To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film

Agn - Pon 22 Lis, 2021 11:42

Zastanawiam sie, co w tym wszystkim robi Halle Berry. Fassbenderzy?
BeeMeR - Pon 22 Lis, 2021 11:46

Liczę na to, że to będzie widowiskowy gniot :mrgreen:

Halle ma na koncie i Oscara i Malinę, mnie tam nic nie dziwi :-P

Tamara - Pon 22 Lis, 2021 16:40

Agn napisał/a:
Zastanawiam sie, co w tym wszystkim robi Halle Berry. Fassbenderzy?

też się nad tym zastanawiam , ale nie chciałam sugerować, że zarabia kasę :-P

annmichelle - Pon 22 Lis, 2021 19:03

Na pewno będzie widowiskowo (gorzej z logiką :-P ). Emmerich jest tego gwarancją.
Jego "Pojutrze" nawet mi się kiedyś przyjemnie oglądało. :wink:

BeeMeR - Pon 22 Lis, 2021 19:45

Pojutrze było spoko- pamiętam, że logika poszła spać,ale po co komu logika w filmie katastroficznym :cool:
Tamara - Wto 23 Lis, 2021 11:54

W ogóle logika i kino akcji to dwie sprzeczne rzeczy - ani razu nie widziałam - niezlaeżnie od gatunku - żeby uciekający bohater/rka skręcił w bok utrudniając pościg, z reguły wszyscy walą prosto przed siebie jak po autostradzie, żeby ścigający dobrze ich widział :zalamka: :rotfl:
annmichelle - Wto 23 Lis, 2021 14:13

Taaa, a bohaterowie horrorów ZAWSZE muszę wejść na opuszczone poddasze/do piwnicy itp. Najlepiej w pojedynkę i w nocy. :-P
BeeMeR - Wto 23 Lis, 2021 14:35

A biegający po ciemnym lesie muszą się rozdzielić :wink:
Aragonte - Wto 23 Lis, 2021 14:43

BeeMeR napisał/a:
Pojutrze było spoko- pamiętam, że logika poszła spać,ale po co komu logika w filmie katastroficznym :cool:

A kto pamięta ten stary film o zagładzie nuklearnej? Z lat osiemdziesiątych bodajże? Jak to wypadało? Bo ja pamiętam tylko, że siedzący w schronie uskarżali się, że kończą się im pomarańcze, co dla mnie, dziecka stanu wojennego, było pewną abstrakcją :-P

Edit: aaa, już wiem - to było "Nazajutrz", "The Day After" z 1983 roku.

Agn - Wto 23 Lis, 2021 18:19

annmichelle napisał/a:
Taaa, a bohaterowie horrorów ZAWSZE muszę wejść na opuszczone poddasze/do piwnicy itp. Najlepiej w pojedynkę i w nocy. :-P

Ba! Jesli sa kobietami, to koniecznie w najseksowniejszej bieliznie.

Tamara - Wto 23 Lis, 2021 18:24

A kiedy przechodząc ulica słyszą dzwoniący w budce telefon , koniecznie muszą go odebrać, a po drugiej stronie szantażujący psychol :-P szkoda że na mnie z takim telefonem nie trafiło - psychol miałby problem bo bym w życiu nie odebrała :-P :rotfl:
Trzykrotka - Śro 24 Lis, 2021 22:00

A kiedy siedzą schowani w ciemnym kącie kiedy po domu krąży psychol z rzeźnickim nożem, to zawsze ciężko dyszą ze strachu. Żeby łatwiej mu było znaleźć.
I klasyka - jak grupa atakuje bohatera, to zawsze pojedynczo, tłum czeka aż bohater wykończy poprzedniego zanim wypuści z siebie kolejnego chętnego do bęcków.

BeeMeR - Śro 24 Lis, 2021 22:04

A jak się ten ktoś chowa to nie wyciszy telefonu, żeby mógł zadzwonić w najmniej oczekiwanym momencie ;)
Tamara - Czw 06 Sty, 2022 23:36

Być może już było, ale zachwyciłam się wczoraj Górą Dantego z Piercem Brosnanem :zalamka: :thud: :rotfl: co do samego wybuchu wulkanu nie mam zastrzeżeń poza tym , że erupcja trwała tylko tyle, ile trzeba było, żeby przyszłego Bonda zasypać kamieniami w samochodzie w tunelu opuszczonej kopalni podczas ucieczki, ale zachwyciło mnie parę scen - najpierw rejs łódką przez jezioro zamienione w jezioro kwasu, który rozpuszcza metalową łódkę, ona syczy i dymi, a bohaterowie płyną śpiewając dla otuchy , póki kwas nie zeżarł śruby motoru, następnie Brosnan wiosłujący w tym kwasie własną kurtką , żeby łódka dopłynęła do brzegu, następnie przejazd samochodem w poprzek strumienia świeżo zastygłej lawy , jeszcze ognistej w szczelinach, i nie, wcale nie, wcale silnik się nie zapalił, tylko opony się sfajczyły i dojechali na felgach :rotfl: :rotfl: :rotfl: równie spektakularny był przejazd z bulgotem i wlewającą się wodą przez rzekę , w której ostatecznie utknęli, ale nie na długo , bo stuknął ich nadjeżdżający z tyłu przez tęż samą rzekę samochód, dzięki czemu ruszyli i wyjechali. Ogólnie całkiem udane dzieuo :rotfl:
Agn - Pią 07 Sty, 2022 08:31

