To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Południe Polski - zlot

Loana - Czw 08 Mar, 2018 15:51

Dam Ci znać jak tylko Bielsko-Biała i Skoczów potwierdzą swoje plany. Bo na razie tylko Gliwice potwierdziły, ale tam nie planuję jechać akurat :P
Agn - Czw 08 Mar, 2018 16:32

Muszę sobie zaklepać ten termin!
A co knujesz, Barbarello, do oglądania tym razem? :)

Barbarella - Czw 08 Mar, 2018 20:33

:twisted:
To zależy od Loany. Jak będzie w Bielsku, to tam was wyciągnę. Do byłej fabryki włókiennictwa. A jak nie, to Rybnik i okolice.

Agn - Czw 08 Mar, 2018 20:52

W BB kiedyś byłam - widziałam centrum (pomnik Reksa :serce: ) i oczywiście tamtejszą galerię handlową, bo jechałam tam celem szkolenia (pamiętam, że była wtedy zaczepista powódź i ciężko było dotrzeć na miejsce).
Ale fabryki włókiennictwa nie odmówię, zwłaszcza w połączeniu ze spotkaniem z Loaną. :)

Aragonte - Czw 08 Mar, 2018 22:44

ita napisał/a:
O, bosko. I to już za niedługo. Jak ten czas leci, dopiero co mokłyśmy pod elektrownią, pamiętacie? 😁
To co, będzie my się industriadować? 😀

A co się na Industriadzie robi? I czy w razie czego będzie się można podczepic pod szanowne towarzystwo? :kwiatek:

Agn - Czw 08 Mar, 2018 23:44

Na Industriadzie zwiedza się zabytki Górnego Śląska, można zajrzeć do fabryk porcelany, sztolni, zobaczyć maszynę parowa (o rany, jakie to było boskie!) itp. itd. Plus oczywiście cudowne towarzystwo. Barbarella dodatkowo robi za przewodnika, bo jest kochana i niezmordowana. :)
Barbarella - Nie 11 Mar, 2018 17:21

Trochę o Industriadzie:
http://industriada.pl/Program

Anaru - Wto 13 Mar, 2018 10:20

Ciekawe propozycje :mysle:
Barbarella - Czw 10 Maj, 2018 18:22

Jest jeszcze miesiąc czasu, ale chciałam wiedzieć orientacyjnie, kto będzie na Industriadzie?
17 maja będzie informacja o transporcie, muszę wiedzieć, ile wziąć bezpłatnych kuponów na pociąg.

Anaru - Czw 10 Maj, 2018 23:21

A kiedy dokładnie jest Industriada? :mysle:
Aragonte - Pią 11 Maj, 2018 00:05

Barbarella napisał/a:
Jest jeszcze miesiąc czasu, ale chciałam wiedzieć orientacyjnie, kto będzie na Industriadzie?
17 maja będzie informacja o transporcie, muszę wiedzieć, ile wziąć bezpłatnych kuponów na pociąg.

Basiu, jakie kupony? Kompletnie niezorientowana jestem, a nad Industriadą (tj. nad takim weekendowym wypadem) nieśmiało się zastanawiam.

Anaru, chyba około 9 czerwca :)

Admete - Pią 11 Maj, 2018 06:19

Ja w czerwcu nie mogę. Za dużo pracy w pracy.
Agn - Pią 11 Maj, 2018 10:59

Basiu, ja! Ja! Mnie wybierz! MNIEEEEE!!!
A w każdym razie takie mam plany. :D

Odpowiadając na pytania - powyżej był link od Basi, Industriada jest 9 czerwca.
Kupony służą do darmowych przejazdów Kolejami Śląskimi między miastami w czasie Industriady.

Barbarella - Pią 11 Maj, 2018 20:00

Agn napisał/a:
Basiu, ja! Ja! Mnie wybierz! MNIEEEEE!!!
A w każdym razie takie mam plany. :D

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Barbarella - Pią 01 Cze, 2018 20:51

Noclegi w Katowicach:
http://www.familok.katowi...e-katowice.html
https://hostelkc.pl/cennik
http://www.sltzn.katowice...lazaczek/cennik

Agn - Sob 02 Cze, 2018 09:33

Jak w piatek dostane wyplate, to zobacze czy cos jeszcze bedzie wolne. I czy gdzies jest na jedna noc. Dzieki :)
Barbarella - Nie 17 Cze, 2018 14:57

Dziewczyny, czy wy się wybieracie na Górny Śląsk?
Jakiś termin by się przydał.

BeeMeR - Nie 17 Cze, 2018 20:21

Ja chętnie - jakie propozycje (lipcowe)?
I przy okazji pytanie, czy idziemy na drugi krakowski kopiec?

Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 07:22

Idziemy :excited:
Wyrwałam się do odpiwiedzi, a mogłabym dopiero po urlopie, czyli w drugiej połowie lipca.
I Wieliczka czeka :kwiatek:

Admete - Pon 18 Cze, 2018 08:40

Ja mam wolne od poniedziałku, ale przez dwa tygodnie zabiegi. Nie mam żadnych wakacyjnych planów. Możemy się na to zwiedzanie umówić tak trochę wcześniej? Mogłabym być na 9.30. Chciałabym też zobaczyć to muzeum Kantora.
akne - Pon 18 Cze, 2018 12:13

Mnie się podoba koncepcja Wieliczki. Druga połowa lipca zajeta.
BeeMeR - Pon 18 Cze, 2018 12:20

Ja mam zajęty ostatni tydzień czerwca, lipiec stoi otworem, wyraźnie przyda się spotkanie w pierwszej i drugiej połowie ;)
Barbarella - Wto 19 Cze, 2018 19:52

Proponowałam pierwszy albo drugi tydzień lipca na Śląsk (wtorek, środa, czwartek). We wtorki Muzeum Śląskie jest za free, środa Rybnik, czwartek może Gliwice?
Jeżeli nie wypali, mam cały lipiec na razie niezajęty. :mrgreen: W góry jednak nie jadę.

Agn - Wto 19 Cze, 2018 20:37

Ja gdzieś w pierwszej połowie lipca mam jakieś 2 dzionki zlepione razem, mogłabym...
Ale to jak wrócę z urlopu, bo w domu nie mam zapisanego grafiku. :frustracja:

BeeMeR - Wto 19 Cze, 2018 21:18

Ja się dostosuję jakby co :kwiatek: