Fantastyka - Czytamy... polecamy... odradzamy
Harry_the_Cat - Śro 18 Lis, 2015 21:42
No z gym szybciej to nie wiem, bo wczoraj wyszlam z pracy o 20, zjadlam i jet lag mnie dopadl. Dzis wyszlam o 19... a w niedziele wyjazd sluzbowy.
Napisane gladko, wydaje mi sie ze troche wiadomo czego sie spodziewac - HP + okladka + Fangirl daja pewne wyobrazenie, wiec na razie napiecia nie odczuwam. Musze troche chate ogarnac (pranie wyschlo), ale moze dzis mi sie uda pociagnac
Eeva - Czw 19 Lis, 2015 08:38
O rany, ja to byłam pełna napiecia w stylu "kiedy będzie pocałunek????"
Bez kitu, ta książka obudziła we mnie 14latke
Harry_the_Cat - Czw 19 Lis, 2015 08:40
No na razie to ja jeszcze Baza, ze tak powiem, na oczy nie widziałam 😉
Eeva - Czw 19 Lis, 2015 08:48
Hahahaha, to Ci nie spoileruje, ale czuję, ze go pokochasz.
Carry On to 100% slash na temat Harrego/Draco, ale czyta sie super. Wiem, ze jeszcze wroce do tej książki, bo chyba potrzebuję takich historii w moim życiu
Admete - Czw 19 Lis, 2015 15:05
Słodki Eru...możecie coś takiego czytać? Zgroza w oczach A to czasem nie powinno być w tych innych książkach?
Agn - Czw 19 Lis, 2015 23:57
Nie bardzo - książka się dziewczynom podoba i uważają ją za dobrą. A w innych książkach powinny być uznane za ewedentnie durne przez czytelnika.
Ja sobie odpuszczam. Czytam Pottera, czytam swoje kryminały i póki co jest mi dobrze.
Eeva - Pią 20 Lis, 2015 08:35
| Agn napisał/a: | | Nie bardzo - książka się dziewczynom podoba i uważają ją za dobrą. |
Ja uważam że ksiażka jest dobra, mim o iz może z opisu fabuły wydac sie głupia.
Rainbow Rowell pięknie operuje słowem, co zawsze doceniam, porusza moje kamienne serce
Agn - Pią 20 Lis, 2015 10:41
Swojego czasu doszłam do wniosku, że jak się opisuje, o czym są książki Stephena Kinga, to można dojść do wniosku, że facet zamienił się na głowę z kozą - opętane samochody, szalone psy, złe nastolatki. A książki dobre.
Eeva - Pią 20 Lis, 2015 10:42
Hahahahaha, no dokładnie! Kocham Twoje porównanie
Admete - Pią 20 Lis, 2015 13:07
Książki Kinga nie wszystkie są dobre.
Agn - Pią 20 Lis, 2015 16:42
Ciezko, zeby byly, kazdy autor ma slabsze momenty. Niemniej jednak ogolnie rzecz biorac sa dobre. Opetany samochod i wredny pies bardzo mi sie podobaly.
Harry_the_Cat - Sob 21 Lis, 2015 01:25
No ogolnie sie zgadza, ze bardzo ciezko zaszufladkowac taka literture - pisaratwo dobre, a tematyka nieco kontrowersyjna i zaskakujaca. Jesli o mnie chodzi swietne pisarstwo samo w sobie mnie nie przekona, ale jesli cos jest napisane dobrym, ale nie user-friendlym jezykiem to moze spadac na szczaw....
Eeva - Sob 21 Lis, 2015 12:44
| Harry_the_Cat napisał/a: | | No ogolnie sie zgadza, ze bardzo ciezko zaszufladkowac taka literture - pisaratwo dobre, a tematyka nieco kontrowersyjna i zaskakujaca. Jesli o mnie chodzi swietne pisarstwo samo w sobie mnie nie przekona, ale jesli cos jest napisane dobrym, ale nie user-friendlym jezykiem to moze spadac na szczaw.... |
Ot włąsnie.
Tak czy inaczej ja "Carry On" jestem zachwycona i myślę że to jedna z moich ulubionych ksiażęk nie tylko tego roku, ale i w ogóle. Na 100% do niej wrócę.
Harry a czytałaś "A court of thorns and roses"?
Harry_the_Cat - Sob 21 Lis, 2015 12:58
Matko, o 12 w nocy (mojego czasu) pisalam na forum? W ogole tego nie pamietam
| Eeva napisał/a: | | Harry a czytałaś "A court of thorns and roses"? |
Nie, co zacz?
Eeva - Sob 21 Lis, 2015 13:10
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Nie, co zacz? |
http://www.amazon.com/Cou...horns+and+roses
Wczoraj skończyłam i mimo iż miałam mieszane uczucia na początku to jestem zadowolona z książki. Miałam ją na kindlu chyba od stu lat i w końcu sie zdecydowałam bo ma wielki hype na instagramie.
