Seriale - Witamy w dramalandzie! - odcinek 6
Agn - Nie 10 Maj, 2015 10:43
Głupotka na dziś - jak sprawić, by twoja mama zaczęła oglądać k-dramy.
http://www.dramafever.com...ed-to-k-dramas/
Tiaaaa... już widzę, jak moja mama leci na absy, k-pop, jedzenie pałeczkami itd.
Ale próbować można.
Admete - Nie 10 Maj, 2015 15:50
Oglądam na bieżąco Missing Noir M - na razie obejrzałam 6 odcinków, siódmy był wczoraj i trzeba poczekać. Polecam. Moim zdaniem lepszy od TEN. Mniej udziwniony ( przynajmniej na razie ), mocno skupiony na samych historiach. A historie często smutne, bez dobrego zakończenia.
Agn - Nie 10 Maj, 2015 16:27
Zaczęłam kolekcjonować Missing Noir M i na razie nad tym dumam.
Aragonte - Nie 10 Maj, 2015 19:13
Zaczęłam Detektywa widzącego duchy. Punkt wyjścia trochę jak w Arang
Agn - Nie 10 Maj, 2015 19:16
Ghost seeing detective? Opowiadaj o postępach, chętnie poczytam.
Admete - Nie 10 Maj, 2015 19:33
Mnie się Detektywa i Duchy bardzo przyjemnie oglądało.
Aragonte - Nie 10 Maj, 2015 21:14
Mnie na razie też się miło to ogląda.
Rozpoznałam główną aktorkę - występowała w King of dramas (jako Druga, no i dramowa gwiazda ). Tak coś mi się zdawało, że jej twarz mi się z czymś kojarzy, kliknęło mi, że widziałam ja w KoD
Admete - Nie 10 Maj, 2015 21:19
Ano grała Dwa ostatnie odcinki Sensory Couple podobały mi się bardziej niż te z tygodnia wcześniej. W koncu coś się mordercy nie udało.
Agn - Nie 10 Maj, 2015 23:11
A ja w Kobitkach nr 21.
Hyun Sook: Umawiaj się z Doo Jinem, Roo Oh jego matka nie zaakceptuje, gotowa spalić nasz dom!
Potworzyca: Nie jesteś głupia, wiedziałaś, że podobasz się Doo Jinowi!
Doo Jin do Roo Oh: Zostaw Ma Ri, ja ją pierwszy spotkałem i polubiłem.
Doo Jin do rodziny Ma Ri: Lubię ją, będę się z nią umawiał.
A może byście tak, kuffa, Ma Ri spytali, co by wolała?!
Potworzyca narobiła rabanu, obrzuciła Hyun Sook i Ma Ri mąką i generalnie zachowuje się jak niespełna rozumu. Roo Oh już jej nawrzeszczał, że się wstydzi za nią, a ta teraz siedzi na łóżku i beczy. Czekam chwili aż ktoś da jej w twarz, może to by ją nieco ostudziło.
Serio, Dolores Umbridge to przy Potworzycy słodki kociak.
Za to Hyun Jung z Wydawcą są przesłodcy. Aż za bardzo. Aż się zrobiłam podejrzliwa.
PS Ooooch, a na końcu puścili zajawkę dramy z naszą kochaną wariatką Kim Sun Ah i jakimś partnerującym jej przystojniakiem!
Wygląda na to, że to będzie jakiś Superman albo coś równie uciesznego.
http://www.dramabeans.com...-dons-his-mask/
Tu macie zwiastun: https://www.youtube.com/watch?v=lft7r71kNiY (niestety, nagrywany telewizor, ale widać o co chodzi)
Admete - Pon 11 Maj, 2015 05:30
Pan grał chyba w TEN. Zamierzam oglądać.
Agn - Pon 11 Maj, 2015 09:16
Ja na pewno, bo pewnie będzie przednia komedia.
PS Właśnie zauważyłam, że w pierwszym linku jest trailer. I to ładnej jakości, a nie nagrywany komórką telewizor.
Aragonte - Pon 11 Maj, 2015 09:33
Ten trailer?
https://www.youtube.com/watch?v=ck5dtCM_0Ow
Mam obejrzane dwa odcinki Detektywa widzącego duchy. Przyjemnie się ogląda, więc zamierzam kontynuować
BTW to dobrze, że scenarzysta nie kazał duchowi tej licealistki opętywać detektywa, bo tego by biedak raczej nie odegrał
Edit: no, nie do końca to trailer, głównie gadają o tej dramie.
A widziałyście Psa na Baby w jego nowej roli? Nieee? To parę linków:
https://www.youtube.com/watch?v=Aze2RNF1Dgs
https://www.youtube.com/watch?v=xWhwtBTDbF4
Jeśli tak samo będzie się wydurniał w tej dramie, to chyba obejrzę
Admete - Pon 11 Maj, 2015 11:02
Ja sobie zbieram na inne czasy.
