Ogłoszenia drobne - Koncerty/wydarzenia/imprezy muzyczne i kulturalne
Aragonte - Pon 04 Maj, 2009 23:55
Chyba od 14.00. O 19.00 ma koncert Kwartet Wiejski - jakby się udało, to bym spróbowała porozmawiać z Robertem Wasilewskim
Anaru - Pon 04 Maj, 2009 23:56
| Gosia napisał/a: | To my dziękujemy
A jak tam zygmuntówka smakowała? |
Za słodka
Chociaż beza z bitą śmietaną pod spodem, żurawiną niżej, na czymś kakaowym osadzonym w ciachu była niezła, ale za słodka o wiele. Musiałam przegryźć pierogiem z kukurydzą . To było raczej jednorazowe doświadczenie.
praedzio - Pon 04 Maj, 2009 23:57
Na tę sesję to bym może się załapała, ale muzycznie zaprzysięgłam się już ciałem i duszą Beltaine'om. Oni zawsze będą mieć pierwszeństwo.
BeeMeR - Wto 05 Maj, 2009 13:42
Myślę, że jak dla Ani Zygmuntówka była za słodka, to może mnie będzie smakować
A poza tym chwalę się, że 23 maja wybieram się na Dwie Wieże na Błoniach Krakowskich - Drużyna Pierścienia w tamtym roku mi się podobała
Tamara - Pią 08 Maj, 2009 14:23
Muzeum Narodowe we Wrocławiu organizuje wystawę mody dwudziestolecia "W rytmie epoki" , 16 maja-31 sierpnia , tutaj słów parę :
http://www.mnwr.art.pl/CM...dzi_wystaw.html
praedzio - Pią 08 Maj, 2009 19:47
O, a propos Nocy Muzeów: 16-tego w Państwowym Muzeum Etnograficznym wystąpi z koncertem Dikanda. Początek koncertu o 19.30.
Caitriona - Pią 08 Maj, 2009 20:16
| praedzio napisał/a: | | O, a propos Nocy Muzeów: 16-tego w Państwowym Muzeum Etnograficznym wystąpi z koncertem Dikanda. Początek koncertu o 19.30. |
To już wiem na co idę w tę Noc Muzeów
Aragonte - Pią 15 Maj, 2009 01:02
| Caitriona napisał/a: | | praedzio napisał/a: | | O, a propos Nocy Muzeów: 16-tego w Państwowym Muzeum Etnograficznym wystąpi z koncertem Dikanda. Początek koncertu o 19.30. |
To już wiem na co idę w tę Noc Muzeów |
Caitri, aktualne?
Ja bym poszła. Ale chyba dotrę tam w ostatniej chwili, bo o 19.00 ma grać na Krakowskim Przedmieściu Grupa MoCarta i chciałabym ich przez chwilę chociaż posłuchać.
Ktoś jeszcze idzie na Noc Muzeów?
praedzio - Pią 15 Maj, 2009 05:19
ZSS IA UW ma zaszczyt zaprosić na IX Dni Archeologa w dniu 15 - 16 Maja na Mały Dziedziniec UW. Zwieńczeniem obchodów i cegiełką do nocy muzeów miasta stołecznego Warszawa jest koncert folkowo - rockowego zespołu Horpyna od godziny 20.
Zarząd Samorządu Studentów IA UW
IX Dni Archeologa:
90 Lat na UW
Warszawa 15 . 16 Maja 2009
Mały Dziedziniec Uniwersytetu Warszawskiego
Program imprezy:
Dzień Pierwszy - Rzymski:
10. 00 . uroczyste otwarcie wioski archeologicznej - Walka Barbarzyńców
i Rzymian
11.00 . Przyznanie Złotych Szpachelek dla najlepszych wykładowców.
12.00 . Różnorakie Gry Plebejskie
13.00 . Konkurs wiedzy o Archeologii Polskiej dla uczniów.
15.00 . Pokazy strojów Rzymskich
18.00 . Zamknięcie I dnia IX DA.
