To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Colin Firth

Gunia - Wto 06 Cze, 2006 22:41

:) ) Ja wiem dlaczego, Aine... Bo to właśnie miłość... :D Zdecydowanie: najbardziej lubię go jako Jamie'ego. :)
kikita - Wto 06 Cze, 2006 23:02

Gunia napisał/a:
:)) Ja wiem dlaczego, Aine... Bo to właśnie miłość... :D Zdecydowanie: najbardziej lubię go jako Jamie'ego. :)

Guniu jako Jamie był cudny a w Mieście nadziei - kiedy wali głowa w drzwi lub niesie swoja lady przez całe miasto az mu plecki wysiadły toz to majstersztyk. Co tu duzo mówić juz od paru lat mam na jego punkcie lakkiego hopla i juz.

Anonymous - Wto 06 Cze, 2006 23:36

Gunia napisał/a:
:)) Ja wiem dlaczego, Aine... Bo to właśnie miłość... :D Zdecydowanie: najbardziej lubię go jako Jamie'ego. :)

???
Do kogo?
No tak zapomniałam o Rupercie z tymi jego oczyskami... :thud:

kikita - Śro 07 Cze, 2006 00:12

AineNiRigani napisał/a:
Gunia napisał/a:

???
Do kogo?
No tak zapomniałam o Rupercie z tymi jego oczyskami... :thud:

A tak przy okazji ( bo zapomniałam,ale w koncu jestem blądyna i swoje prawa mam ) widziałaś juz Nianie z Colinem,bo ja znowu leciałam z fotela,chyba se kupię poduszki na podłoge to sobie chociaz nic nie poobijam :hello:

Caitriona - Śro 07 Cze, 2006 00:16

kikita napisał/a:
Obejrzałam juz Colina w "Gdzie leży prawda".

Tez już widziałam. Colin jest dobry w tym filmie, ale tak zupełnie inny niż w pozostałych swoich rolach. Inaczej się zachowuje, inaczej wygląda - daleko mu do np. Marka z "Dziennika B.J.".

A ta piosenka z "Bądźmy poważni..." cudowna jest :grin:

kikita - Śro 07 Cze, 2006 00:31

Caitriona napisał/a:
kikita napisał/a:
Obejrzałam juz Colina w "Gdzie leży prawda".

Tez już widziałam. Colin jest dobry w tym filmie, ale tak zupełnie inny niż w pozostałych swoich rolach. Inaczej się zachowuje, inaczej wygląda - daleko mu do np. Marka z "Dziennika B.J.".

A ta piosenka z "Bądźmy poważni..." cudowna jest :grin:

Szczególnie jak latali z tym fortepianem.Normalnie śmiech na sali.
Darcego nikt nie przebije , jako Mark w Dzienniku..był bardzo pociagający , w Niani aż za komiczny , w Czego pragnie dziewczyna wręcz wzruszajacy, w Traumie tragiczny, słowem jest facet uzdolniony.Grając takie zróżnicowane role chce sie chyba obronic przed zaszufladkowaniem tak myslę , ale to mu się bidulowi nie uda , zawsze juz będzie Darcym
Z tym głosem i tym spojrzeniem nie może być inaczej.

Caitriona - Śro 07 Cze, 2006 00:41

Oczywiście każda rola jest inna. Chodziło mi o to, że w "Gdzie leży prawda?" widziałam np. po raz pierwszy jak Colinek bije kogoś innego. I nie tak jak w "Dzienniku..." ;) Może jeszcze w "Traumie" jego rola jest jeszcze taka ostrzejsza, mniej pociągająca.
Ja się ciesze, ze mogę go ogladac w różnych odsłonach ;)

Caitriona - Śro 07 Cze, 2006 00:42

kikita - Śro 07 Cze, 2006 00:52

Caitriona napisał/a:
Oczywiście każda rola jest inna. Chodziło mi o to, że w "Gdzie leży prawda?" widziałam np. po raz pierwszy jak Colinek bije kogoś innego. I nie tak jak w "Dzienniku..." ;) Może jeszcze w "Traumie" jego rola jest jeszcze taka ostrzejsza, mniej pociągająca.
Ja się ciesze, ze mogę go ogladac w różnych odsłonach ;)

Ja też Caitrionko , ja też. :hello:

Caitriona - Śro 07 Cze, 2006 01:03

To jesteśmy we dwie! :hello: Extra zdjęcie!
Anonymous - Śro 07 Cze, 2006 10:24

kikita napisał/a:
A tak przy okazji ( bo zapomniałam,ale w koncu jestem blądyna i swoje prawa mam ) widziałaś juz Nianie z Colinem,bo ja znowu leciałam z fotela,chyba se kupię poduszki na podłoge to sobie chociaz nic nie poobijam :hello:

Widziałam i mam cudne wspomnienia związane z tym filmem:
najpierw film, potem spotkanie z Alison, potem koncert Gaeforce Dance, a potem kawka z Ali i Gitką :D
Chyba zawsze będzie mi się tak kojarzył :D

