Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty
Aragonte - Czw 14 Cze, 2018 21:48
No, prokuratora-Karalucha chętnie bym obejrzała.
Przystojna Małpa z dziecięciem
A widziałaś, Trzykrotko, jak napuszczano tego dzieciaka, żeby zaczął dręczyc leżącego bez ducha LSG?
Edit: podejrzałam powitanie naszych chłopców z mistrzem nr 2 - to Lee Dae Ho, koreański profesjonalny baseballista:
https://en.wikipedia.org/wiki/Dae-ho_Lee
Powtórzę sobie chyba scenę wygłupów w siłowni, muszę sobie poprawic humor.
Wow, robi wrażenie, jak ten sportowiec wypycha w górę całą czwórkę z Mastera W sumie (z dodatkowym obciążeniem) podnosił wtedy 500 kilo.
Edit: ależ ten LSG ma zaraźliwy śmiech
Admete - Pią 15 Cze, 2018 05:36
Jak najbardziej gra. Android jest uroczy i zabawny jako postać. Bohaterka na razie zaskakująco we wrogim obozie. Gra tam też aktor znany nam z Joseonska Gunman. Grał ojca kupcówny. Tu oczywiście jest także zły, ale jemu to doskonałe wychodzi. Wygląda też świetnie.
Trzykrotka - Pią 15 Cze, 2018 10:08
| Aragonte napisał/a: |
sumie (z dodatkowym obciążeniem) podnosił wtedy 500 kilo. |
Prawda Widać, że formę to ona ma znakomitą. Wydaje się przypakowany, ale to chyba nie tłuszcz, tylko mięśnie. Pokój trofeów ma imponujący
| Aragonte napisał/a: | Edit: ależ ten LSG ma zaraźliwy śmiech |
O tak I w ogóle ogromnie mi się w Masterze podoba wizualnie. Sprawia wrażenie nie tylko doskonale sprawnego, zdrowego, ale też jest taki … czyściutki i pachnący, że aż się ma ochotę go pogłaskać (ja przynajmniej mam). I dobrze się ubiera. Niby podkoszulki, ale ładnie wycięte pod szyją, bardzo korzystnie w nich wygląda. Pozostaje czekać na Vagabond!
Mistrzostwa świata już wystartowały, więc podejrzewam, że we wszystkich emisjach dram będziemy miały teraz przerwy i poślizgi
Wczoraj, po polowaniu na szafkę łazienkową i zaopatrywaniu kotów w zapas saszetek, oraz kładzeniu drugiej warstwy farby na płytkach w kuchni, byłam tak padnięta, że zdołałam obejrzeć tylko Sekretarkę, a i to budząc się trzy razy w trakcie seansu i wracając do punktu, w którym zasnęłam.
Nasz wiceprezes już ugotowany, nie tylko się oświadczył (to już w 1 odcinku się stało), ale i zakochał i wyznał ten fakt. Young Joon zaczyna być bardziej człowiekiem z ukrytą raną psychiczną, niż groteskową figurą - fighting! Tym bardziej, że PSJ świetnie gra emocje, w satyrze jest gorszy.
PMY nadal zjawiskowa, choć marzę już o przejściu z trybu "sekretarka" z wiecznym przyklejonym uśmiechem, do trybu "dziewczyna imieniem Mi So."
Pojawiła się kolejna postać, ktoś a la Cordon w Chicago Typewriter. Sławny, gładki, przystojny, poczytny pisarz piszący anonimowo (to kolejny taki po PSJ w KMHM i Siwonie w SWP), brat głównego bohatera. Wydaje się idealnym wcieleniem kobiecych marzeń, a zdaje się - jest jakimś shit on legs, w każdym razie bracia przy drugim spotkaniu w domu rodziców już przechodzą do rękoczynów. Zdaje się, że będzie atakował młodszego brata posługując się jego sekretarką, która uwielbia pisarza, nie znając jego twarzy rzecz jasna. Czyli stare dobre chwyty dramowe. Ale ogląda się gładko, choć nie głęboko, o nie.
Admete - Pią 15 Cze, 2018 17:31
Znalazłam sobie serial japoński dla zabicia czasu, gdy są przerwy w dostawach seriali. Kyoto love story. O trzech siostrach, których rodzina posiada sklep z tradycyjnymi słodyczami. Przy czym ten sklep jest w ich rodzinie od 450 lat. Co ciekawe serial firmuje Amazon. Lubię jak pokazuje się tradycyjne potrawy. Bohaterki mieszkają w pięknym, starym domu, starsza siostra wychodzi za mąż i średnia musi przejąć sklep, tradycję i poślubić męża, który poprowadzi sklep dalej. Oczywiście się buntuje.
Trzykrotka - Pią 15 Cze, 2018 19:50
Admete, czyżby romans?