BeeMeR - Pon 11 Maj, 2015 11:59
Ja obejrzałam wampira 9 ale bez zachwytu - gangi i boje o fotel budzą w mnie śpiączkę a w najlepszym wypadku nudę...
Tu ginie gangster - wszystko wskazuje na innego gangstera. Wiem kto zabił i dlaczego ale u licha nie wiem i nie będę sprawdzać przy postawili przed sądem jego czy kogo innego, który też ma za pazurami dużo.
kolejny temat znacznie ciekawszy dla mnie - zabójstwo/ śmierć w reality show "czy powinniśmy się pobrać?"
edit:
Bardzo ciekawy odcinek - w stylu "morderstwo w zamkniętej przestrzeni, wszyscy są podejrzani każdy przedstawia jakieśtam alibi. Znajdź tego, kto kłamie i dlaczego".
Plus poznałam koreańskie powiedziono na dziewicę: panią prokurator zapytano, czy "jest z łona?"
Tj. młody pytał, stary nadstawiał ucha, a prokurator jak zwykle niezainteresowany
To był też odcinek fanserwisu - jeden z kandydatów popisywał się tężyzną:
Nie zabrakło złotych myśli i słit foci po rozwiązaniu zagadki
Agn - Pon 11 Maj, 2015 15:46
| BeeMeR napisał/a: | Nie zabrakło złotych myśli i słit foci po rozwiązaniu zagadki |
Widzę, że policja nie zawodzi.
| BeeMeR napisał/a: | panią prokurator zapytano, czy "jest z łona?" |
Że jak?
zooshe - Pon 11 Maj, 2015 20:56
Heart to heart
Po dłuższej przerwie powróciłam do Heart to Heart.
Po 6 odcinkach stwierdzam, że drama zdecydowanie nie należy do „must see” ale to cecha wspólna wszystkich produkcji tvnu, które z założenia są mało mainstreamowe ale za to bronią się oryginalnością.
Bohater to odnoszący sukcesy psychiatra, który ukrywa kilka problemów. Pierwszym z nich (i coś czuję, że nie najpoważniejszym) jest, że szczere nie znosi swoich pacjentów. Od wysłuchiwania ich problemów dostaje migren, które leczy alkoholem. Drama ma taką konstrukcję, że każdy odcinek poprzedzony jest jakąś retrospekcją. W tym przypadku bohatera poznajemy, kiedy próbuje się powiesić a potem cofamy w czasie, aby zobaczyć, co do tego doprowadziło.
Bohaterka od dzieciństwa cierpi na chroniczną nieśmiałość. Fachowa nazwa jej schorzenia to antropofobia, która objawia się nienaturalnym rumieniem się przy wszelkich kontaktach z inną osobą. Unika, więc jak może wszelkich kontaktów z ludźmi, nie wychodząc z domu inaczej jak w kasku na głowie, a jedynym sposobem, na jako takie funkcjonowanie, jest noszenie przebrania. I tak, aby zarobić na życie, bohaterka udaje 70 letnią staruszkę.
Dodatkowo od 7 lat pała platoniczną miłością do mieszkającego w pobliżu policjanta, który kiedyś złapał w jej domu złodzieja. Od tego czasu codziennie przygotowuje mu jedzenie, które zostawia pod jego domem, ale nie rozmawiając z nim ani razu. Pewnego dnia pod wpływem uczucia postanawia się leczyć i udaje się do psychiatry. Pech albo szczęście chce, że gdy dociera w końcu do rzeczonego psychiatry zastaje go w niedwuznacznej sytuacji, gdy próbuje przebić długopisem tętnice pacjenta.
Nie chce mi się dokładnie pisać, co było dalej, ale drama wyraźnie lubi wpuszczać w maliny przyzwyczajonych do dramowych schematów widzów. Nastawiasz się na jedno a dostaje coś zupełnie innego. Doskonały przykład to kiedy mamy klasyczny trójkąt miłosny, w którym ona wzdycha do tego drugiego, który co prawda jest chodzącym ideałem ale nie odwzajemnia jej uczyć, a z gburowatym pierwszym jest na etapie wojny. Oczywiście wiesz, że trochę minie zanim ona w końcu zrozumie, że kocha tego pierwszego, a on zmieni się na lepsze pod jej wpływem. Ostatnią rzeczą, której się spodziewasz to, że para głównych wyląduje ze sobą w łóżku już na samym początku znajomości. I nie chodzi o żaden seks po pijanemu jak to było w FtLY, tylko tak pod wpływem chwili, ale świadomie.
Przez to wszystko drama z jednej strony podobna jest do wielu innych a z drugiej trudno ją jednoznacznie zaklasyfikować. Za dużo elementów komediowych, aby można ją było nazwać obyczajem a jednocześni trudno się szczerze śmiać z zabawnych sytuacji, które spotykają bohaterów kiedy ich cierpienie jest szczere.
