To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Opis Aine

Anonymous - Śro 13 Sty, 2010 23:09

Mag13 napisał/a:
Toż charakteru już (na lepszy!) nie zmienię! :wink: Jęzora sobie na supełek nie zawiążę! Poglądów nie zrewiduję! Co robić? :mysle: :wink:

Nastepnym razem, jak ktos mi bedzie chcial kaganiec wlozyc, pozwole sobie zacytowac :twisted:

trifle - Czw 14 Sty, 2010 00:26

To co? Zaczynamy od nowa? :zalamka:

:thud:

trifle - Czw 14 Sty, 2010 01:44

A właśnie, czemu ich nie ma? Pemberley się rzadko pojawia zawsze, ale gdzie jest Gosia? :mysle:
Anonymous - Czw 14 Sty, 2010 02:45

Trifle, daj im szanse. Pozostalo jeszcze 2,5 dnia do konca ankiety i mojego ultimatum. Jakby nie patrzec, to jeszcze 36 godzin.
trifle - Czw 14 Sty, 2010 02:49

Ale ja tu nie od dawania szans przecież.. Tak się tylko pytam :mysle:
A jakie jest Twoje ultimatum? :co_stracilam:

Anonymous - Czw 14 Sty, 2010 03:15

A dlaczemu Ty nie spisz o tej porze - hęęę?
Moje ultimatum - w sensie ultimatum, ktore mi dano.

Alicja - Czw 14 Sty, 2010 11:14

ja to dopiero jestem żałosna :thud: dopiero dzisiaj zauważyłam ankietę, wyobrażacie to sobie?
przynajmniej zdążyłam, takie dyskusje beze mnie :thud:

trifle - Czw 14 Sty, 2010 12:47

AineNiRigani napisał/a:
A dlaczemu Ty nie spisz o tej porze - hęęę?
Moje ultimatum - w sensie ultimatum, ktore mi dano.

A, że usuwasz opis albo yyy Ciebie usuną? :mysle:
A nie śpię, bo wczoraj miałam egzamin, przed nim spałam jakieś 3 godziny, po powrocie z egzaminu padłam i spałam do 18. Zresztą ostatnio nie mogę zasnąć, więc chodzę o takich kosmicznych porach :roll:

Admete - Czw 14 Sty, 2010 13:18

Mag13 napisał/a:
Ależ nie, ja na ten przykład straciłam nastrój bojowy! :wink:
I chciałabym też, by na forum powróciły ponownie ladies Gosia i Pemberley! :kwiatek:

Tez bym wolała. Nawet sie za maile zabieram, ale czas mam niespokojny w pracy i myśli mi uciekają.

Anonymous - Czw 14 Sty, 2010 13:46

W zasadzie nic nowego - chociaz unikanie konfrontacji jest najlatwiejszym z rozwazan.
Aragonte - Czw 14 Sty, 2010 14:44

Mag13 napisał/a:
I chciałabym też, by na forum powróciły ponownie ladies Gosia i Pemberley! :kwiatek:

Ja takoż bardzo bym chciała.

Do pisania dłuższych apeli niestety chwilowo się nie nadaję, bo ze zmęczenia nie wiem, jak się nazywam :-|

Harry_the_Cat - Czw 14 Sty, 2010 21:26

Aragonte napisał/a:
Mag13 napisał/a:

Ja takoż bardzo bym chciała.

Do pisania dłuższych apeli niestety chwilowo się nie nadaję, bo ze zmęczenia nie wiem, jak się nazywam :-|

A-RA-GON-TE! Powtarzamy.... A-RA-GON-TE... no ładnie, wszyscy razem... A-RA-GON-TE, A-RA-GON-TE!!!

Pomogło? ;)

Anonymous - Nie 17 Sty, 2010 21:17

Ankieta sie zakonczyla i zakonczyla sie mozliwosc glosowania.

Specjalnie nie wypowiadalam sie na forum przez caly czas jej trwania. W zasadzie zamierzalam podsumowac caly temat, ale wyszlam z zalozenia, ze nie ma sensu. Napisze krotko (w miare).
Ze swej strony chcialam po prostu podziekowac tym, ktore glosowaly na "nie" - niezaleznie czy zrobily to, bo opis naprawde im nie przeszkadza, czy z sympatii do mnie. To bardzo wiele dla mnie znaczy. Chyba nawet wiecej, niz przypuszczacie. Oznacza to dla mnie, ze akceptujecie mnie dokladnie taka jaka jestem bez prob ingerencji w moja osobowosc. Dzieki temu zmiana mojego podpisu zalezy ode mnie - gdy zniknie, bedzie to wylacznie moja decyzja. Dziekuje Wam za to.

Odnoszac sie do wielkiego kazania Gosi - zareagowalas na moja informacje w watku z Tobym, bo to byl Twoj moderatorski obowiazek. Nie prosilam Cie, po prostu przeslalam Ci jedynie link z komentarzem, abys sama ocenila, czy potrzebna jest Twoja reakcja. Jak widac byla - moze Cie zaskoczy rowniez fakt, ze niemal wszyscy o tym wiedzieli.
Jesli natomiast zdanie:
Cytat:
Aine, skoro tak odpowiadasz, nie masz prawa moralizować ani pouczać innych.
Pemberley wyraziła i moje myśli.

zostalo sformulowane jako prosba - mozemy uznac, ze moja percepcja na aluzje zostala przytepiona, bo odebralam to jako zwykle wyrazenie mysli. Nigdzie nie obiecalam Ci, ze tekst zniknie, a ze dokonalabym zmiany, gdybys napisala do mnie na ten temat od razu (nie wiem skad takie przypuszczenie -az ciekawa jestem cytatu, w ktorym takowa obietnica sie pojawia).
Powolanie sie na obowiazki moderatorskie i zakwalifikowanie sprawy do takiej interwencji, z 2 miesiecznym opoznieniem w reakcji swiadczy jedynie, ze obie z Pem dalyscie plamy jako moderator (az by sie chcialo rzec slowo stanowiace "corpus delicti"). Skoro Gosia swiadomie przez 2 miesiace ignorowala cos co "lamie regulamin", a Pem zauwazyla to po 2 miesiacach - to z moderatorka jest cos nie tak... Zalosne jest to, ze zawalenie roboty moderatorskiej probojecie nadrobic jej naduzywaniem. W ankiecie kazdy mial prawo zaglosowac anonimowo, nawet nie uzasadniajac swojego wyboru - jak widac rowniez i tutaj braklo Wam odwagi.

Smutkiem napawa fakt, ze prywatna antypatia i egoizm sprawil, ze zadnej z Was nie przyszlo do glowy, co naprawde moglo byc przyczyna takiego a nie innego opisu. Jesli ktos go zauwazyl, albo odebral jako zart, albo pierwszym pytaniem bylo "Czy cos sie stalo?", "masz problemy?", "Jak Ci pomoc?". Dla Was nie byl wazny czlowiek i problemy. Nawazniejsze byl falszywa moralnosc, skrajny egocentryzm, ukryty pod płaszczykiem niewinności i dobrych chęci - czysta hipokryzja.

Anonymous - Nie 17 Sty, 2010 21:21

Temat założony przez Aine miał być czasowy, czas ankiety i wypowiedzenia się minął, i czas zamknąć temat.

Ponieważ Admin rozciągnął moje imperium na to miejsce zamykam temat.
I na przyszłość proszę jako moderator, aby sprawy "tego typu" techniczne zastrzeżenia załatwiać najpierw na PW.