Seriale - W słońcu i w deszczu. Lato w dramach
Admete - Pią 23 Sie, 2019 21:44
Ona dawniej też miała te diabliki w oczach, potem się to gdzieś zgubiło. Bardzo fajnie zagrała księżniczkę w Horse Doctor. Przypomniało mi się też, że w Królowej Seon Deok jako młodziutka aktorka nieźle się sprawdziła. W tym serialu ma co grać, jej postać jest świetnie napisana. Śmiałam się przez cały ostatni odcinek. Próba siły z samym królem Te miny wszystkich podczas wykładów i dyskusji, śniadanie królewskie i cała reszta.
Trzykrotka - Pią 23 Sie, 2019 22:28
No, odpalam, muszę to zobaczyć
Admete - Sob 24 Sie, 2019 00:03
Koniecznie, bo król dostał za swoje
Trzykrotka - Sob 24 Sie, 2019 09:51
Bylam jednak zmęczonan zasypiałam wczoraj co chwilę i drugi odcinek muszę powtórzyć, bo mam w głowie tylko jakieś kawałki i strzępy akcji. Ten król jest uparty i ma zakuty łeb. Te kawałki, w których zrywał wszystkie krolewskości, kronikarkę i sługi i świcie, żeby wizytować królową - wdowę A potem musiała być dokladna relacja kronikarki z jego sniadania: "teraz wziął trochę szpinaku. Teraz wziął kawałek jajka...." O asyście przy pobycie w livum secretum nie wspomnę Ale muszę to sobie jeszcze sklecić w całość.
Kissu na koniec, nonono.... I to dziewczę księcia pocałowało! Wall kiss, ale innego się nie spodziewałam, ładnie było i tak.
Admete - Sob 24 Sie, 2019 12:20
Akurat nie o kissy tu chodzi. Cała ta drama ma coś takiego w sobie, że się ja dobrze ogląda.
Trzykrotka - Sob 24 Sie, 2019 17:47
Obejrzałam odcinek jak nalezy i teraz już wiem, że stażystka Goo nie dała się królowi złamać, ani przekonać, ani zastraszyć, ani upić, pouczyła go słownie o tym, czym jest prawdziwa wielkość króla i wywalczyła prawa dla kronikarzy. Stąd potem caly departament tak hucznie świętował, ze nawet śpiewał chórem pieśń o bażancie i puścił się w podrygi
Co za przyjemna drama
Admete - Sob 24 Sie, 2019 19:49
Bardzo, bardzo przyjemna Ma jednak chyba 20 odcinków nie 16. Na razie trzyma poziom. Piosenka o bażantach
Trzykrotka - Sob 24 Sie, 2019 20:54
Ja wcześniej jeszcze miałam głupawkę kiedy to sekretariat królewski i departament historii wzięli się za łby na dziedzińcu, a kronikarki walczyły równie dzielnie jak kronikarze Nasza panna Goo siedziała wtedy w pace, ją to ominęło.
Admete - Sob 24 Sie, 2019 21:04
Za to miała niezły wikt i księcia na usługach
Aragonte - Sob 24 Sie, 2019 23:28
Może dziś zacznę Rookie Historian. Potrzebuję czegoś lekkiego na pocieszenie, co nie jest typowym romansem, bo to mnie tylko przygnębi
Alicja - Nie 25 Sie, 2019 07:29
Czekam na kolejne odcinki When the devil,bo obejrzałam na bieżąco. I tak upadł kolejny mit - nie będę oglądała nie tylko z angielskimi napisami, ale też nie na bieżąco). Cieszę oczy smutnym Jung Kyung-ho. Jego twarz działa na mnie tak, że zawsze mam ochotę go przytulić i pocieszyć Bonusem są piosenki wpadające do ucha w tym serialu. Czekam też na ostatnie odcinki Watcher (znowu -na bieżąco )
W międzyczasie włączyłam kolejne Justice. Jestem dopiero w momencie w którym Song Woo-Yong niszczy telefon brata na oczach Lee Tae-Kyung. Akcja dla mnie trochę powolna - uśpiła mnie wieczorem po jednym odcinku już o 21-30 . Za to muzyka doskonale oddaje mroczny nastrój.
Et eighteen nie oglądam i nie zamierzam, gdyż przedział wiekowy nie ten. Jakoś tak nie interesują mnie już problemy młodzieży. Mam ich wystarczająco gdy moi domowi nastolatkowie ruszają do akcji
Admete - Nie 25 Sie, 2019 07:36
U mnie już końcówka Justice, niewiele zostało, bo oglądam na bieżąco. Finał Watcher jutro. Jakoś nie mogę zabrać się za Devil. Zbieram jednak.
