To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL

Admete - Nie 19 Paź, 2008 18:04

Zacznij - fajne jest :-) Pamiętaj tez o plecach - tam może być jakis napis ;-) Ogólnie napis Supernatural chyba powinien się gdzieś pojawić.
Deanariell - Nie 19 Paź, 2008 20:00

Admete napisał/a:
Zacznij - fajne jest :-) Pamiętaj tez o plecach - tam może być jakis napis ;-) Ogólnie napis Supernatural chyba powinien się gdzieś pojawić.

Popieram - też mi się podoba ta fotka - jeszcze jak się ją ładnie obrobi :slina: Na plecach może hasło "Saving people, hunting things..."? A z przodu napis Supernatural? Chociaż mi się podoba też coś takiego jak jest na jednej z koszulek z tej strony "firmowej" http://www.tvmerch.com/cg...ER_ID=330519235 "You should be afraid of the dark" :wink:

Harry, no i nie napisałaś w końcu, gdzie konkretnie Twój mąż wydziergał sobie ten tatuaż (a może pisałaś, ale ja coś przegapiłam? :mysle: )... Bardzo jestem ciekawa jak to wyszło... :-)
Aaaaaa... btw - cudny ten picspam z Dean'em Harry :serduszkate: :slina:

Harry_the_Cat - Nie 19 Paź, 2008 20:05

No tatuaż jest prawie tam, gdzie mają chłopcy... Trochę mu niżej zrobili ;) Nie sądzę, żeby dał sobie zrobić zdjęcie, ale mogę zapytać - na razie dalej jest owinięty folią spożywczą :mrgreen:

Tak, ten picspamik też mi się baaardzo podoba :slina:

Deanariell - Nie 19 Paź, 2008 20:19

Harry_the_Cat napisał/a:
No tatuaż jest prawie tam, gdzie mają chłopcy... Trochę mu niżej zrobili ;) Nie sądzę, żeby dał sobie zrobić zdjęcie, ale mogę zapytać - na razie dalej jest owinięty folią spożywczą

No proszę - spodziewałam się dokładnie takiej odpowiedzi - mówiłam Admete, że na pewno na "klacie" sobie zrobił, a nie np. na ramieniu... (nadal jesteśmy pod wrażeniem takiego poświęcenia i serialowego zaangażowania :thud: ;) ). Ale na zdjęciu przecież nie będzie widać twarzy? :-P Można zrobić zbliżenie na sam tatuaż - oczywiście jak się już na dobre zagoi :) Bardzo dobrze, że się uparł i nie dał się przekonać do żadnych zmian - no a płomienie zazwyczaj bolą, nie? Znaczy się też przeszedł przez piekło jak Dean? :-P

Harry_the_Cat napisał/a:
Tak, ten picspamik też mi się baaardzo podoba

Najbardziej chyba wzruszył mnie powód nr 7 : "Because he'll stand between you and any monsters." Mam słabość do bohaterów ratujących damy z opresji :serce: Inne podpisy równie trafne i prawdziwe - też się uśmiałam przy tych "ass'ach" :rotfl:

Harry_the_Cat - Nie 19 Paź, 2008 20:30

Z tym tatuażem to nie do końca ze względu na SPN ;) Chciała sobie zrobić od jakiegoś czasu - myślę, że wspominał już ze dwa lata. A to to był taki impuls. Ten tatuaż naprawdę fajnie wygląda więc... ;)

A tak przy okazji - koleś, który mu robił ten tatuaż bardzo się zainteresował bransoletką - mówił, że swego czasu widział takie w Nepalu - czyli to jest " a real thing" - tamte nepalskie były związane bodajże z kultem bogini Kali.

Deanariell - Nie 19 Paź, 2008 20:41

Harry_the_Cat napisał/a:
tak przy okazji - koleś, który mu robił ten tatuaż bardzo się zainteresował bransoletką - mówił, że swego czasu widział takie w Nepalu - czyli to jest " a real thing" - tamte nepalskie były związane bodajże z kultem bogini Kali.

No tak... zdaje się, że już gdzieś o tym słyszałam - swego czasu (zanim trafiłam na tę stronkę "Power Star...") szukałam gadżetów z SPN'u na amerykańskim e-bay'u - były tam wtedy takie podobne, ale jednak różniące się trochę i z różnych materiałów, nie tylko z drewna, również zrobione z kości ;)

Harry_the_Cat - Nie 19 Paź, 2008 20:45

No ta z drewna też cała nie jest..

