Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Admete - Sob 15 Lip, 2017 12:05
Sword with no name? Oglądałam rzecz oczywista. Film nie końca mój, ale ChSW bardzo, bardzo Mam w planach jego pierwszy film z 2000 roku.
http://asianwiki.com/Chunhyang
Jest na YT z napisami.
BeeMeR - Sob 15 Lip, 2017 12:14
| Trzykrotka napisał/a: | Nie wiem, czy chce mi się wracać do SP i nawet do MSG | Do SP nie warto (imho), ew. można poprzewijać/obejrzeć ostatni odcinek czy dwa - wszystko po nim jasne. Tj mordercy & amnezji już nie ma - wiem tylko, że jakaś była, ale kto i co amnezjował toi już mnie nie obchodzi.
MSG jakby co zrelacjonuję, bo zerknę na ostatni tydzień, ale są ciekawsze dramy
| Agn napisał/a: | Na mnie czeka jeden kostiumowiec z nim. Kusi, bo on, odrzuca, bo Ciapowa. Otoke???
Tytulu teraz nie pamietam, cos w guscie Miecza ktory costam. | Ten miecz to był chyba bez imienia - oj, to khem - eufemistycznie rzecz ujmując - nie było najlepsze. Ciapowa posągowa bez jednego drgnienia twarzy, on może i fajne wypadł, walki malownicze, tło wali sztucznością, fabuła generalnie typu "ocochodzi?"
Love Phobia mi się podobała, acz sama końcówka była dziwna.
Admete - Sob 15 Lip, 2017 12:19
Najlepsze są chyba Classic, Maraton i ten ostatni nawet niezły jak się lubi kino sensacyjno, korupcyjno, gangsterskie W Love phobi przyjęłam, że po prostu umarła, ale pokazano to w taki przenośny, metaforyczny sposób.
BeeMeR - Sob 15 Lip, 2017 12:23
Mnie się podobał - ale to na poły teatr "wyty"
No i teraz widzę różne nawiązania do ChunHyang (np. nieśmiertelnej huśtawki ) w innych dramach - np. TPM
Mnie się podobała też Tazza i Go Go 70s -każde na swój sposób
Admete - Sob 15 Lip, 2017 12:41
No tak Tazza i Go go - oglądałam, ale to nie do końca moje kino Wycie znoszę już całkiem dobrze Jakkolwiek pewnie będzie można przewinąć.
Agn - Sob 15 Lip, 2017 18:30
Daj znać, jak się oglądało. Ja się kapkę boję oglądać seguki-filmy, bo obawiam się jak nie kastracji, to erotyki, która wygląda w tych filmach paskudnie albo innych gwałtów na widzu.
| Admete napisał/a: | | Maraton |
Cudny film. Oglądałam kilka razy. Strasznie mi się tam ChSW podobał.
Tazza też była imho super.
I wpiszę tutaj, bo w wątku o snach i tak nikt poza nami nie pojmie meritum.
Śniło mi się, że grałam w dramie z Seksownym Ajussim - on był moim szefem, ja jego podwładną, pracowaliśmy w policji i rozwiązywaliśmy jakieś zagadki kryminalny. Ale to był jakiś hardkorowy thriller w tej dramie, cały czas było ciemno i padało, okazjonalnie było coś oświetlone samotną, rachityczną latarenką (oczywiście migającą). Przejmowałam się bardzo, że nie mam kaloszy i że mój szef jest chyba głównym podejrzanym (aczkolwiek nie wiem, na podstawie czego i co właściwie rozwiązywaliśmy).
CSW oczywiście chadzał w czerni (konkretnie w płaszczu) i prezentował się jak w Athenie.
BeeMeR - Sob 15 Lip, 2017 19:10
| Agn napisał/a: | | a się kapkę boję oglądać seguki-filmy, bo obawiam się jak nie kastracji, to erotyki, która wygląda w tych filmach paskudnie albo innych gwałtów na widzu. | Tam nie ma kastracji, gwałtów ani nachalnej erotyki (nie licząc gołej pupy CSW i kilku zjazdów na kominek ), to opowieść o wielkiej wierności młodej kobiety (opuszczonej przez męża na kilka lat żonie), na którą wywiera się ogromną presję tudzież morzy się ją głodem i grozi śmiercią, by zgodziła się przespać z innym.
