Seriale - Fringe
Admete - Pią 25 Wrz, 2009 22:59
Tak sobie myslę, że te dwie maszyny moga miec ze soba cos wspólnego...Taka maszyne ma chyba też walter?
Jeszcze nie widziałam 2 odcinka, ale mam ogólne pojęcie, o czym jest
Caitriona - Pią 25 Wrz, 2009 23:19
| aneby napisał/a: | | I w X-file'owskim stylu, co raczej nie jest komplementem. |
Nie lubisz Aneby X-Files?
| Cytat: | Podoba mi się sposób grania Charliego (nie wiem jak sie aktor nazywa ), ma zupełnie inny wyraz twarzy, inne spojrzenie niż w pierwszym sezonie.
Od razu widać, że to nie jest ta sama osoba. |
Mam tak jak Admete: Charlie to Kirk Acevedo, którego bardzo polubiłam jeszcze w Kompanii braci. Lubię jego głos
aneby - Pią 25 Wrz, 2009 23:25
| Caitriona napisał/a: | Nie lubisz Aneby X-Files?
|
Bardzo lubię, chodzi mi o kopiowanie stylu X-Files.
Wolałabym, żeby twórcy Fringe byli bardziej oryginalni. Mutanci to już oklepany pomysł ....
Bardzo mi się podoba tutaj pomysł z alternatywną rzeczywistością i naukowe podejście do rozwiązywanych spraw. Gdyby poszli w kierunku kosmitów chyba bym sobie odpuściła ten serial.
Nie da się zrobić drugiego X-Files na przyzwoitym poziomie.
Edit: ciekawa stronka http://www.fringe.com.pl/symbole-fringe
Caitriona - Pią 25 Wrz, 2009 23:33
| aneby napisał/a: | | Bardzo lubię, chodzi mi o kopiowanie stylu X-Files |
Oki, teraz rozumiem: chodzi o marną kopię, a nie o wzorowanie się czy nawiązanie. Ciekawa jestem jak mi się spodoba ten odcinek
Caitriona - Czw 22 Paź, 2009 13:46
Wracając do tego odcinka z mutantem (bo chyba tak należy to stworzenie nazwać) nie było tak źle. Nie odebrałam tej historii jako kopii X-Files.
A w ostatnim odcinku niestety oficjalnie pozegnaliśmy Charliego... Dla mnie to przykre, bo ja lubiłam i postać i aktora.
Bishopowie są już w swoim domu. I oczywiście Walter musiał zając salon jako swoją sypailnię Sam odcinek tez był ciekawy, o snach i możliwości uzależnienia się cudzymi snami. I Peter zdaje się, że w swoich koszmarach widzi swoje wspomnienia z dzieciństwa.
I zastanawia mnie ten facet od kręgli
O, faktycznie ciekawe. Zastanawiałam się nad tymi symbolami, ale nie wszystko dało się wyłapać, a tu na powiększeniach wszystko wudać.
Admete - Czw 22 Paź, 2009 14:02
Myslę, że Peter w końcu się dowie o porwaniu z innego wymiaru.
asiek - Śro 28 Paź, 2009 17:22
Po przeczytaniu wątku, chyba zainteresuję się tym serialem.
Caitriona - Śro 28 Paź, 2009 18:44
| asiek napisał/a: | | Po przeczytaniu wątku, chyba zainteresuję się tym serialem |
Zainteresuj się, moim zdaniem warto
P.s Mogę Ci w ty Aśku pomóc
Admete - Śro 28 Paź, 2009 20:09
Koniecznie Asiek, serial jest naprawdę dobry. Świetnie wyważona tajemnica, humor, sensacja, sf.
asiek - Śro 28 Paź, 2009 20:22
Dzięki za info ... Z pewnością obejrzę.
Admete - Nie 22 Lis, 2009 22:45
Zaczynam się martwić, ze fakt wyciagnięcia Petera z tamtej równoległej rzeczywistości będzie mież znaczenie i to duże znaczenie. Odcinek z Obserwatorem, który zamiast obserwować zaczął działać i wpływać na wydarzenia - świetny. I końcówka - to zdanie na temat Olivii i nieszczęśc, jakie ją czekają...Atmosfera sie zagęszcza.
trifle - Nie 22 Lis, 2009 22:51
To jeden z trzech seriali, które nadal oglądam. House'a i SPN porzuciłam, przynajmniej na razie, a ten jest świetny. Atmosfera się zagęszcza - to dobrze powiedziane.
I nadal uwielbiam Waltera
Admete - Nie 22 Lis, 2009 22:53
Housa też rzuciłam,a z Spn wytrwam do końca 5 serii, potem się zobaczy FlashForward Ci polecam.
aneby - Nie 22 Lis, 2009 23:09
He he, właśnie miałam pisać, ze Łysy się pojawił i to nawet nie jeden
Mnie się podobał odcinek o kontroli umysłu, ciekawe jakie jeszcze eksperymenty przeprowadzają w Massive Dynamic
trifle - Nie 22 Lis, 2009 23:10
A co to? Serial?
Admete - Nie 22 Lis, 2009 23:11
| trifle napisał/a: | | A co to? Serial? |
Serial. Gadamy o nim w wątku "Fantastyka na dużym i małym ekranie"
trifle - Pią 11 Gru, 2009 20:34
Obejrzałam 10. odcinek. Ależ się dzieje... Fringe jest coraz lepszy.
Admete - Pią 11 Gru, 2009 20:37
| trifle napisał/a: | | Obejrzałam 10. odcinek. Ależ się dzieje... Fringe jest coraz lepszy. |
Przymierzam się właśnie
Admete - Wto 12 Sty, 2010 21:27
Nowy odcinek Fringe jest...
trifle - Wto 12 Sty, 2010 22:12
Wreszcie!
Admete - Wto 12 Sty, 2010 22:53
| Cytat: | | After a teenage girl is pronounced brain dead, her mother takes her off life support, but when doctors operate quickly to remove her organs, the deceased girl shockingly awakens screaming an alphanumeric code. Equally as perplexing as her resurrection is that she is now somehow able to speak Russian and possesses classified information only a high-ranking soldier would know. While the girl’s mind-bending condition intensifies, Walter dusts off some old lab videos and hypothesizes the unthinkable, sending Olivia and Peter to investigate the bewildering case. And here’s another mystery: is it an unaired episode from Season One, or is it from an alternate universe? |
No właśnie...Bo tak spojrzałam jednym okiem i jest co najmniej dziwny...Podobno to jest faktycznie jakiś odcinek z zeszłego sezonu. Nowy dopiero w czwartek.
trifle - Śro 13 Sty, 2010 19:04
Obejrzałam. Rzeczywiście jakieś to dziwne... Odcinek całkiem niezły, ale tak jakoś nie ma związku z tym poprzednim.
Anonymous - Śro 13 Sty, 2010 20:12
Ogladam II serie i chyba troche mnie rozczarowalo wyjasnienie - czy raczej ten ochlap, ktory nam zaserwowali.
Za to uwielbiam detale - obsesje jedzeniowa Waltera, jego zmiany tematow, wielowatkowosc umyslowa. No i leworecznosc obu panow Bishop. Takie fajne bazowanie na naturalnych predyspozycjach osob leworecznych
Admete - Śro 13 Sty, 2010 20:17
Ja się do nich wszystkich przywiązałam jakoś
Anonymous - Śro 13 Sty, 2010 20:48
Ja tez sie przywiazalam, ale bardziej zwracam uwage na sposob bycia, mowienia, gesty, mimike niz akcje.
|
|
|