To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy

Gosia - Nie 17 Maj, 2009 15:35

Dlatego jestem, choć nie oglądam serialu TYLKO dla MerDer ;)

[spoiler] prawie oderwaną rękę, zmasakrowaną twarz. W tej sytuacji nie ma mowy o powrocie do chirurgii, chyba, że przeżyje i odejdzie ze szpitala, ale czy to będzie dobry koniec? Jest jeszcze ta dziewczyna, która mogłaby z nim być, jeśli przeżyje, ale czy George będzie szczęśliwy bez operowania?
Izzie ma szanse, może zwalczyć chorobę i wrócić do pacjentów. I Alex na nią czeka. Ona ma większe szanse mimo wszystko. I Denny nie byl ubrany na czarno.

Admete - Nie 17 Maj, 2009 19:53

Obejrzałam fragment ze ślubem ;-) Mer - Der. Świetny pomysł. W gruncie rzeczy to ludzie sobie nawzajem przysięgają. Reszta to tylko formalność. Bardzo ładne rozwiązanie. I zerknęłam na koniec, resztę przejrzałam na podglądzie, bo i tak nie wiem, o co chodzi. Izzy i George - oboje powinni umrzeć. Taka ładna scena z windą. Byliby razem po drugiej stronie.
Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 20:00

Admete napisał/a:
Świetny pomysł. W gruncie rzeczy to ludzie sobie nawzajem przysięgają.

dokładnie o to chodzi. Po co im więcej... krokiem do przodu było to, że zamiast fety mieli iść razem do Ratusza?(Ratuszu? :mysle: )

Gosia - Nie 17 Maj, 2009 20:44

WIEDZIAŁAM, Admete, że tak zareagujesz, WIEDZIAŁAM. :mrgreen:

Ja mogę powtórzyć swoje słowa:

Nieważna jest ceremonia, ważniejsze są uczucia, ale to taki ślub na niby bez ślubu, bardzo w stylu amerykańskim, jak dla mnie, za bardzo...
Może wszyscy bierzmy takie śluby, co? Na przylepcach :-P

Anaru - Nie 17 Maj, 2009 21:10

Gosia napisał/a:
Ale przysięga była ładna, trzeba przyznać:

Piękna, serio :serce:

Chyba wrócę do oglądania serialu, bo utknęłam tak daleko, że radośnie czytam wszystkie spoilery wychodząc z założenia, że do czasu obejrzenia i tak zapomnę. ;)

Admete - Pon 18 Maj, 2009 05:36

Cytat:
Nieważna jest ceremonia, ważniejsze są uczucia, ale to taki ślub na niby bez ślubu, bardzo w stylu amerykańskim, jak dla mnie, za bardzo.

Nie amerykański - życiowy. Własciwie ślub jest istotny dla ludzi wierzących ( to logiczne, biorą za świadka Boga, bo w niego wierzą i proszą o błogosławieństwo ), dla niewierzących to ułatwienie - lepiej dzięki temu funkcjonuje się społecznie. Jeśli dla kogoś oba te aspekty nie są istotne - wtedy przysięgają sobie. Ani Bóg, ani urząd nie uchroni Cię przed rozpadem małżeństwa. Nieważne czy mamy ślub czy nie - ważne czy o siebie dbamy i kochamy się. Po raz pierwszy zobaczyłam te dwie rzeczy w związku Mer-Der. Nie romans, tylko uczucie.

BeeMeR - Pon 18 Maj, 2009 09:46

Anaru napisał/a:
radośnie czytam wszystkie spoilery wychodząc z założenia, że do czasu obejrzenia i tak zapomnę. ;)
To tez moja filozofia :mrgreen:
(Nie dotyczy SPN ;) )

Anonymous - Pon 18 Maj, 2009 09:56

Mi bycie dziewicą spojlerową wychodzi na dobre. Bardziej się angażuję, gdy nie myślę kioedy to będzie :wink: aże pamięć mam dobrą to nie zapominam...
Alicja - Pon 18 Maj, 2009 20:14

Anaru napisał/a:
bo utknęłam tak daleko, że radośnie czytam wszystkie spoilery wychodząc z założenia, że do czasu obejrzenia i tak zapomnę.

a ja tym razem nie czytam spojlerów, bo mam nadzieję obejrzeć odcinki :-P nie uwierzycie, przewinęłam 2 strony wątku i same spojlery, same spojlery... widzę, że tam jakiś dramat się rozgrywa, Izzie i Georga...i ślub Mer/Der , a może nie/ślub. :shock: Chyba wejdę na Youtube i pooglądam zapowiedzi odcinków

trifle - Pon 18 Maj, 2009 21:08

Myślę jednak, że warto obejrzeć ten odcinek bez spoilerów. No naprawdę. Bez żadnych. Dobrze się wtedy ogląda. Jakbym większość wiedziała, to już tak pfffffffffffff.......... :roll:
Alicja - Pon 18 Maj, 2009 21:09

dlatego staram się jak mogę :-)
Anonymous - Pon 18 Maj, 2009 22:40

trifle napisał/a:
Myślę jednak, że warto obejrzeć ten odcinek bez spoilerów. No naprawdę. Bez żadnych. Dobrze się wtedy ogląda. Jakbym większość wiedziała, to już tak pfffffffffffff..........

kolejny raz
dokładnie tak!!

Agnesse - Wto 19 Maj, 2009 12:00

Po przeczytaniu spojlerów to cała przyjemność oglądania znika. Jak się wie, co się wydarzy to jak się emocjonować? Dlatego ich nie czytam, no w każdym razie przed obejrzeniem danego odcinka :wink: a potem to sama lubię pospoilerować :banan_czerwony:
BeeMeR - Wto 19 Maj, 2009 12:04

Agnesse napisał/a:
Po przeczytaniu spojlerów to cała przyjemność oglądania znika
Nie zawsze CAŁĄ - czasem nie tyle chodzi o to co, ale jak zostanie wygrane. Ale na pewno przynajmniej CZĘŚĆ - owszem. :)
Gosia - Nie 21 Cze, 2009 21:57

Przypadkowo trafiłam na informację dotyczącą następnego sezonu a raczej obsady.

Spoiler:
Z serialem pożegnał się T.R. Knight, ale nie pożegnała się z nim Katherine Heigl, z tego wynika, że Izzie przeżyje...

Aragonte - Nie 21 Cze, 2009 22:03

Gosiu, przed najbliższym spotkaniem będę się uśmiechać o połowę V sezonu GA :wink:
Gosia - Nie 21 Cze, 2009 22:07

Oki :D Nie ma spraweczki :mrgreen:
Choć nie wiem, kiedy się zobaczymy. Ostatnio Warszawa nie ma w ogóle spotkań (albo ja o nich nie wiem) :-|
Poza tym, że często widuje Praedzia :mrgreen:

Gosia - Wto 25 Sie, 2009 21:08

Przypominam, że Greysi startują już 24 września tradycyjnie dwugodzinnym odcinkiem.
Unikam spoilerów jak mogę, ale znalazłam jedno zdjęcie, które nie odkrywa w sumie żadnych rewelacji:

Proszę zauważyć, że nie ma tutaj MerDer ;)

Alicja - Śro 26 Sie, 2009 13:14

Izzie jednak jest :-)
Anonymous - Śro 26 Sie, 2009 13:22

no więc ja też spojlerów unikam, ale dowiedziałam się(mimo woli), że
Spoiler:
aktor grający George pokłócił się z Grupą trzymającą władzę i postać umrze, za to Izzie będzie żyła.... czyli będzie słooooooooodko :wink:

Calipso - Czw 24 Wrz, 2009 21:16

Jako że nigdy nie byłam na bieżąco,a wynikła rozmowa o J.Dean Morganie,chcę zapytać w której serii pojawił się jako Danny? Na Foxlife ciagle powtarzają te same odcinki :roll:
Gosia - Czw 24 Wrz, 2009 21:17

W drugiej serii, gdzieś tak od połowy aż do końca tej serii.
Potem poJAWIŁ się ponownie, w piątej.

Calipso - Czw 24 Wrz, 2009 21:20

Czyli jest szansa,że wyuczę się wszystkich odcinków na pamięć,zanim dane mi będzie zobaczyć trzecią serię.
Gosia - Czw 24 Wrz, 2009 22:36

Wciąż leci drugi? Ale wcześniej leciały te nowsze! Chyba że chcą przypomnieć cały serial, by zaczekać już na emisje szóstego ;)
Anonymous - Czw 24 Wrz, 2009 22:53

Gosia napisał/a:
Wciąż leci drugi?

z tego co czytałam w streszczeniu w programie wp to gdzieś niedawno był odcinek z 4 sezonu z gościem co w Haloween amputował sobie stopę...