Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film
Agn - Pon 22 Lis, 2021 11:42
Zastanawiam sie, co w tym wszystkim robi Halle Berry. Fassbenderzy?
BeeMeR - Pon 22 Lis, 2021 11:46
Liczę na to, że to będzie widowiskowy gniot
Halle ma na koncie i Oscara i Malinę, mnie tam nic nie dziwi
Tamara - Pon 22 Lis, 2021 16:40
| Agn napisał/a: | | Zastanawiam sie, co w tym wszystkim robi Halle Berry. Fassbenderzy? |
też się nad tym zastanawiam , ale nie chciałam sugerować, że zarabia kasę
annmichelle - Pon 22 Lis, 2021 19:03
Na pewno będzie widowiskowo (gorzej z logiką ). Emmerich jest tego gwarancją.
Jego "Pojutrze" nawet mi się kiedyś przyjemnie oglądało.
BeeMeR - Pon 22 Lis, 2021 19:45
Pojutrze było spoko- pamiętam, że logika poszła spać,ale po co komu logika w filmie katastroficznym
Tamara - Wto 23 Lis, 2021 11:54
W ogóle logika i kino akcji to dwie sprzeczne rzeczy - ani razu nie widziałam - niezlaeżnie od gatunku - żeby uciekający bohater/rka skręcił w bok utrudniając pościg, z reguły wszyscy walą prosto przed siebie jak po autostradzie, żeby ścigający dobrze ich widział
annmichelle - Wto 23 Lis, 2021 14:13
Taaa, a bohaterowie horrorów ZAWSZE muszę wejść na opuszczone poddasze/do piwnicy itp. Najlepiej w pojedynkę i w nocy.
BeeMeR - Wto 23 Lis, 2021 14:35
A biegający po ciemnym lesie muszą się rozdzielić
Aragonte - Wto 23 Lis, 2021 14:43
| BeeMeR napisał/a: | Pojutrze było spoko- pamiętam, że logika poszła spać,ale po co komu logika w filmie katastroficznym |
A kto pamięta ten stary film o zagładzie nuklearnej? Z lat osiemdziesiątych bodajże? Jak to wypadało? Bo ja pamiętam tylko, że siedzący w schronie uskarżali się, że kończą się im pomarańcze, co dla mnie, dziecka stanu wojennego, było pewną abstrakcją
Edit: aaa, już wiem - to było "Nazajutrz", "The Day After" z 1983 roku.
Agn - Wto 23 Lis, 2021 18:19
| annmichelle napisał/a: | Taaa, a bohaterowie horrorów ZAWSZE muszę wejść na opuszczone poddasze/do piwnicy itp. Najlepiej w pojedynkę i w nocy. |
Ba! Jesli sa kobietami, to koniecznie w najseksowniejszej bieliznie.
Tamara - Wto 23 Lis, 2021 18:24
A kiedy przechodząc ulica słyszą dzwoniący w budce telefon , koniecznie muszą go odebrać, a po drugiej stronie szantażujący psychol szkoda że na mnie z takim telefonem nie trafiło - psychol miałby problem bo bym w życiu nie odebrała
Trzykrotka - Śro 24 Lis, 2021 22:00
A kiedy siedzą schowani w ciemnym kącie kiedy po domu krąży psychol z rzeźnickim nożem, to zawsze ciężko dyszą ze strachu. Żeby łatwiej mu było znaleźć.
I klasyka - jak grupa atakuje bohatera, to zawsze pojedynczo, tłum czeka aż bohater wykończy poprzedniego zanim wypuści z siebie kolejnego chętnego do bęcków.
BeeMeR - Śro 24 Lis, 2021 22:04
A jak się ten ktoś chowa to nie wyciszy telefonu, żeby mógł zadzwonić w najmniej oczekiwanym momencie
Tamara - Czw 06 Sty, 2022 23:36
Być może już było, ale zachwyciłam się wczoraj Górą Dantego z Piercem Brosnanem co do samego wybuchu wulkanu nie mam zastrzeżeń poza tym , że erupcja trwała tylko tyle, ile trzeba było, żeby przyszłego Bonda zasypać kamieniami w samochodzie w tunelu opuszczonej kopalni podczas ucieczki, ale zachwyciło mnie parę scen - najpierw rejs łódką przez jezioro zamienione w jezioro kwasu, który rozpuszcza metalową łódkę, ona syczy i dymi, a bohaterowie płyną śpiewając dla otuchy , póki kwas nie zeżarł śruby motoru, następnie Brosnan wiosłujący w tym kwasie własną kurtką , żeby łódka dopłynęła do brzegu, następnie przejazd samochodem w poprzek strumienia świeżo zastygłej lawy , jeszcze ognistej w szczelinach, i nie, wcale nie, wcale silnik się nie zapalił, tylko opony się sfajczyły i dojechali na felgach równie spektakularny był przejazd z bulgotem i wlewającą się wodą przez rzekę , w której ostatecznie utknęli, ale nie na długo , bo stuknął ich nadjeżdżający z tyłu przez tęż samą rzekę samochód, dzięki czemu ruszyli i wyjechali. Ogólnie całkiem udane dzieuo
Agn - Pią 07 Sty, 2022 08:31
Nigdy tego nie widzialam, widze, ze dzieuo najwyzszych lotow.