Wioska archeologiczna - 10.00 . 18.00
Dzień Drugi - Średniowieczny:
12.00 . 13.00 - Pokazy Nowoczesnych metod prospekcji i otwarcie II Dnia.
14.00 . Pokazy mody średniowiecznej.
15.00 . 15.30 . Pokazy tańców średniowiecznych.
15.00 . 16.30 . Turniej Rycerski o pierścień Dziekana Wydziału
Historycznego.
20.00 . 24.00 . Koncert muzyki folkowej.
Wioska archeologiczna - 12.00 . 17.00
W ramach Nocy Muzeów:
.IX DNI ARCHEOLOGA: Folk Night.
16 Maja 2009 godzina 20 . 24
ul. Krakowskie Przedmieście 24, Mały Dziedziniec UW
Wieczorny koncert muzyki folkowej ma być uwieńczeniem Juwenaliów
Instytutu Archeologii UW czyli 9 już Dni Archeologa. Na małym dziedzińcu mają zagrać zespoły grające muzykę historyczną i jako gwiazda wieczoru zespół Horpyna.
Grupa pochodząca ze studenckiego środowiska olsztyńskiego wykonuje
ukraiński folk-rock okraszony własnymi kompozycjami. Utwory wykonywane przez zespół znalazły się na czterech płytach - wydanej w 2000 roku "Tecze woda", na albumie "Hoca-drała" z 2002 roku. Dyskografię uzupełnia wydana pod koniec 2002 roku płyta z kolędami i pastorałkami. W listopadzie 2006 roku ujrzał światło dzienne kolejny krążek pt. .Horpyna folk&roll.. Impreza organizowana przez Zarząd Samorządu Studentów Instytutu Archeologii UW skierowana jest
nie tylko do studentów ale do wszystkich warszawiaków chcących posłuchać oryginalnych folkowych kompozycji.
Aragonte - Pią 15 Maj, 2009 10:00
| praedzio napisał/a: | W ramach Nocy Muzeów:
.IX DNI ARCHEOLOGA: Folk Night.
16 Maja 2009 godzina 20 . 24
ul. Krakowskie Przedmieście 24, Mały Dziedziniec UW
Wieczorny koncert muzyki folkowej ma być uwieńczeniem Juwenaliów
Instytutu Archeologii UW czyli 9 już Dni Archeologa. Na małym dziedzińcu mają zagrać zespoły grające muzykę historyczną i jako gwiazda wieczoru zespół Horpyna.
Grupa pochodząca ze studenckiego środowiska olsztyńskiego wykonuje
ukraiński folk-rock okraszony własnymi kompozycjami. Utwory wykonywane przez zespół znalazły się na czterech płytach - wydanej w 2000 roku "Tecze woda", na albumie "Hoca-drała" z 2002 roku. Dyskografię uzupełnia wydana pod koniec 2002 roku płyta z kolędami i pastorałkami. W listopadzie 2006 roku ujrzał światło dzienne kolejny krążek pt. .Horpyna folk&roll.. Impreza organizowana przez Zarząd Samorządu Studentów Instytutu Archeologii UW skierowana jest
nie tylko do studentów ale do wszystkich warszawiaków chcących posłuchać oryginalnych folkowych kompozycji. |
I jak ja się mam rozdwoić?
Pomijam już fakt, że nie powinnam nigdzie łazić po nocy, tylko odsypiać pracowy maraton, a potem pisać
Praedzio, tam jest wstęp wolny czy bilety jakoweś?
praedzio - Pią 15 Maj, 2009 10:04
Ha - ja już nic nie mówię, bo chyba musiałabym się rozczłonkować na kilka części.
Co do wstępu - nie wiem, zaraz sprawdzę.
Anaru - Pią 15 Maj, 2009 12:05
Wreszcie pożyjesz nocą w Warszawie!
