Literatura - Proza i poezja - To czytamy - mole książkowe w akcji ;) Odsłona III
Deanariell - Sob 25 Mar, 2017 01:12
| akne napisał/a: | | Sugerujesz, że masz...? No weź! |
A co? Mam Ci ten mój uwiąd zademonstrować przy okazji? Eeeeee... może lepiej oszczędzę tego przerażającego widoku, zresztą, i tak bym się wstydziła obnażać przed koleżanką.
Admete - Wto 28 Mar, 2017 20:41
Co powinien przeczytać 30-layek ja już nie muszę
http://ksiazki.onet.pl/15...30-latek/xk0jhy
Te Znaki szczególne bym może przeczytała, 13 piętro znam. I Uprawę roślin południowych metoda Miczurina ewentualnie bym przeczytała. Ale pewne nie jestem, bo to opowiadania chyba.
Aragonte - Wto 28 Mar, 2017 21:03
Uch, jak dobrze, że od dawna nie mam poczucia, że "muszę" coś konkretnego przeczytac, jeśli nie mam na to ochoty
Admete - Wto 28 Mar, 2017 21:09
Pewnie są to dobre książki,a le do fikcji mnie nie ciągnie. Mam teraz książkę o Wikingach - Furia ludzi Północy.
Agn - Wto 28 Mar, 2017 21:46
| Admete napisał/a: | | Co powinien przeczytać 30-layek ja już nie muszę |
Ja w ogóle nie muszę.
Daj znać, jak ci weszła ta książka o Wikingach.
Caitriona - Wto 28 Mar, 2017 23:08
| Admete napisał/a: | | Mam teraz książkę o Wikingach - Furia ludzi Północy |
Stoi u mnie na półce, dostałam na Gwiazdkę. Nie wiem kiedy ja to przeczytam, bo ciągle wypożyczam coś z biblioteki Teraz mam Królów przeklętych, świetnie się czyta.
Caitriona - Wto 28 Mar, 2017 23:12
| Admete napisał/a: | | Te Znaki szczególne bym może przeczytała, |
Ja również, może kiedyś. A tak nawiasem mówiąc, kojarzę tylko jedną książkę z podanych, Inna dusza, o pozostałych nawet nie słyszałam.
Anaru - Wto 28 Mar, 2017 23:18
Nie kojarzę ani jednej z tych książek. Niektóre mają okropne okładki
Fibula - Wto 28 Mar, 2017 23:41
Ja kojarzę większość, ale żadnej nie czytałam.
Agn - Śro 29 Mar, 2017 06:07
| Caitriona napisał/a: | | kojarzę tylko jedną książkę z podanych, Inna dusza, o pozostałych nawet nie słyszałam. |
Ja przeczytałam Kochanie, zabiłam nasze koty. A kojarzę większość - siła wyższa.
Admete - Śro 29 Mar, 2017 07:08
Ja też kojarzę, ale jak pisałam - fikcja mnie nudzi. Caitriona w tej książce o wikingach jest sporo szczegółów.
milenaj - Śro 29 Mar, 2017 09:45
Dorwałam wczoraj w bibliotece Jadowską. Podobno fajne czytadło. Tylko po co skoro tak mało czytam ostatnio.
Barbarella - Śro 29 Mar, 2017 18:59
| Agn napisał/a: | Daj znać, jak ci weszła ta książka o Wikingach. |
Koniecznie!
Agn, Ty masz sagę o Wikingach Cherezińskiej?
Agn - Śro 29 Mar, 2017 21:53
Pfff... a czy papież jest katolikiem?
Tylko muszę odzyskać pierwszy tom.
Anaru - Śro 29 Mar, 2017 22:57
| Barbarella napisał/a: | | Agn, Ty masz sagę o Wikingach Cherezińskiej? |
Nie tylko ma, ale tę sagę cała nasza rodzina + część znajomych przeczytała
(mam nadzieje, że to nie u mnie zalega ten tom )
Barbarella - Czw 30 Mar, 2017 11:01
| Agn napisał/a: | Pfff... a czy papież jest katolikiem?
Tylko muszę odzyskać pierwszy tom. |
Znaczy: aktualnie nie masz.
Anaru - Czw 30 Mar, 2017 16:16
| Barbarella napisał/a: | | Agn napisał/a: | Pfff... a czy papież jest katolikiem?
Tylko muszę odzyskać pierwszy tom. |
Znaczy: aktualnie nie masz. |
Ma w dzierżawie
Agn - Pią 31 Mar, 2017 06:03
Wydobędę, spokojnie. Już dziś zacznę piłować.
Anaru, nie, nie u ciebie. Kraków mi już wszystko z Cherezińskiej oddał.
milenaj - Pią 31 Mar, 2017 08:41
Sprzątam, czytam, youtube. Plan na dzisiaj.
Muszę wreszcie skończyć te pozaczynane, bo źle mi z tym, że nawet w wolnej chwili bez sensu siedzę przy komputerze, a nie robię nic innego.
Anaru - Pią 31 Mar, 2017 11:57
| Agn napisał/a: | | Anaru, nie, nie u ciebie. Kraków mi już wszystko z Cherezińskiej oddał. |
Kraków by sobie jeszcze w wolnej chwili pożyczył to co oddał bo nie zdąży przeczytać z biblioteki bez płacenia kolejnej kary
Caitriona - Pią 31 Mar, 2017 16:16
Przeczytałam "Zakonnice odchodzą po cichu" Marty Abramowicz. Niedowierzanie i przerażenie mnie ogarnęło. Średniowiecze panuje. Kompletne posłuszeństwo i służba dla księży. A, i modlitwa, która jest ważniejsza niz pomoc potrzebującym.
Admete - Pią 31 Mar, 2017 18:23
Miałam tak samo po lekturze.
BeeMeR - Pią 31 Mar, 2017 18:28
Na szczęście nie wszystkie zakony tak samo funkcjonują, ale faktycznie czasem to jedno wielki WTF
Barbarella - Sob 01 Kwi, 2017 09:31
No i przeczytałam "Hardą" Cherezińskiej. Jakie wrażenia? Do pierwszych pięćdziesięciu stron myślałam, że nie przeczytam. Akcja rozwijała się ślamazarnie i tylko się męczyłam. Ale potem.... Nie mogłam się oderwać od książki. Zwłaszcza, gdy pojawił się wątek wikiński.
A tak na marginesie, to księżniczki miały przerąbany żywot.
Admete - Sob 01 Kwi, 2017 14:48
To ja miałam odwrotnie
|
|
|