Admete - Sob 15 Lip, 2017 19:14
Agn widzę tam jakiś wpływ Secret forest, ta podejrzliwość względem szefa
Agn - Sob 15 Lip, 2017 21:23
Uhm i ciemny plaszcz tez. I chec obtancowania Seksownego Ajussiego, ze drama nie chce mnie uraczyc. Moglby. Czekam juz prawie 2 lata!
BeeMeR - Sob 15 Lip, 2017 21:40
| Agn napisał/a: | | Moglby. Czekam juz prawie 2 lata! | Była mowa o dramie, niestety sióstr Hong, za którymi nie przepadam.
http://www.dramabeans.com...romance-on-tvn/
Admete - Nie 16 Lip, 2017 08:11
Secret Forest - jaki ten serial jest dobry, nie mogę wyjść z podziwu. Oby wytrwali w tej jakości do końca, te wszystkie warstwy opowieści, postacie, aktorzy, zdjęcia. Rzadko mi się zdarza w obecnych czasach tak wczuć w historię, jak Eun Soo w dzisiejszym odcinku płakała przed gabinetem tego całego Lee, to miałam ciarki. Aktorzy zostali poprowadzeni wyjątkowo. Z uwag płytkich jak kałuża - te garnitury i panowie w nich - znacie mnie, po prostu siódme niebo
milenaj - Nie 16 Lip, 2017 09:30
Zerkłam na pierwszy odcinek The good wife. I bardzo mi się podoba wszystko, z wyjątkiem odpowiednika Willa.
Obejrzę do końca, tylko wczoraj nie miałam cierpliwości do angielskich napisów. Potrzebowałam czegoś mniej zajmującego, ale bardzo się cieszę ogólnie.
Agn - Nie 16 Lip, 2017 09:49
Milenaj, donos o wrazeniach, z przyjemnoscia poczytamy.
BeeMeR, tez ich nie lubie, ALE! to zdaje sie one stworzyly Dokko Jina. Moze...? *naiwna Agn ludzi sie do konca*
Admete - Nie 16 Lip, 2017 10:18
A mnie się właśnie odpowiednik Willa podobał bardzo. Ten oryginalny mi nie pasował. Aragonte - obejrzyj zwiastun 13 odcinka SF - Shi Mok przybił piątkę z Yeo Jin W końcu coś zabawnego, bo ostatnio wszytko poważne.
https://www.youtube.com/watch?v=x4be0GMj2A4
Aragonte - Nie 16 Lip, 2017 19:34
Ale z jaką miną tę piątkę przybił
A chcesz różne scenki NG, BTS-y? Właśnie oglądam :
SCW chyba czasem psuł sceny, bo zaczynał się śmiac
https://www.youtube.com/watch?v=eiamPF217T0
Admete - Nie 16 Lip, 2017 19:38
Chcę oczywiście. Biedny był, bo on raczej chyba z tych żywiołowych, a tu musiał z poważną miną zawsze Idź na wschód, coś tam na ciebie czeka
Aragonte - Nie 16 Lip, 2017 19:42
Już ruszyłam, dzięki
No biedny strasznie, pozwolono mu się dwa razy uśmiechnąc na całą dramę
Admete - Nie 16 Lip, 2017 19:46
Szaleństwo po prostu Całe dwa razy. Martwi mnie jednak, że Shi Mok i jego załoga walczy z silniejszymi od siebie. W zwiastunie widać, że chyba ich rozwiązują. I ktoś najwyraźniej był w domu prokuratora pod jego nieobecność. Będą go chyba wrabiać na potęgę.
Aragonte - Nie 16 Lip, 2017 19:52
Wszystko jest możliwe... A zostały już tylko 4 odcinki nie licząc dzisiejszego Bo jest ich 16, tak?
Admete - Nie 16 Lip, 2017 20:24
Tak, zostało cztery. Czytałam gdzieś, że dopiero przy 14 zaczniemy się dowiadywać pomału, kto za tym stoi.