BeeMeR - Pią 07 Sty, 2022 08:37
Ja to widziałam kiedyś, dawno, wiosłowanie kurtką pamiętam
Agn - Pią 07 Sty, 2022 09:08
Mnie zastanawia, z czego byla ta kurtka, skoro kwas wszystko rozpuszczal, a kawalka szmaty nie.
BeeMeR - Pią 07 Sty, 2022 09:16
Nie wiem, dedukuj
https://www.youtube.com/watch?v=42dA6_lL9Kg
wiadomo, kwas żre metal, kurtkę niekoniecznie - no i ręki wcale a wcale nie chlapie
Och, zapomniałam, że babcia zapewniła dzieciom dodatkową traumę wskakując do kwasu
Agn - Pią 07 Sty, 2022 10:01
...ze co prosze? Babcia sie pomylila czy uznala, ze jest ciezarem i szlachetnie sie poswiecila na oczach rodziny???
BeeMeR - Pią 07 Sty, 2022 10:06
| Agn napisał/a: | | szlachetnie sie poswiecila na oczach rodziny??? | żeby przyholować łódkę do molo - coś w tym stylu
praedzio - Pią 07 Sty, 2022 12:34
Nie sądziłam, że najnowszego Kingsmana zaliczę do takich głupawych filmów, ale cóż... Liczyłam na rozrywkę, ale nie na taką urągającą inteligencji widza. Gdyby nie krwawe sceny, to przeznaczyłabym ten film dla sześciolatków. Rozczarowanam.
W sumie najlepsza scena to ta z Rasputinem tańczącym na stole. O reszcie zmilczę.
https://me.ign.com/en/movies/192249/video/the-kings-man-exclusive-clip-dancing-and-fighting-with-rasputin
Agn - Pią 07 Sty, 2022 16:12
Oj, az tak zle, ze zasluzyl na Komary mutanty?
RaczejRozwazna - Nie 09 Sty, 2022 14:59
Dla mnie nie zasłużył Natomiast na pewno bliższe tego zaszczytnego miejsca jest - jeśli chodzi o kino katastroficzne - San Andreas. Czego tam nie ma! Ale wizualnie bardzo ładne fale i mięśnie Dwayne'a Johnsona
Agn - Nie 09 Sty, 2022 15:45
Dwayne jest fajnym facetem, ale nie kojarzy mi sie z filmami, ktore chcialabym ogladac, wiec wierze na slowo!
Tamara - Nie 09 Sty, 2022 16:11
| praedzio napisał/a: | | W sumie najlepsza scena to ta z Rasputinem tańczącym na stole. |
Rasputin nie pochodził z Kaukazu, więc ten rodzaj tańca rzeczywiście jest absolutnie nie na miejscu, natomiast nie zapominaj o grupie Buza na pewno silny był i bić się umiał , chociaż w zupełnie innym stylu wg mnie . Natomiast mnie bardziej zastanawia ten afrorosjanin przecież nie Puszkin ani jego potomek
Sądząc po tym fragmencie dzieuo godne Komarów Mutantów .
Słuchajcie, a może by zrobić ranking z nagrodą Złotego, Srebrnego i Miedzianego Komara na najgłupszy film, jaki kiedykolwiek powstał ? Albo - z racji że materiał może być zbyt obfity - po prostu każdemu recenzowanemu filmowi przyznawać od razu nominację do którejś z nagród ?
| Agn napisał/a: | | ..ze co prosze? Babcia sie pomylila czy uznala, ze jest ciezarem i szlachetnie sie poswiecila na oczach rodziny??? |
babcia chciała zapewne przyspieszyć przypłynięcie łódki do brzegu przez uwolnienie ja od własnego ciężaru w akcie ekspiacji za własna głupotę bo cała akcja była przez nią - ponieważ nie chciała się wynieść z domku u podnóża wulkanu i przestała odbierać telefon , w momencie gdy jej seks-synowa czyli główna bohaterka , udała się z Brosnanem gdzieśtam po cośtam, bo erupcja już się zaczęła, dzieci pani burmistrz w wieku ok 8 lat zakosiły matce samochód i postanowiły pojechać po babcię, co tez było piękne, jak para dzieciaków bez problemu prowadzi samochód terenowy w czasie gigantycznego opadu popiołu wulkanicznego , takiego że nic nie widać . No i stąd cały film, bo jak matka z Brosnanem wrócili i znaleźli kartkę , że "pojechaliśmy po babcię", to musieli się za goovniarzami udać, i dlatego cała katastrofa. Nota bene babcia nie przeżyła moczenia nóg w kwasie i wzięła i umarła , tak ot hop siup i już .
A w ogóle to przeczytałam , że "szlachetnie się powiesiła na oczach rodziny"
|
|
|