To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II

Anaru - Pon 13 Lut, 2017 23:48

Nie mam nic przeciwko, bo i wizualnie interesujący i śpiewać potrafi ;) (bo to chyba jego ostatnio ktoś wrzucał? :wink: )
praedzio - Wto 14 Lut, 2017 04:50

Ja! Ja! :-P
Anaru - Wto 14 Lut, 2017 20:28

No właśnie, zacnie śpiewał, zacnie wyglądał, zainteresowałam się :mrgreen:
milenaj - Wto 14 Lut, 2017 20:38

Anaru napisał/a:

No właśnie, zacnie śpiewał, zacnie wyglądał, zainteresowałam się

I słusznie. :)

Anaru - Śro 15 Lut, 2017 10:54

Zainteresowałam się pierwszym sezonem, w wolnej chwili obadam sprawę ;)
milenaj - Śro 15 Lut, 2017 11:26

Ja skończyłam "Dobre zachowanie"

Bardzo mi się podobał. :mrgreen:

trifle - Wto 28 Lut, 2017 22:52

A ktoś ogląda to: http://www.imdb.com/title/tt5555260/?ref_=nv_sr_1? THis is us?

Trwam w zachwycie jak pięknie można opowiedzieć o zwykłym życiu. Obyczajowy serial, świetne postacie i aktorzy. Bardzo dobrze się ogląda. Jest tylko 16 odcinków póki co.

milenaj - Wto 28 Lut, 2017 22:54

Ja oglądam, również zachwycona
Anonymous - Wto 28 Lut, 2017 23:54

milenaj napisał/a:

I nic nie pisałaś???

milenaj - Śro 01 Mar, 2017 09:17

lady_kasiek napisał/a:

milenaj napisał/a:

I nic nie pisałaś???

Pisałam na fb chyba....

milenaj - Śro 01 Mar, 2017 17:01

Podobno "Broadchurch" wróciło bardzo ciekawe. Ktoś widział?
Admete - Śro 01 Mar, 2017 19:36

Nie wiedziałam, że serial wrócił. Nie będzie problemu z oglądaniem, jeśli nie widziałam sezonu 2?
milenaj - Śro 01 Mar, 2017 20:12

Z tego co się orientuję to nie, bo 3 ma być całkiem o czymś innym. To ma być samodzielna już nowa sprawa, zresztą zapowiadano, że więcej nie będzie.
Admete - Śro 01 Mar, 2017 20:28

A to dobrze, bo 2 sezonu nie chciało mi się oglądać chyba ze względu na to, ze to było nawiązanie do starej historii.
milenaj - Śro 01 Mar, 2017 20:29

Admete napisał/a:

A to dobrze, bo 2 sezonu nie chciało mi się oglądać chyba ze względu na to, ze to było nawiązanie do starej historii.

Było ciekawie mimo wszystko, jakoś nie pamiętam wtedy tej drugiej sprawy, co w sumie dużo mówi. :)

Caitriona - Śro 01 Mar, 2017 20:45

Nowa sprawa, tym razem gwałt.
milenaj - Czw 02 Mar, 2017 18:22

Widziałam dzisiaj i trzyma poziom. :)
Admete - Czw 02 Mar, 2017 18:25

Też chciałabym dziś obejrzeć.
Caitriona - Wto 11 Kwi, 2017 14:08

Skończył mi się serial, Black Sails. Świetna rzecz. Piraci, przemoc, na początku też seks, ale potem to przede wszystkim psychologia, intrygi i zdrady. Dobrze zagrane, dobra muzyka i Toby Stephens :serce2: Serial trzymał poziom i nawet końcówka była dobra (no i przeżyli wszyscy moi ulubieńcy).

Skończyła się też szósta seria Homeland, ja lubię niezmiennie ten serial. I bardzo mi się spodobało przeniesienie akcji do USA. Ponoć mają być jeszcze dwie serie, więc mnie to cieszy. Niestety pożegnaliśmy jednego z bohaterów...

Deanariell - Wto 11 Kwi, 2017 21:04

Ja bym chętnie nadrobiła The walking dead :mysle: - ale mam aż cztery sezony zaległe... :roll:
A w tych ostatnich pojawił się jako baaarrrdzo zły - papcio Winchester. :wink: :mrgreen:

Fibula - Wto 11 Kwi, 2017 21:12

Tylko nie zdradzaj którego, bo to jeszcze przede mną. :wink:
Piraci to jeden z nielicznych seriali, który z każdym kolejnym sezonem oglądałam coraz chętniej (po pierwszym zamierzałam się poddać). Ja bym kilku bohaterów odstrzeliła, ale niech im będzie. :mrgreen:
Ja czekam z niecierpliwością na chyba mało popularnych Pozostawionych (Leftovers) i żałuję, że to już będzie koniec. :( W oczekiwaniu na finał skusiłam się na powtórkę wcześniejszych sezonów. I jeszcze na fali powtórek odświeżam Treme, też niedoceniany.

Fibula - Wto 11 Kwi, 2017 21:24

Deanariell napisał/a:
Ja bym chętnie nadrobiła The walking dead :mysle: - ale mam aż cztery sezony zaległe... :roll:
A w tych ostatnich pojawił się jako baaarrrdzo zły - papcio Winchester. :wink: :mrgreen:
[url=http://thumbnails101...205.jpg]Obrazek[/URL]

Nadganiaj, chyba tylko ja to oglądam. :mrgreen: Nie będzie spojlerem informacja, że papa w większych dawkach raczej irytuje niż straszy? :wink:

Caitriona - Wto 11 Kwi, 2017 22:19

Fibula napisał/a:
Nadganiaj, chyba tylko ja to oglądam.

O, przepraszam! Oglądam od samiutkiego początku, na bieżąco. To jest rewelacyjny serial, jeśli ktoś może znieść zombie. Ostatnia seria niestety słaba, najsłabsza. Miała świetne momenty, np. początek i odcinek z Eugenem, ale tak to zaczęła mi się już dłużyć. Finał też taki bez wyrazu. Ale za to następny sezon może być ciekawy.

Fibula napisał/a:
Nie będzie spojlerem informacja, że papa w większych dawkach raczej irytuje niż straszy?

Czasem potrafi też rozśmieszyć (np. jak nadawał przez radio o śmierci Big Joe). Nie lubię go, ale ja nie lubiłam też papy Winchestera :-P

Caitriona - Wto 11 Kwi, 2017 22:20

Fibula napisał/a:
Tylko nie zdradzaj którego, bo to jeszcze przede mną.

Chodzi o Homeland? Już nic nie mówię!

Fibula napisał/a:
Ja bym kilku bohaterów odstrzeliła, ale niech im będzie. :mrgreen:

Kogo? Bo ja nie smuciłam się jak pozbyli się Eleonory.

trifle - Śro 12 Kwi, 2017 00:03

Caitriona napisał/a:
Fibula napisał/a:
Tylko nie zdradzaj którego, bo to jeszcze przede mną.

Chodzi o Homeland? Już nic nie mówię!

Spoiler:
Mojego ulubieńca się pozbyli :cry2: Chyba porzucam, już nie chcę więcej...