Aragonte - Nie 16 Lip, 2017 22:09
Za to w końcu 12. odcinka dostaliśmy solidną wskazówkę, jeśli chodzi o to, kto jest mordercą Ale się podziało
Agn, oglądaj Secret Forest, świetna drama
Admete - Nie 16 Lip, 2017 22:20
Rewelacyjna. Dawno nie widziałam czegoś tak dobrze zrobionego czy to w serialach z Korei czy zachodnich. Dziś miałyśmy z Aragonte esemesową gorąca linie, oglądałyśmy niemal jednocześnie. Doszłam do wniosku, że kocham Shi Moka za jego uszkodzony genialny umysł Poza tym Shi Mok = Sherlock No ciekawa jestem, czy to naprawdę morderca, ale myślę, że tak. Niestety teraz nasz prokurator o super mocach będzie pod ostrzałem wielkiego konglomeratu finansowego. Będzie trudno, bo zrobią wszytko, by go wyeliminować. Jego i Han Yeo Jin. Aragonte zwróć uwagę na rysunki w domu Yeo Jin, jeden z nich to może być Shi Mok, ten pod krawatem
Aragonte - Nie 16 Lip, 2017 22:29
| Admete napisał/a: | Doszłam do wniosku, że kocham Shi Moka za jego uszkodzony genialny umysł |
A ja dorzuciłam, że pewien wpływ na intensywnośc twego uczucia mają też zapewne piękne garnitury Armaniego
| Admete napisał/a: | Poza tym Shi Mok = Sherlock |
No bo spójrzcie tylko, jak to podobnie brzmi - Hwang Shi Mok = Sherlock Holmes
| Admete napisał/a: | Aragonte zwróć uwagę na rysunki w domu Yeo Jin, jeden z nich to może być Shi Mok, ten pod krawatem |
Muszę jeszcze raz im się przyjrzec - na razie zwróciłam bardziej uwagę na to, jak Shi Mok się im przyglądał
Edit: ten rysunek miałaś na myśli?
BeeMeR - Nie 16 Lip, 2017 22:39
| Agn napisał/a: | | ALE! to zdaje sie one stworzyly Dokko Jina. Moze...? | Owszem, ale od tego czasu mają same wtopy - tj. Master's Sun nie oglądałam jeszcze.
Admete - Pon 17 Lip, 2017 06:21
| Aragonte napisał/a: |
Edit: ten rysunek miałaś na myśli? |
Ten właśnie Z poważniejszych refleksji - Yeo Jin jest dla Shi Moka kimś, kto pokazuje mu, jak należy traktować ludzi. Uczy się reagować "po ludzku" w różnych sytuacjach. Nie odzyska uczuć, bo to niemożliwe, ale może obserwować i reagować. Dzięki temu nie będzie takim wyrzutkiem. A dzięki pracy z zespołem po raz pierwszy czuje się częścią grupy, kimś kogo inni szanują i cenią. Martwię się jednak o niego, o Yeo Jin, o Eun So i dziewczynę-świadka. Strasznie bym się przejęła, gdyby teraz morderca ją zabił. choć może to ciało, o którym mowa w zwiastunie do 13 odcinka, to ta dziewczyna, która był pośrednikiem przy przekazywaniu wiadomości do gazety. Z lżejszych rzeczy - jak pracownicy Shi Moka chcieli iść na wspólną kolacje i próbowali go namówić I sekretarz Kim z barykadami Mam nadzieję, że serial utrzyma poziom do końca, na soompi ludzie są dla scenarzystki pełni podziwu:
| Cytat: | | Never mind HSM's brain, I want to see writer-nim's brain. |
Podobno oglądalność ostatniego odcinka - 5,5, co na kablówkę jest naprawdę dużo.
Wiecie jaka sceny najbardziej mi się podobają - jak Shi Mok myśli, jak mu się te kółeczka, trybiki w głowie obracają - zawieszam się wtedy w absolutnym zachwycie Jeszcze z wrażeń na soompi:
| Cytat: | 1.) HSM is FREAKING HANDSOME
2.) i love how every time the camera zoom in on HSM you can see/feel that his thinking. |
Dziś się zaczyna School 2017 i King's love. Wypróbuję to drugie.
|
|
|