Admete - Pią 15 Cze, 2018 20:08
Raczej rodzinna historia i dorastanie do tego, by przejąć rodzinną tradycję. Historie uczuciowe też jak najbardziej. Bardzo ładne te siostry, ale nie tak jak Koreanki w dramach. Panowie też inni , ale ten główny kandydat do ręki średniej siostry fajny. Bardzo przyjemnie się to ogląda. Ładne miejsca pokazują. Odcinków jest 12, ale mają tylko po 30 minut. Na końcu są zawsze pokazane jakieś tradycyjne słodycze. W odcinku 4 były wagashi. Takie ciasteczka z pastą z fasoli.
Agn - Pią 15 Cze, 2018 20:21
| Admete napisał/a: | | Bohaterki mieszkają w pięknym, starym domu, starsza siostra wychodzi za mąż i średnia musi przejąć sklep, tradycję i poślubić męża, który poprowadzi sklep dalej. Oczywiście się buntuje. |
Poczekaj, bo nie rozumiem - ponieważ starsza siostra wychodzi za mąż, to średnia też musi?
Brzmi ciekawie.
Admete - Pią 15 Cze, 2018 21:12
Skrótowo pisałam, bo z komórki. Starsza miała przejąć sklep i poślubić jednego z pracowników. Ale gdy to postanowiono, to pracownik wyjechał za granicę pracować w japońskiej restauracji przy tradycyjnych słodyczach. W tym czasie ta siostra postanowiła nie przejmować sklepu i wyjść za mąż za kogoś innego ( ona ma też dodatkową historię z pierwszą miłością, aktorem kabuki ). Matka postanowiła więc, że średnia siostra ją zastąpi. Dziewczyna tak naprawdę kocha tradycję rodzinną, sklep i kocha tego pracownika, ale uznała, że jest kimś gorszym, kimś kogo się wybiera w drugiej kolejności. Tymczasem widz dość szybko orientuje się, że tenże pracownik kocha od dawna średnią siostrę. Na razie dziewczyna w końcu przyznała się przed samą sobą i przed matką, że tak naprawdę nie chce oddać nikomu sklepu. Jest jeszcze najmłodsza, nastoletnia siostra, która przeżywać będzie swoją pierwszą miłość. A najstarsza - nie wiem, czy kocha swojego przyszłego męża i czy on kocha ją, bo jest jeszcze pewna gejsza Przy czym jak to u Japończyków nie ma za wiele sentymentalizmu, ale pan cukiernik bardzo ładnie patrzy na panią
Takie różne ciasteczka robią w serialu:
https://www.japan-guide.com/e/e2312.html
O serialu na imdb:
https://www.imdb.com/title/tt7256296/
A co do Androida - to jest tam zabawny motyw - robot zaprzyjaźnia się z robocikiem - odkurzaczem
Aragonte - Sob 16 Cze, 2018 01:10
Zerknęłam na początek Miss Hammurabi - wątki obyczajowe i sędziowskie mi się podobają, bez romansów bym się obeszła
Trzykrotka - Sob 16 Cze, 2018 01:21
Pewnie te słodycze są trochę jak indyjskie - specyficzne.. Kasia pożyczyła mi kiedyś komiks swojego syna, wydany w Polsce. Był o panu - smakoszu, który miał małą firmę i dużoo podróżował. Fabularnie opowieść ograniczała się do jednego: co rozdział pan był w innej prefekturze, albo dzielnicy Tokio i zjadał coś miejscowego, co nieodmiennie mu smakowało Może mało porywające, ale ciekawe kulinarnie to było.
Obejrzałam 1-2, czyli 1 odcinek Are You Human Too.
Na razie trudno cokolwiek powiedzieć, bo jesteśmy na etapie "dzieciowego" odcinka, choć na koniec bohaterowie już są dorośli. Na razie widać tyle: wizualnie jest pięknie, Karlove Vary są zachwycające, a czeskie krajobrazy zupełnie jak nasze, czebolskie tło naszej historii - okropne, jak często bywa, niemal kryminalne. Nie wiem jeszcze jak poradzi sobie główny aktor z podwójną rolą. Na razie bardziej był robotem niż człowiekiem. Pomogli trochę jemu i nam w najprostszy sposób: jako palantowaty czlowiek nosi włosy zaczesane do góry, jako AI ma grzywkę
Drama roi się od znajomych: z Chiefa Kima mamy prezesa i zastępcę z Działu Rozliczeń Finansowych, mama bohatera to mama Iljimae i Kim Tana (piękna kobieta, btw), ZUy to nasz Gi Cheol. Cieszę się na obie dziewczyny: tę, która grała kosmitkę Byul w Circle i tę z JI, Kropek i King Loves.
Aktorzy koreańscy całkiem dobrze radzą sobie z czeskim
Admete - Sob 16 Cze, 2018 06:32
W Miss Hammurabi romanse są raczej w tle.
Jang Hyuk w nowej dramie:
https://forums.soompi.com/en/topic/419910-upcoming-drama-2018-bad-papa-%EB%B0%B0%EB%93%9C%ED%8C%8C%ED%8C%8C-jang-hyuk-son-yeo-eun-mbc-montue-premier-in-sep-2018/
Może ta będzie dla mnie
Voice 2 ma premierę 11 sierpnia. Bez HH, ale z innym aktorem, którego lubię.