Anyway - tak wygląda przerobione nieco zdjęcie:

Czekam na uwagi.
Teraz pobawię się tekstem.

Muszę powiedzieć, że przy takim rozmiarze zdjęcia GIMP pada co chwilę i każda zmiana zajmuje naprawdę sporo czasu.

Admete - Nie 19 Paź, 2008 20:54

Zdjęcie mi się nie otwiera - link nie działa, obejrzałam z Żaby. Problem z tym zdjęciem jest taki, że Deana mało widać. Ogólnie jednak wygląda dobrze. W zasadzie pasowałoby na jasniejszą koszulkę, nie na czarną.
Harry_the_Cat - Nie 19 Paź, 2008 21:11

Faktycznie coś jest nie tak z hostem. Ale na żabę całe nie wejdzie, bo jest za duże, do Photobucketa te jest za duże... :roll: może ewentualnie wysłać mailem.

a zbliżenie Deana wygląda tak: http://profile.imageshack...capture1qs8.png

Jeśli chodzi o koszulkę, to jednak się nie zgodzę z tym kolorem - na jasnej to trochę straci efekt...
Ale to oczywiście zależy od Was.

(wszystko mi dziś tak wolno chodzi, że się zaraz zachlastam... )

Harry_the_Cat - Nie 19 Paź, 2008 22:33

no to mniej więcej wygląda tak...

przód: http://i154.photobucket.c...shirt_FRONT.jpg
tył: http://i154.photobucket.c...-shirt_BACK.jpg

(krzywo wkleiłam na tą koszulkę... :rumieniec: )

Admete - Nie 19 Paź, 2008 22:49

Harry - jesteś wielka :-) Wyślesz mailem? Podam Ci może na priva mój mail na Gmailu, bo tam duże rzeczy przejdą bez kłopotu. Zaczynam się zastanawiać, gdzie znajdę w mojej mieścinie jakieś koszulki bez nadruków. I żeby były przywoitej jakości.
Przypomniałam sobie fragmentami kilka moich ulubionych odcinków z 2 serii. Tęskniłam za chłopakami ;-) To chyba moja ulubiona seria. Czwarta zaczyna z nią konkurować, ale nie można chwalić dnia przed zachodem słońca. Dopiero teraz widzę, jak bardzo zmienił się Sam. Wcześniej był sumieniem Deana, modlił się, obawiał się ciemności w sobie. Teraz dał się tej ciemności objąć...Dean natomiast na początku serii 2 jest z lekka przerażający. Obejrzałam Croatoan, Playthings, Nightshiftera i Houses of the Holy. Wydało mi się ważne przypomnieć sobie je teraz w kontekście początku serii 4. Dean niedowiarek wybrana na narzedzie Boga, prowadzony przez anioły. Mam wrażenie, że w tej scenie w kościele, gdy ksiądz opowiada o aniołach w Biblii i Dean spogląda na obraz archanioła Michała, jest już zapowiedź tego, co się wydarzyło później. Wtedy wydawało mi się istotne, że to włąsnie Dean spogląda na ten obraz z uwaga i czuje się niezbyt pewnie po słowach księdza na temat aniołów:"Naraz stanął przy nich anioł Pański i chwała Pańska zewsząd ich oświeciła, tak że bardzo się przestraszyli." I na końcu próbuje powiedziec samowi, że być może jest coś więcej poza demonami na tym świecie, coś poza tym przypadkowym złem...

Aragonte - Nie 19 Paź, 2008 22:49

Harry_the_Cat napisał/a:

przód: http://i154.photobucket.c...shirt_FRONT.jpg
tył: http://i154.photobucket.c...-shirt_BACK.jpg

(krzywo wkleiłam na tą koszulkę... :rumieniec: )

Kocie, mnie się bardzo podoba :-D
Czy to już jest w takich wymiarach, które są do ewentualnego wykorzystania? :rumieniec:

Edit: Admete, a jaki masz rozmiar? M? Bo jakby co, to ja to załatwię i Ci wyślę gotowy produkt :)

Admete - Nie 19 Paź, 2008 22:55

Raczej L - jestem wyskoka i szeroka w biodrach ;-) Wolałabym jednak przymierzyć...Chciałabym znaleźć taka koszulke bardziej "babską" - są takie trochę dopasowane. Najpierw poszukam, jeśli nie znajdę, to poprosze Ciebie o pomoc. W Warszawie jest też na pewno taniej z takimi usługami - u nas jest zerowa konkurencja w tym względzie.
Harry coś wspominała o wysyłaniu projektów na maila.

