Filmy - Fajny film wczoraj widziałam VI
Trzykrotka - Śro 19 Maj, 2021 22:51
O tak
Admete - Śro 19 Maj, 2021 22:52
To akurat jest na cda. Krwawy diament też dobry.
Agn - Czw 20 Maj, 2021 00:13
To co? DiCapriujecie ze mna?
Trzykrotko, "Wielki Gatsby" jest na Netflixie. *hint*
Jest tam tez "Droga do szczescia", "Incepcja", "Krwawy diament", "W sieci klamstw" i "Dawno temu w Hollywood".
Materialy do ogladania wiec sie znajda.
Kurcze, on faktycznie w wielu swietnych filmach zagral. I ciesze sie, ze na tak wielu bylam w kinie.
PS Chcialam powiedziec, ze Romeo i Julia szybsi sa od blyskawicy. Od chwili pierwszego spotkania do slubu minely moze 24 godziny.
Ale powiem wam, ze DiCaprio i Danes wygladaja naprawde jak nastolatki.
Agn - Czw 20 Maj, 2021 01:06
Skonczylam. To naprawde szalona wizja tego dramatu, ale bardzo mi sie podobala. Chwilami jest to komiczne, ale od A do Z ma rece i nogi.
Muzyka swietnie dobrana. Aktorzy to wiadomo. Ciekawa scenografia. No miodzio. *oblizuje paluszki*
No dobrze, to co by tu jeszcze...
Trzykrotka - Czw 20 Maj, 2021 06:58
O widzisz! Ja na Netflixie buszuję głównie w serialach, więc nawet nie szukałam filmów To teraz zrobię sobie powtórkę z tej wersji Wielkiego - i Gatsby'ego i DiCaprio.
BeeMeR - Czw 20 Maj, 2021 09:04
| Cytat: | | Chcialam powiedziec, ze Romeo i Julia szybsi sa od blyskawicy. Od chwili pierwszego spotkania do slubu minely moze 24 godziny | Jack i Rose niewiele więcej czasu potrzebowali
Nadzwyczajne okoliczności, ot co
Agn - Czw 20 Maj, 2021 09:49
Jack i Rose nawet nie zaczeli mowic o slubie, po prostu byli razem. Romeo i Julia tego samego wieczoru, w ktorym sie poznali ustalili slub. Takze ten...
BeeMeR - Czw 20 Maj, 2021 09:53
Widać R & J mieli wdrukowane, że bez ślubu się nie da
Loana - Czw 20 Maj, 2021 10:24
Ale chyba się nie zdążyli ohajtać, nie?
Przyznam, że ja mało filmów z Leonardo widziałam, ale jakoś mnie nie ciągnie na razie do oglądania. Obejrzałam kilka lat temu "Droga do szczęścia" (komuś, kto tłumaczył tytuł powinni jaja uciąć -_- jak można tak wprowadzić w błąd tytułem???) i do dzisiaj mam traumę po tej pozycji, za mocno ją przeżyłam. No ale grała tam Kate Winslet, a ona zawsze jest dobra w tym, co gra...
Agn - Czw 20 Maj, 2021 10:28
Owszem, wzieli slub i nawet skonsumowali malzenstwo.
Loana - Czw 20 Maj, 2021 11:54
Serio? Nie znam tej historii o Julii i Romeo zbyt dobrze, oryginału nigdy nie czytałam, filmów też nie oglądałam, bo mnie trochę ten motyw denerwuje. A to ten film z Leonardo to się dzieje w dłużej niż kilka dni?
Agn - Czw 20 Maj, 2021 12:05
Nie, to sie dzieje bodaj w 3, moze ze 4 dni. I owszem, para wziela potajemny slub. Slubu owego udzielil ojciec Laurenty.
Admete - Czw 20 Maj, 2021 12:09
Pamiętajcie, że to sztuka teatralna z XVI wieku.
Agn - Czw 20 Maj, 2021 12:19
Tak, wiem, zdaje sobie z tego sprawe, ale i tak... Zwlaszcza ze bohaterowie to smarkateria. Nie pomne ile lat mial Romeo, moze 17, Julia chyba 14 czy 15. I w sumie niewiele mozna o niej powiedziec poza tym, ze jest mloda i ladna. Romeo zapalil sie do niej w 3 sekundy.
BeeMeR - Czw 20 Maj, 2021 12:30
Wystarczyło, że miał pozytywny odzew, bo jego pierwsza miłość zgasła bez niego
Trzykrotka - Czw 20 Maj, 2021 17:56
Toteż ja z tych samych co Agn powodów nie wczuwam się jakos w historię zauroczenia Romea i Julii. Po roku warczeliby na siebie gdyby przyszło im razem żyć. Ale Szekspir zrobił z niej arcydzieło, zwłaszcza w tłumaczeniu Barańczaka. Ogromnie lubię film Luhrmana. Środowisko w sam raz na wojnę dwóch rodzin, a młodzi naprawdę młodzi i zapalczywi. Wszystko jak trzeba.
Agn - Czw 20 Maj, 2021 20:12
Otoz to. Luhrman wiedzial jak to ugryzc, zeby takie marudy jak ja byly zadowolone.
Gryze sie teraz, co dzis obejrzec. Netflix zbzikowal chyba ze szczęścia i zongluje mi na przemian wszystkimi filmami z Di Caprio.
Chyba faktycznie tego "Wielkiego Gatsby'ego" wezme na warsztat.
Agn - Czw 20 Maj, 2021 21:57
Kiedy akcja filmu toczy sie w latach 20-tych XX wieku, a "na wjazd" leci Kanye West, to wiadomo, ze bedzie grubo - ogladam "Wielkiego Gatsby'ego".
Agn - Nie 23 Maj, 2021 00:30
"Incepcja" w toku.
Fajnie miec Netflixa.
Trzykrotka - Nie 23 Maj, 2021 00:54
A ja szukając Gatsby'ego trafiłam na Greya Tyle się heheszków na temat tego dzieua nasłuchałam i tak bardzo je po obejrzeniu na trzy raty popieram, ze powiem tylko jedno, bo wszystko już chyba było. Nie pojmuję, czemu do głównych ról wybrano tak nieciekawą i aktorsko i wizualnie dwójkę. Cała reszta pieknie wokół nich wyglądała, muzyka świetnie dobrana, nawet ta atrapa scenariusza jakoś tam poskładana... Co tam robiła Jennifer Ehle i czemu pokazali ją przez może pięć minut do kupy? Nawet w tym mini-czasie była o niebo piękniejsza i lepsza od tej nieszczęsnej Dakoty.
Loana - Pon 24 Maj, 2021 11:33
| Trzykrotka napisał/a: | | Co tam robiła Jennifer Ehle i czemu pokazali ją przez może pięć minut do kupy? Nawet w tym mini-czasie była o niebo piękniejsza i lepsza od tej nieszczęsnej Dakoty. |
W Greyu była??? a co tam serio robiła???
Agn - Pon 24 Maj, 2021 12:16
Byla bodaj matka glownej bohaterki.
I tak troche na obrone aktorow - Dakota Johnson jest imho bardzo ladna, a chyba ksiazkowa bohaterka miala byc taka girl-next-door, nie pieknoscia. Zobaczylam pozniej te aktorke w "Nienasyconych" i byla spoko, wiec oby jej sie udalo odciac od Greya na wieki.
Wczoraj obejrzalam "Pewnego razu... w Hollywood" Tarantino. Dlugo ten film na mnie czekal, mialam isc na niego do kina, ale mi nie wyszlo jakos, potem mi sie zapomnialo, a teraz mam maraton filmow z Di Caprio, wiec nadszedl jego czas.
Rewelacyjny!
Pewnie dobrze mi sie ogladalo takze dlatego, ze kojarzylam gwiazdy z tamtych czasow (nie wszystkie, ale te najwieksze, ktore pokazano w filmie - owszem). Przy scenie z Brucem Lee poplakalam sie ze smiechu.
Pod koniec troche chowalam sie pod kocem, bo czulam, ze oto nadciaga koszmar, do ktorego ten film nawiazuje - 3 osoby z nozami szly przez noc do domu przy Cielo Drive, Sharon Tate w zaawansowanej ciazy jest u siebie z przyjaciolmi, a znam Tarantino - krwawa jatka to dla niego nie pierwszyzna.
I zaskoczyl mnie bardzo na koniec. Szczeka mi opadla.
Bardzo mi sie ten film podobal od A do Z.
O tym, ze Di Caprio i Pitt na ekranie po prostu rzadza to juz nawet nie wspomne.
Polecam.
annmichelle - Pon 24 Maj, 2021 12:38
| Agn napisał/a: | | I tak troche na obrone aktorow - Dakota Johnson jest imho bardzo ladna, |
Na pewno nie jest brzydka.
Co u niej zwraca uwagę to głos - nie kojarzę innej aktorki, która miałaby tak słodki (bez złośliwości) głos, delikatny i właśnie taki sweet. Ma grać Annę w jednej z dwóch ekranizacji "Perswazji" i przyznam, że i wizualnie i "głosowo" mi pasuje.
Co do aktora grającego Greya, to był drewniany, może przystojny, lecz nie pociągająco-elektryzujący, na pewno nie "chodzący sex" (a taki chyba powinien być?) i aktorsko "bida z nędzą".
Agn - Pon 24 Maj, 2021 12:46
Ponoc byl dobry jako seryjny morderca w jakims serialu, ale nie widzialam, wiec nie wiem ile w tym prawdy.
Admete - Pon 24 Maj, 2021 13:29
Mnie Pewnego razu znudziło, ale zwyczajnie filmy Tarantino do mnie nie trafiają.
|
|
|