Nigdy tego nie widzialam, widze, ze dzieuo najwyzszych lotow. ;)
BeeMeR - Pią 07 Sty, 2022 08:37

Ja to widziałam kiedyś, dawno, wiosłowanie kurtką pamiętam :mrgreen:
Agn - Pią 07 Sty, 2022 09:08

Mnie zastanawia, z czego byla ta kurtka, skoro kwas wszystko rozpuszczal, a kawalka szmaty nie. :mysle:
BeeMeR - Pią 07 Sty, 2022 09:16

Nie wiem, dedukuj :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=42dA6_lL9Kg

wiadomo, kwas żre metal, kurtkę niekoniecznie - no i ręki wcale a wcale nie chlapie :angeldevil:
Och, zapomniałam, że babcia zapewniła dzieciom dodatkową traumę wskakując do kwasu :shock: :paddotylu:

Agn - Pią 07 Sty, 2022 10:01

...ze co prosze? Babcia sie pomylila czy uznala, ze jest ciezarem i szlachetnie sie poswiecila na oczach rodziny???
BeeMeR - Pią 07 Sty, 2022 10:06

Agn napisał/a:
szlachetnie sie poswiecila na oczach rodziny???
żeby przyholować łódkę do molo - coś w tym stylu
praedzio - Pią 07 Sty, 2022 12:34

Nie sądziłam, że najnowszego Kingsmana zaliczę do takich głupawych filmów, ale cóż... Liczyłam na rozrywkę, ale nie na taką urągającą inteligencji widza. :zalamka: Gdyby nie krwawe sceny, to przeznaczyłabym ten film dla sześciolatków. Rozczarowanam. :?

W sumie najlepsza scena to ta z Rasputinem tańczącym na stole. O reszcie zmilczę.

https://me.ign.com/en/movies/192249/video/the-kings-man-exclusive-clip-dancing-and-fighting-with-rasputin

Agn - Pią 07 Sty, 2022 16:12

Oj, az tak zle, ze zasluzyl na Komary mutanty? :opad_szczeny:
RaczejRozwazna - Nie 09 Sty, 2022 14:59

Dla mnie nie zasłużył :-) Natomiast na pewno bliższe tego zaszczytnego miejsca jest - jeśli chodzi o kino katastroficzne - San Andreas. Czego tam nie ma! :lol: Ale wizualnie bardzo ładne fale i mięśnie Dwayne'a Johnsona :lol:
Agn - Nie 09 Sty, 2022 15:45

Dwayne jest fajnym facetem, ale nie kojarzy mi sie z filmami, ktore chcialabym ogladac, wiec wierze na slowo! :lol:
Tamara - Nie 09 Sty, 2022 16:11

praedzio napisał/a:
W sumie najlepsza scena to ta z Rasputinem tańczącym na stole.

:shock: :shock: :shock: :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Rasputin nie pochodził z Kaukazu, więc ten rodzaj tańca rzeczywiście jest absolutnie nie na miejscu, natomiast nie zapominaj o grupie Buza :wink: na pewno silny był i bić się umiał , chociaż w zupełnie innym stylu wg mnie . Natomiast mnie bardziej zastanawia ten afrorosjanin :shock: przecież nie Puszkin ani jego potomek :shock: :wink:
Sądząc po tym fragmencie dzieuo godne Komarów Mutantów .

Słuchajcie, a może by zrobić ranking z nagrodą Złotego, Srebrnego i Miedzianego Komara na najgłupszy film, jaki kiedykolwiek powstał ? Albo - z racji że materiał może być zbyt obfity - po prostu każdemu recenzowanemu filmowi przyznawać od razu nominację do którejś z nagród ?

Agn napisał/a:
..ze co prosze? Babcia sie pomylila czy uznala, ze jest ciezarem i szlachetnie sie poswiecila na oczach rodziny???

babcia chciała zapewne przyspieszyć przypłynięcie łódki do brzegu przez uwolnienie ja od własnego ciężaru w akcie ekspiacji za własna głupotę bo cała akcja była przez nią - ponieważ nie chciała się wynieść z domku u podnóża wulkanu i przestała odbierać telefon , w momencie gdy jej seks-synowa czyli główna bohaterka , udała się z Brosnanem gdzieśtam po cośtam, bo erupcja już się zaczęła, dzieci pani burmistrz w wieku ok 8 lat zakosiły matce samochód i postanowiły pojechać po babcię, co tez było piękne, jak para dzieciaków bez problemu prowadzi samochód terenowy w czasie gigantycznego opadu popiołu wulkanicznego , takiego że nic nie widać . No i stąd cały film, bo jak matka z Brosnanem wrócili i znaleźli kartkę , że "pojechaliśmy po babcię", to musieli się za goovniarzami udać, i dlatego cała katastrofa. Nota bene babcia nie przeżyła moczenia nóg w kwasie i wzięła i umarła , tak ot hop siup i już .
A w ogóle to przeczytałam , że "szlachetnie się powiesiła na oczach rodziny" :rotfl: :rotfl: :rotfl: