Ekranizacje - Zapowiedzi nowych ekranizacji
Admete - Czw 17 Paź, 2013 15:44
Emma nieładna i za bardzo wymalowana. Pan Knightley całkiem sympatyczny.
Caitriona - Czw 17 Paź, 2013 17:21
Mnie też się Emma nie za bardzo podoba z wyglądu... Pan Knightley sympatyczny, Harriet też chyba niezła.
Joy - Śro 04 Gru, 2013 20:39
Ech...Chyba i tak obejrzę
http://www.youtube.com/watch?v=PhmgTlVXbxw
Lady_Joanna - Czw 05 Gru, 2013 11:55
Jak najbardziej obejrzę, tylko ciekawe czy w ogóle trafi do Polski....
Ania Aga - Sob 28 Gru, 2013 15:02
http://merlin.pl/Austenla.../2,1309479.html
Austenland na DVD od 29 stycznia. Cena z księżyca.
Caitriona - Sob 28 Gru, 2013 19:20
Jej, tzn. że w kinach tego nie będzie... Trudno, poczekam na moją mediatekę, sama tego kupować za takie pieniądze nie będę.
asiek - Nie 29 Gru, 2013 11:35
Cena zbliżona do biletu kinowego. Ostatnio za wejście na Hobbita płaciłam 26 złotych.
Też nie będę kupowała, pewnie niebawem pojawi się na kinomaniaku.
Anaru - Nie 29 Gru, 2013 11:45
| asiek napisał/a: | | Cena zbliżona do biletu kinowego. Ostatnio za wejście na Hobbita płaciłam 26 złotych. |
Ja widzę cenę 59,99
asiek - Nie 29 Gru, 2013 12:02
Aaaaa... to inasza inszość, coś źle zerknęłam.
Lady_Joanna - Nie 29 Gru, 2013 17:59
Trzeba poczekać na jakąś promocję, albo kupić za jakiś czas na pewno będzie taniej
Anonymous - Nie 29 Gru, 2013 18:08
stanieje.
behemotka - Pon 13 Sty, 2014 22:59
obejrzałam wczoraj Austenland - przyjemne filmowe "czytadło", ale to ewidentnie film jednorazowego użytku i nie warto wydawać 60zł
Caitriona - Pią 17 Sty, 2014 17:38
Też obejrzałam już Austenland, mam nieco gorsze zdanie o tym filmie niż Behemotka, momentami było żenująco, ale są też całkiem niezłe i sympatyczne momenty. Najlepszy jest w tym wszystkim JJ Field.
annmichelle - Wto 21 Sty, 2014 07:48
| Caitriona napisał/a: | | Najlepszy jest w tym wszystkim JJ Field. |
Właśnie miałam to samo napisać.
On jest stworzony do ról kostiumowych (choć widziałam go też kiedyś w nowoczesnej roli oraz w dwóch kryminałach i też było ok ). Mimo, że między "Austenland" i "Opactwem Northanger" jest chyba z 6-7 lat różnicy to po nim w ogóle nie widać, że się zmienił.
Eeva - Wto 21 Sty, 2014 08:33
| Caitriona napisał/a: | | momentami było żenująco |
Jak dla mnie cały ten film był żenujący. Szkoda mi tylko Keri Russel bo bardzo ją lubię.
Caitriona - Wto 21 Sty, 2014 22:13
Russel, jak Russel, ja się zastanawiałam co tam Feild robi
annmichelle - Śro 22 Sty, 2014 12:08
W sumie szkoda, bo gdyby ten film w kilku punktach podrasować mogłby być dużo lepszy.
Pannę Charming (ta podstarzała infantylna Amerykanka) odmłodzić o jakieś 20-25 lat i wyciąć jej kilka "żartów", które były szczególnie sztuczne i naciągane.
Poza tym muzyka była tam jakaś uboga, montaż chaotyczny i niestety, mało ciekawe prowadzenie kamery. Kilka ładnych kinowych ujęć i na pewno by to temu filmowi nie zaszkodziło. A tak wyszło jakoś tak skromnie, telewizyjnie.
Eeva - Śro 22 Sty, 2014 12:13
| Caitriona napisał/a: | | ja się zastanawiałam co tam Feild robi |
Podejrzewam, ze zarabia. Innego wytłumaczenia nie mam.
Akaterine - Śro 22 Sty, 2014 19:16
Zaczęłam to oglądać, ale jest to tak idiotyczne, że po 20 minutach mam dość .
Akaterine - Śro 22 Sty, 2014 20:19
Jakoś dałam radę, choć przewijałam niektóre żenujące momenty, bo szkoda mi było czasu. Zdania nie zmieniam, film jest głupi . Zastanowiło mnie tylko, czy tekst, który pod koniec filmu JJ Feild rzucił temu gościowi na lotnisku (coś w sensie "Nie dostałeś roli w Hobbicie?") był celowy, bo tak się składa, że aktor grał w Hobbicie, i w WP, wprawdzie tylko elfa w Rivendell, ale mi to wystarczyło, żeby zapamiętać jego twarz .
annmichelle - Czw 23 Sty, 2014 09:39
| Akaterine napisał/a: | | Zastanowiło mnie tylko, czy tekst, który pod koniec filmu JJ Feild rzucił temu gościowi na lotnisku (coś w sensie "Nie dostałeś roli w Hobbicie?") był celowy, bo tak się składa, że aktor grał w Hobbicie, i w WP |
Myślę, że był celowy, bo pada po tym jak ten Martin zaczyna mówić z nowozelandzkim akcentem (nie pamiętam, ale chyba zwie się to kiwi, czy jakoś tak ) i to miałoby być takie dogadywanie "acha, marny aktorzyna z Nowej Zelandii nie załapał się na "Hobbita" to odgrywa rolę służącego w hotelu dla bogatych Amerykanek". A że prawdziwy aktor akurat "załapał się" na te produkcje to taka ironia i puszczenie oka do widza.
Akaterine - Czw 23 Sty, 2014 14:30
Dla mnie ten film był tak głupi, że trudno było mi uwierzyć, że tfurcy są zdolni do ironii i puszczania oka do widza . Stąd moje wątpliwości.
Eeva - Czw 23 Sty, 2014 14:36
Hahaha, Twoje wątpliwości są w pełni zrozumiałe:-)
RG - Sob 01 Lut, 2014 21:16
Choć jestem maniaczką Austen, najbardziej podobała mi się z całego filmu piosenka na napisach, chyba Kelly to śpiewa. Szkoda, idea była niezła, ale wykonanie... Książki nie czytałam, więc nie wiedziałam, o czym to będzie.
Akaterine - Wto 11 Lut, 2014 19:41
http://film.wp.pl/id,1405...122fc&_ticrsn=3
Wiadomo, kto zagra lady Susan - Sienna Miller. Ostudziło to mój entuzjazm, zaczęłam wątpić, czy to będzie normalna adaptacja.
|
|
|