30 Lip, 2015 12:06
O, to faktycznie dzielna jesteś
|
|
|