Aragonte - Sob 16 Cze, 2018 13:24
| Admete napisał/a: | | W Miss Hammurabi romanse są raczej w tle. |
No i dobrze.
Skończyłam pierwszy odcinek. Ubawiła mnie akcja z miniówką i występem w burce
Edit: czy ktoś (Trzykrotko?) ma może pierwsze pięc odcinków Moon & Sun? Bo tych akurat na Wschodzie brakuje, a dla Koszmita chyba to chciałabym obejrzec.
Trzykrotka - Sob 16 Cze, 2018 14:10
Niestety BeeMer wywaliła, zanim zdążyłam poprosić ją o wrzutkę. Jeśli chcesz, to ja dokładnie opowiem, co się tam stało.
Admete - Sob 16 Cze, 2018 14:10
To było dobre z ta burką
Aragonte - Sob 16 Cze, 2018 14:13
Admete, nawet bardzo dobre Trzykrotce też by się spodobało.
A jak Go Ara przearanżowała swoją częśc pokoju w pracy - co to za posąg zastąpił Temidę? Wyglądało mi niemalże jak posążek bogini Kali
| Trzykrotka napisał/a: | Niestety BeeMer wywaliła, zanim zdążyłam poprosić ją o wrzutkę. Jeśli chcesz, to ja dokładnie opowiem, co się tam stało. |
Nie no, zdobędę je jakoś - i wrzucę na Wschód
A ty masz to koreańskie Fame z Koszmitem?
Admete - Sob 16 Cze, 2018 14:21
Na pewno to jakaś indyjska figurka i walnęła ten obraz na ścianę
Aragonte - Sob 16 Cze, 2018 14:26
| Admete napisał/a: | Na pewno to jakaś indyjska figurka i walnęła ten obraz na ścianę |
Z golasami jako kontrapunkt dla obrazu Goi na ścianie naprzeciwko
Trzykrotka - Sob 16 Cze, 2018 15:27
Gdybyś zdobyła, to wrzuć, koniecznie
| Aragonte napisał/a: | | A ty masz to koreańskie Fame z Koszmitem? |
Mam, podzielę się
Miss Hammurabi też będę oglądać, może czeskiego robota na razie odłożę, bo wespół w zespół zawsze milej
A propos robotów, to oba nasze androidy podpisały kontrakty na wspólną dramę Nasza śliczna Aji 3 i chłopak z Serka i Are You Human Too zagrają w dramie o pracownikach lotniska. Zastąpili Brzydactwo i Suzy.
Admete - Sob 16 Cze, 2018 15:57
To dużo lepsza obsada.
BeeMeR - Sob 16 Cze, 2018 18:57
| Trzykrotka napisał/a: | | BeeMer wywaliła, zanim zdążyłam poprosić ją o wrzutkę. Jeśli chcesz, to ja dokładnie opowiem, co się tam stało. | O nie, nie - to trzeba zobaczyć, a nie opowiedzieć - zwłaszcza że młodziaki są naprawdę dobre - gdybyś miała problem znajdę i wrzucę
żołnierz Go Kyung Pyo (pewnie widziałyście )
https://www.dramafever.co...d-as-a-soldier/
Agn - Sob 16 Cze, 2018 22:13
To on nie mial juz tej sluzby dawno odfajkowanej? To ktory to poszedl w kamasze za mlodu, zalatwil sprawe i zajal sie kariera?
Nie mowie o Nefrycie.
Aragonte - Sob 16 Cze, 2018 22:25
| Agn napisał/a: | To on nie mial juz tej sluzby dawno odfajkowanej? To ktory to poszedl w kamasze za mlodu, zalatwil sprawe i zajal sie kariera?
Nie mowie o Nefrycie. |
A chociażby nasz Morderca Króliczków, Park Seo Joon. A poza tym np. pan znany nam z AM88, czyli Ryu Yun Yeol (wspomagam się netem, nie, że pamiętam to nazwisko - ciężkie jest to zapamiętania), no i nasz Jasiek, oczywiście
BeeMeR - Sob 16 Cze, 2018 22:59
LL 10 - tu i ówdzie mi się dłużyło, powoli zaczynam odczuwać zmęczenie materiału ale generalnie nie jest źle.
Zaczynam tęsknić za jakimś segukiem
Admete - Nie 17 Cze, 2018 06:26
Też bym obejrzała jakiś seguk, ale obecnie nie robią takich, jakie lubię.
Trzykrotka - Nie 17 Cze, 2018 07:35
Dawno żadnego dobrego nie było.
Mnie z kolei znużył robot. Miałam nadzieję na bardziej egzystencjalną dramę o człowieczeństwie, a to jest kotlowanina w czebolskiej (bandyckiej) rodzinie. Zmagania z życiem eks-ochroniarki też mnie nie bawią. Chyba dam sobie na razie spokój, poczekam jak się to rozwinie.
|
|
|