Trzykrotka - Nie 25 Sie, 2019 08:41
| Aragonte napisał/a: | Może dziś zacznę Rookie Historian. Potrzebuję czegoś lekkiego na pocieszenie, co nie jest typowym romansem, bo to mnie tylko przygnębi |
Rookie Historian będzie w sam raz
Aragonte - Nie 25 Sie, 2019 21:54
Z perspektywy półtora odcinka stwierdzam, że to bardzo fajna drama
I mam ciepłe miejsce dla historyków joseońskich przez skojarzenia z moją pracą
Trzykrotka - Nie 25 Sie, 2019 23:14
Jak ci się podobało publiczne czytanie Wertera?
Aragonte - Nie 25 Sie, 2019 23:49
Och, bardzo Ogółem te zachowania fanowskie na tych publicznych czytaniach romansów wszelakich były cudne
I uwielbiam eunucha księcia i jego teksty
Panna jest bardzo fajna takoż.
Szkoda, że nawet Rookie nie dał rady poprawić mi humoru tak do końca
Aragonte - Pon 26 Sie, 2019 09:37
Ach, jacy biedni i skacowani są historycy po ceremonii otrzęsin młodych historyczek Jakże mi ich szkoda
Podoba mi się to bardziej niż Moonlight, jak stwierdzam.
Admete - Pon 26 Sie, 2019 09:52
A to się cieszę, że ci się podoba. Taka letnia drama. Został mi ostatni odcinek Watecher - jakoś zmęczę. Drama dobrze się zapowiadała, ale niestety nie utrzymała poziomu. Największy problem to brak sympatii dla bohaterów. I jak widzę po wpisach w innych miejscach, nie tylko ja miałam ten problem. Brakowało mi też jakiegoś pogłębienia tych postaci, elementu ludzkiego. Dużo natomiast gadali o niczym. Nie każdy napisze dobry scenariusz. Rozczarowana jestem mocno.
Trzykrotka - Pon 26 Sie, 2019 10:07
Historycy to w ogóle jest ciekawa banda Nawet niezłomny pan Min Ale moją ulubioną grupką jest dwór, a raczej mały dworek księcia Dowona - dwie noony - służące i eunuch, który kojarzy mi się z kwoką trzęsącą się nad kurczątkiem.
W Moonlight dość szybo porzucili komediowy ton na rzecz romansu. Mam nadzieję, że tutaj tak nie będzie.
| Admete napisał/a: | | Dużo natomiast gadali o niczym. Nie każdy napisze dobry scenariusz. Rozczarowana jestem mocno. |
Szkoda takiej dobrej obsady na nieciekawy scenariusz Pamiętam, że nawet przymierzałam się do oglądania ze względu na aktorów.
Admete - Pon 26 Sie, 2019 10:13
Właśnie ze względu na aktorów i reżysera wytrzymałam do końca.
Aragonte - Pon 26 Sie, 2019 10:17
| Trzykrotka napisał/a: | | Historycy to w ogóle jest ciekawa banda Nawet niezłomny pan Min Ale moją ulubioną grupką jest dwór, a raczej mały dworek księcia Dowona - dwie noony - służące i eunuch, który kojarzy mi się z kwoką trzęsącą się nad kurczątkiem. |
Panna właśnie oświadczyła, że już rozumie, czemu rzekomy autor słynnego romansidła (książątko Dowon) tak przeżywał jej krytykę Od razu miała skojarzenia, że chciał sobie przeżyć w wyobraźni to, na co nie miał szansy z uwagi na brak "istotnej cząstki"
Oglądam czwarty odcinek - wzięłam wolny dzień, to korzystam
Edit: oglądam dalszy ciąg i się chichram z rozmowy panny z jej służącą o "kimś interesującym, kogo poznała w pałacu, ale który nie jest w stanie kochać kobiet" No i po co było książątku zakładać strój eunucha Będzie musiał teraz udowodnić, że pozory mylą
BeeMeR - Pon 26 Sie, 2019 10:31
Udało mi się dokończyć zaczęty przed wyjazdem odc 13-14. Ten sztab wyborczy zachowuje się w trakcie rozmowy telefonicznej Siwona jak moje dzieci jak nie hukniesz to nie umilkną
Przyszły wyniki sondażu
Aragonte - Pon 26 Sie, 2019 10:42
Sztab wyborczy bawił mnie bardzo
Trzykrotka - Pon 26 Sie, 2019 11:04
| Aragonte napisał/a: | Sztab wyborczy bawił mnie bardzo |
Jeszcze zestawiony ze zmotywowanym sztabem siwonowego szwagra
Oj tak, książątko, zanim się nie wykazał i nie pokazał od najlepszej strony (o owej "cząstce" na razie nie ma mowy ) musiał znieść różne podejrzenia. A to że jest paskudny, a to że nienormalny... Sporo będzie się musiał napracować na własne imię, z noszeniem szczapek drewna włącznie.
Aragonte - Pon 26 Sie, 2019 11:24
| Trzykrotka napisał/a: | | Sporo będzie się musiał napracować na własne imię, z noszeniem szczapek drewna włącznie. |
Na razie to pannę pogonił do roboty, więc czekam
|
|
|