Agn - Pon 11 Maj, 2015 21:02
Sensory couple nr 12 za mna. Misiek i Cho Rim znow sa przeslodcy jak nalezy. No! I zeby mi te rozstania byly ostatni raz!
Ciekawe, jak wybrna z najnowszej sytuacji. Rozbraja mnie takie zostawienie telefonu, co jest chyba podstawa funkcjonowania Koreanczykow. Wiedzialam, ze skoro polozyla go na stole, to zapomni i bedzie ten telefon upiornie potrzebny drugiej stronie.
I tak zerknelam sobie na mieszkanie Sunbae i zauwazylam, ze on ma podswietlone schody. Podswietlane. Schody. Jak w kinie.
Serio???
BeeMeR - Pon 11 Maj, 2015 22:27
| Agn napisał/a: | BeeMeR napisał/a:
panią prokurator zapytano, czy "jest z łona?"
Że jak? | Pytana miała takąż samą minę -osochodzi?
No to Młody sprecyzował, co można rozumieć jako: "czy jest (tak nietknięta jak wyszła) z łona matki" - odpowiedzi oczywiście nie doczekał
BeeMeR - Wto 12 Maj, 2015 09:54
Hwajung 4
Drama jest prześliczna wizualnie
Dużo kadrów jest bardzo malarskich - coś pięknego
Nie wykluczam jednak, że "tą wspaniałą politykę" w rozumieniu "ministrów" będę trochę przewijać
A wątek przygodowy oglądać - na razie do romansu daleko, acz wyraźnie się kroi na przyszłość.
Agn - Wto 12 Maj, 2015 11:23
| BeeMeR napisał/a: | | No to Młody sprecyzował, co można rozumieć jako: "czy jest (tak nietknięta jak wyszła) z łona matki" - odpowiedzi oczywiście nie doczekał |
Zaczęłam się w którymś momencie domyślać, ale przyznam szczerze - słabe trochę.
| BeeMeR napisał/a: | | Nie wykluczam jednak, że "tą wspaniałą politykę" w rozumieniu "ministrów" będę trochę przewijać |
Nie martw się, ja ją będę oglądać.
| BeeMeR napisał/a: | | na razie do romansu daleko, acz wyraźnie się kroi na przyszłość. |
Owszem, to się ładnie zarysowało. Wątek przygodowy też jest bardzo, bardzo fajnie zrobiony, acz pewnie za jakiś czas mocno się zwiąże z politycznym.
EDYCJA: Jest już 9tka!!! Tylko sosu jeszcze nie ma. Acz sobie podejrzę, co tam... Muszę sprawdzić, czy wszystko jest jak należy.
Edycja II: O matko, ja tylko zerknęłam, a tam odziany na czarno CSW, z mieczem w dłoni, wokół las, w tle muzyka grozy... *mdleje* Wody!!! *wachluje się*
BeeMeR - Wto 12 Maj, 2015 12:52
| Agn napisał/a: | Zaczęłam się w którymś momencie domyślać, ale przyznam szczerze - słabe trochę. | Ależ to miało być takie Młody to najsłabsze ogniwo zespołu, przesłuchania prowadził słuchając wojennych opowieści podejrzanego zamiast skupić się na temacie
Podałam to tylko w ramach ciekawostki, bo nie znałam wyrażenia.
| Agn napisał/a: | Nie martw się, ja ją będę oglądać. | Och, zapewniam, że się nie martwię
wątki się splatają, ale wiadomo co mnie interesuje
Agn - Wto 12 Maj, 2015 19:45
Mogę nieco zmienić temat?
Pardon, ale właśnie sobie wzdycham z ukontentowaniem. Namoo Actors to opublikowało.
Junki w garniturze (a garnitur taki, że mucha nie siada - no i Junki w nim bosko wygląda), przyczesany, w okularkach i z laseczką... Nie wiem, co gada, ale najczęściej tańczy, wygłupia się i w ogóle jest uroczy.
https://www.youtube.com/w...player_embedded
Aragonte - Wto 12 Maj, 2015 21:18
Ech, Junki i jego ADHD
BeeMeR - Wto 12 Maj, 2015 21:24
Nie bijcie, ale ja go wole w hanboku. No i te okulary zupełnie mi nie leżą.
Dawać mi Junki-wampira w hanboku! Już!
Agn - Wto 12 Maj, 2015 21:25
I ja ładnie przy tym wygląda!
| BeeMeR napisał/a: | | Nie bijcie, ale ja go wole w hanboku. No i te okulary zupełnie mi nie leżą. |
Nie bijemy. Jest cały nasz! I Trzykrotka pojechała, więc zaopiekujemy się także jej częścią.
A Scholara też chcę. Juuuuuuż!
Są napisy do Hwajung nr 9!
|
|
|