16 maja na ulice Warszawy wyjadą zabytkowe "ogórki", a warszawiacy w środku nocy wyruszą na miasto. Dlaczego? Tego dnia o godz. 19 rozpocznie się Noc Muzeów.
http://miasta.gazeta.pl/w...Warszawie_.html
Caitriona - Pią 15 Maj, 2009 14:12
| Aragonte napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | | praedzio napisał/a: | | O, a propos Nocy Muzeów: 16-tego w Państwowym Muzeum Etnograficznym wystąpi z koncertem Dikanda. Początek koncertu o 19.30. |
To już wiem na co idę w tę Noc Muzeów |
Caitri, aktualne?
Ja bym poszła. Ale chyba dotrę tam w ostatniej chwili, bo o 19.00 ma grać na Krakowskim Przedmieściu Grupa MoCarta i chciałabym ich przez chwilę chociaż posłuchać.
Ktoś jeszcze idzie na Noc Muzeów? |
Tak! Aktualne! To może się jakoś umówimy?
Anaru - Śro 20 Maj, 2009 23:52
13-14.06.2009. Tattoofest w KRAKOWIE
Tattoofest po raz czwarty w Krakowie, w Polsce, będzie okazją do kolejnego spotkania się tattoo artystów w tym pięknym mieście o 1000-letniej historii, przepełnionym z jednej strony zabytkami i galeriami, z drugiej strony setkami klubów, pubów, dyskotek. W tym mieście, niekoronowanej stolicy kultury i sztuki polskiej, odwiedzanej co roku przez kilkadziesiąt tysięcy turystów tworzymy festiwal o rodzinnej atmosferze, na której zarówno artyści jak i wszyscy odwiedzający będą mogli zetknąć się ze sztuką tatuażu na najwyższym poziomie.
http://www.tattoofest.pl/tf/?static=2
Harry_the_Cat - Śro 20 Maj, 2009 23:58
i co, kto się wybiera?
Anonymous - Czw 21 Maj, 2009 00:28
stop... bardzo wcześnie połapałam się, że jest ten koncert co to praedzio pisze na samej góze o tem... zespół z Hiszpanii??
ja kce... z Barcelony to to.... nadaje się toto do słuchania?
praedzio - Czw 21 Maj, 2009 05:54
A zajrzyj do wątku celtyckiego. Moim zdaniem jak najbardziej się nadaje!!!
Dla ciebie próbki: http://www.youtube.com/watch?v=whHHqKwHc_E
I moje ukochane Retrospectland: http://www.youtube.com/wa...feature=related
Strona MySpace: http://www.myspace.com/dealanmyspace
Anonymous - Czw 21 Maj, 2009 07:04
last.fm miał kilka piosenek. faktycznie dobre
ja kce na koncert
praedzio - Czw 21 Maj, 2009 07:44
No, to przyjeżdżaj!
BeeMeR - Czw 21 Maj, 2009 08:47
A na Błoniach już scena i telebim na Władcę Pierścieni wybudowane
aneby - Czw 21 Maj, 2009 13:18
| BeeMeR napisał/a: | | A na Błoniach już scena i telebim na Władcę Pierścieni wybudowane |
Ja chyba pójdę na krzywy ryj, nie mam biletu
Bardzo załuję, ze nie dam rady iść jutro do Filharmonii, mają grać utwory Kaczmarka
BeeMeR - Czw 21 Maj, 2009 13:54
ja też nie mam biletu i nie mam zamiaru nabywać
zamierzam przykleić nos do barierek - za darmo - i oglądać jak w zeszłym roku
Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2009 14:50
A dziś? Dziś jest suita z Spidermana, Ironmana, Matrixa i Pachnidła.
Odpuszczę (chyba), bo nie się wyrobię, ale poszłabym jutro - będzie muzyka z Przyczajonego Tygrysa Ukrytego Smoka
Dwie wieże mi umkną...
Anaru - Czw 21 Maj, 2009 15:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Dwie wieże mi umkną... |
Może za rok na następną część pójdziemy wszystkie
Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2009 15:30
| Anaru napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | Dwie wieże mi umkną... |
Może za rok na następną część pójdziemy wszystkie |
Pewnie! Z Asią
|
|
|