Aragonte - Nie 19 Paź, 2008 23:04

Admete, sprawdzę, jakie są ceny i jakiego rodzaju koszulki można znaleźć w tych miejscach, które znam :)
I raczej podejrzewam, że pasuje Ci M, jak mnie :wink:

Deanariell - Nie 19 Paź, 2008 23:06

Harry_the_Cat napisał/a:

:thud: :slina: :oklaski:

Admete napisał/a:
Zaczynam się zastanawiać, gdzie znajdę w mojej mieścinie jakieś koszulki bez nadruków. I żeby były przywoitej jakości.

Ja też chcę! Może coś znajdziemy... A jak nie znajdziemy, to... nie wiem co... :roll:

Hmmm... a czy z tyłu dałoby się jeszcze dopisać pod spodem "the family business" ? Czy wolicie bez całego tekstu jak teraz? ;) Poczułybyśmy się jak w rodzinie :hug_grupowy:

Admete - Nie 19 Paź, 2008 23:07

Uwierz mi, ze kupuję nawet XXL - zwłaszcza jak jest chińskiej produkcji ;-) i niezbyt rozciągliwe. A zwykle noszę L, bo nie lubię, jak mnie dusi. Jesteś ode mnie szuplejsza :-) Popytaj się.
Deanariell - Nie 19 Paź, 2008 23:09

Admete napisał/a:
Popytaj się.

To jak się tak umawiacie, to może o M-ke dla mnie też byś zapytała? :wink: :kwiatek:

Harry_the_Cat - Nie 19 Paź, 2008 23:13

@ Aragonte - nie wiem, jaki powinien być rozmiar obrazka - to po prostu największy obrazek, jaki miałam.

@ Admete, zaraz wyślę Ci mailem.

W razie czego, to czcionki nazywają się : Maszyna Plus i Supernatural Knight.
Chyba najlepiej by było, gdybym wysłała takie z napisami, ale też samo zdjęcie i TIFY z czcionkami - gdyby się okazało, że łatwiej im będzie dopisać samym (kiedyś robiłam jakiś rekonesans i tak mi poradzili w jednym punkcie)

Harry_the_Cat - Pon 20 Paź, 2008 01:32

No to skoro już to wielkie zdjęcie obrabiałam, to poszłam po całości - tapetki i banerki:

http://community.livejour...452.html#cutid1

jedna z tapetek jest tylko w dwóch rozmiarach, ale jakby ktoś chciał inny, to niech da znać...

Anonymous - Pon 20 Paź, 2008 06:58

zaczęłam wczoraj oglądać odcinek, ale uznałam, że północ to zła pora.
Ale i tak :rotfl: Dean robiący Samowi wyrzuty, że poszedł do kina bez Niego i że fakt przebywania brata w pielke Go nie usprawiedliwa :rotfl: :rotfl: :rotfl:

tak się zrobiło miło... Dean i jego wzrok za panienkami... i "normalnie" zapowiadająca sie akcja

Caitriona - Pon 20 Paź, 2008 12:53

Super tapetki i koszulka ;) Ciekawa jestem jak duża musi być ta grafika na koszulkę (tak żeby miała już na samej koszulce rozmiar A4) :mysle: Jak ktoś się dowie niech da znać ;)

Riella, matko, jaki avek :thud: :thud: :thud: :thud: :mrgreen: :mrgreen:

Calipso - Pon 20 Paź, 2008 13:08

Oł maj gad ! :thud: Riella kogo masz na avku ? :mysle: Nie było mnie kilka dni,a tu takie zaskoczenie :lol:
praedzio - Pon 20 Paź, 2008 13:36

Calipso napisał/a:
Riella kogo masz na avku ?

Na Bobby'ego mi nie wygląda... :mysle:
Kurczę, ale wyposzczona jestem! Dopiero w piątek, albo sobotę obejrzęęęęęę.... Grrrrr...! :excited: :confused3:

Calipso - Pon 20 Paź, 2008 13:49

praedzio napisał/a:
Na Bobby'ego mi nie wygląda..

Czyżby to był Dean :mysle: Qrcze,nawet powiększenie nie pomogło :roll:

aneby - Pon 20 Paź, 2008 17:30

Eeee, to fotomontaż musi być.....