Anonymous - Śro 07 Cze, 2006 10:26

kikita napisał/a:
Darcego nikt nie przebije , jako Mark w Dzienniku..był bardzo pociagający , w Niani aż za komiczny , w Czego pragnie dziewczyna wręcz wzruszajacy, w Traumie tragiczny, słowem jest facet uzdolniony.Grając takie zróżnicowane role chce sie chyba obronic przed zaszufladkowaniem tak myslę , ale to mu się bidulowi nie uda , zawsze juz będzie Darcym

Jak dla mnie najatrakcyjniejszy jest w Valmoncie, W kwartecie i Another country - taki mydłek (już Darcy jest przystojniejszy). Valmont to jednak Valmont :thud:

kikita - Śro 07 Cze, 2006 11:29

AineNiRigani napisał/a:
kikita napisał/a:

Jak dla mnie najatrakcyjniejszy jest w Valmoncie, W kwartecie i Another country - taki mydłek (już Darcy jest przystojniejszy). Valmont to jednak Valmont :thud:

W Valmoncie jest oczywiscie cudny , tylko taki młodziutki,toż za jakiekolwiek fantazje za deprawacje nieletnich by mnie skazali. Natomiast w Dumie i w Czego pragnie dziewczyna
jest taki meski , że ech ( a i tak najbardziej lubie jego głos )

Aga85 - Śro 07 Cze, 2006 12:02

kikita napisał/a:
W Valmoncie jest oczywiscie cudny , tylko taki młodziutki,toż za jakiekolwiek fantazje za deprawacje nieletnich by mnie skazali. Natomiast w Dumie i w Czego pragnie dziewczyna

Dobrze powiedziane :wink: . Też go lubię w Valmoncie, jest taki młody i strasznie sexy :oops:, ale mimo tego (sama nawet nie wiem czemu), ale tak jakoś bardziej przemawiają do mnie jego późniejsze role. Moze dlatego, ze tak jak powiedziałas, Kikitko, jest tam taki męski... I ten jego akcent... :thud:

Panna_Marta - Śro 07 Cze, 2006 12:13

Ja również bardzo lubię głos Colina, choć może nie jest tak głęboki jak Mateusza czy Aktora Brytyjskiego lat 35.
Poza tym Colin jest absolutnie mym ulubionym aktorem i ulubionym obiektem westchnień :wink: . Najbardziej lubię go w Dziewczynie z perłą - za tajemniczość i przenikliwe spojrzenie oraz w To właśnie miłość - za uroczą nieporadność i skok do jeziora :wink: .
Chociaż... przepadam za nim w każdej roli, ot co :D .

Myślę, że nawet gdyby zagrał kij od szczotki, byłabym zachwycona :cool: .

migotka - Śro 07 Cze, 2006 14:12

JA GO UWIELBIAM!!!

p.s. zastanawiam sie od wczoraj kogo z wymienianych aktorów na tej stronie nie uwielbiam?

Caitriona - Śro 07 Cze, 2006 14:24

migotka napisał/a:
p.s. zastanawiam sie od wczoraj kogo z wymienianych aktorów na tej stronie nie uwielbiam?

Hehe!!
Mam ten sam 'problem'... Ale póki co Colin zajmuje pierwsze miejsce. Choć jest jeszcze Johnny. Jej, no i Clive...Tak czy siak, Colinka uwielbiam!

Gunia - Śro 07 Cze, 2006 14:26

A ja wam powiem, coś za co mnie pewnie zabijecie. Dla mnie Colin już nie jest panem Darcy'm. Oczywiście serial jest wspaniały etc. ale on już nie jest dla mnie tylko i wyłącznie Fiztwilliamem.
Anonymous - Śro 07 Cze, 2006 19:20

kikita napisał/a:

Stary Colin zupełnie mnie nie kręci. Młody tez w zasadzie nie. Jedynie w Valmoncie. I tylko tam. Tam w Valmoncie dużo się śmieje, oczy same mu błyszczą. Może to kwestia tego, że był zakochany? Może dlatego swoją miłość, czy zauroczenie odegrał tak dobrze? Po prostu był tam dla mnie przeraźliwie atrakcyjny. Ma to "coś", co sprawiło, że serducho pikało, motylki jakby szalu dostały :D

ewelinka - Śro 07 Cze, 2006 20:29

Ja tam lubie Colina ;)
Anonymous - Śro 07 Cze, 2006 20:38

ewelinka napisał/a:
Ja tam lubie Colina ;)

Ewelinko ja też lubię. I to bardzo. Ale mi się nie podoba jako facet :D

Gosia - Śro 07 Cze, 2006 20:45

Offtopikujemy dziewczynki :roll:
Ja tylko dodam, ze na watek Upiora w ogole nie wchodze :D
No interesing mnie

A Colina kocham poza Duma i Bridget, bardzo za "Dziewczyne z perla".
Strasznie tam fajnie wyglada i te spojrzenia...

Gunia - Śro 07 Cze, 2006 20:46

Ja go zdecydowanie nie kocham za "Dziewczynę z perłą". To był mobbing!
Gosia - Śro 07 Cze, 2006 20:48

Jaki tam mobbing, to byly inne czasy ;)
Gunia - Śro 07 Cze, 2006 21:02

Gosia napisał/a:
Jaki tam mobbing, to byly inne czasy ;)
Uważasz, że ileś-tam-set lat temu można było molestować i gwałcić służącą?