Tylko jakoś Tamlin, ukochany głównej bohaterki, mi nie leży. Za to reszta... mmmm? Hot in here
Teraz zaczęłam słuchać audiobooka "Throne of Glass" tej samej autorki, tak w oczekiwaniu na drugą część ACOTAR. Zobaczymy co i jak...
http://www.amazon.com/Thr...k/dp/B007N6JEII
Przy okazji polece Ci "Lunar Chronicles" Marissy Meyer. Trzy tomy przesłuchałam w formie audiobooków (głos Rebecci Soler która czyta jest MIODZIO) i nie mogłam się oderwać. Teraz zaczęlam czytać ostatni tom i zapowiada się bardzo zacnie.
http://www.amazon.com/Cin...s/dp/1250007208
Admete - Sob 21 Lis, 2015 13:20
| Cytat: | | After serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. |
Wiecie ja to już jestem stara jako te góry, bo przy czytaniu takich opisów mi brewka jedzie do góry, do góry i mam tak Szkoda trochę, ze takich rzeczy nie było jak miałam naście lat. Dla mnie już za późno. Nastolatką byłam tylko cześciowo,a teraz już nic z tego nie zostało.
Harry_the_Cat - Sob 21 Lis, 2015 13:27
A Throne of Glass zaczelam i porzuciłam bo mnie bohaterka jakoś irytowała. Ale to juz dawno dość wiec nie pamietam czym...
Lunar Chronicles poszukam, popatrze
Eeva - Sob 21 Lis, 2015 13:43
| Harry_the_Cat napisał/a: | | A Throne of Glass zaczelam i porzuciłam bo mnie bohaterka jakoś irytowała. Ale to juz dawno dość wiec nie pamietam czym... |
O szkoda, bo mam wielkie nadzieje. Bardzo ciekawy glos ma laska która czyta
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Lunar Chronicles poszukam, popatrze |
Koniecznie! Daj znać czy Ci podeszło, bo mi mega
Harry_the_Cat - Sob 21 Lis, 2015 14:03
E, mną sie nie zrażaj! Ja czasami sie tak po prostu w książkach nie zakochuje jakoś
Eeva - Sob 21 Lis, 2015 14:18
Spoko, mam tak samo... Sam szansę tej serii, może się wciągnę, bo po zakończeniu Lunar Chronicles czuję, ze będę miałam mocny book hungover
Agn - Sob 21 Lis, 2015 23:38
| Cytat: | | Wiecie ja to już jestem stara jako te góry, bo przy czytaniu takich opisów mi brewka jedzie do góry, do góry i mam tak Szkoda trochę, ze takich rzeczy nie było jak miałam naście lat. Dla mnie już za późno. Nastolatką byłam tylko cześciowo,a teraz już nic z tego nie zostało. |
*zasiada obok Admete* Ja też wymiękłam przy tym zdaniu.
akne - Nie 22 Lis, 2015 20:12
Szafran - Śro 09 Gru, 2015 22:12
Przeczytałam "Trawę" wydaną w Magowych Artefaktach. Bardzo dobra rzecz. Choć zapowiada się bardziej obiecująco, niż się w końcu okazuje. Początek jest ambitniejszy, bardzo tajemniczy, niejednoznaczny, a potem jednak są mocno konwencjonalne elementy fantastyki eksploracyjnej, gdy z bohaterami odkrywamy naturę świata, w jakim się znaleźli, i oraz rozwiązujemy Zagadkę. Ale nawet wtedy jest dobrze. Bo wizja świata intrygująca, dopracowana od strony antropologicznej. I wyraziści bohaterowie. Poza tym bardzo to ładnie napisane i pełne rozważań moralno-etycznych:).
Agn - Nie 13 Gru, 2015 21:36
Od lat ludzie się zachwycają Kłamstwami Locke'a Lamory Scotta Lyncha, że fajna fabuła, postacie i gość umie zaskakiwać w ogóle. Pierwsze podejście mi się nie udało. Teraz zachciało mi się przygodówki, myślę sobie - idealny moment. Zakończyłam właśnie Niezwyciężonego Stanisława Lema (MIODY! ), pogalopowałam do biblioteki - książka jest, otwieram, zaczynam... no nijak mnie nie wciąga. Niby wszystko w porządku. Nawet trochę zabawnie jest. Ale albo akurat ta powieść to nie jest książka dla mnie, albo nieodwracalnie wyrosłam z fantasy. Ewentualnie Scott Lynch nie jest taki fajny, ale nie stawiałabym na to.
Szafran - Nie 13 Gru, 2015 22:20
Witaj w klubie. Mnie ta seria też nie kupiła. A próbowałam w czasach, kiedy jeszcze nie był taki modny;). Niby było sympatycznie, ale nie doczytałam do końca. Przynajmniej nie zżymałam się, że tyle czasu autor nie mógł kolejnego tomu wypłodzić;).
|
|
|