To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)

Harry_the_Cat - Wto 01 Sty, 2008 21:05

Obejrzałam Mulan 2. Miło się oglądało, ale zdecydowanie słabsza niz część 1 - chyba bardziej przewidywalna. Nie drażniły mnie wcale kwestie zachowania bądź nie tradycji nawet. Chyba najbardziej irytujący był Muszu.... :rumieniec:

Tekst do zapamiętania - "A teraz bądźcie jak rzeka i spływajcie" :rotfl: :rotfl:

Aragonte - Wto 01 Sty, 2008 21:49

Harry_the_Cat napisał/a:
Tekst do zapamiętania - "A teraz bądźcie jak rzeka i spływajcie" :rotfl: :rotfl:

Ten tekścik był bossski :rotfl:

malmik - Wto 01 Sty, 2008 22:03

No patrz - ja też jestem właśnie po seansie Mulan 2 - ale się wkurzyłam - no taki łobuz wyszedł z tego Muszu, wcale mu się nie należy ten piedestał - powinien masować te śmierdzące stópki za kare.....
Anonymous - Śro 02 Sty, 2008 11:07

malmik napisał/a:
no taki łobuz wyszedł z tego Muszu

Łobuzem jest, ale co poradzę, że momentami jest baaaardzo zabawny

Harry_the_Cat - Śro 02 Sty, 2008 21:08

A ja dziś widziałam na tramwaju reklamę Enchanted / Zaczarowana

http://disney.go.com/disneypictures/enchanted/

Nawet ciekawie sie zapowiada :mrgreen:

Gunia - Śro 02 Sty, 2008 21:11

Na "Miłości..." widziałam trailer. :D Pójdę na to, jeśli uda mi się z napisami. Dubbing to będzie pewnie kaszana. :?
Marta - Pon 07 Sty, 2008 15:39

Ja czekam na "Zaczarowaną" już od zeszłego roku, ze względu na Patricka Dempsey'a oczywiście... :rumieniec: i też bym chętniej poszła na film z napisami, ale nie wiem, czy mi się to uda... :(
Sofijufka - Pon 07 Sty, 2008 15:45

Marta napisał/a:
Ja czekam na "Zaczarowaną" już od zeszłego roku, ze względu na Patricka Dempsey'a oczywiście... :rumieniec: i też bym chętniej poszła na film z napisami, ale nie wiem, czy mi się to uda... :(

Słodkie.... o ile dubbingiem nie rozwalą....

Marta - Pon 14 Sty, 2008 11:28

No i byłam, zobaczyłam, usłyszałam....
Dzieliłam się troszke wrażeniami w wątku filmowym:
Cytat:

"Zaczarowana" bardzo mi się podobała (choć wersja była dubbingowana, niestety :( ) Pozytywna, ciepła opowieść, ze śmiesznymi motywami, która, muszę przyznać, zaskoczyła mnie nieco zakończeniem. Spodziewałam się, że będzie prowadzić do czegoś innego, a oni zrobili z tego komedyjkę romantyczną... Ogólnie jednak wrażenia pozytywne, zwłaszcza Susan Sarandon jako Narissa - wspaniała!
Disney trochę się śmieje sam z siebie i z bajek, które spłodził - podoba mi się to podejście.
Cały weekend śpiewałam główną piosenkę "O magicznym pocałunku śnięęęęęę........" :wink:

Co do samego dubbingu, nie było źle, choć Patrick mówiący głosem Żmijewskiego... hm... dr Burski mi stawał przed oczami :? Ale mam oryginalną ścieżkę dźwiękową i dziewczyna, która śpiewała w polskiej wersji bardziej mi odpowiada, ale sam głosik księżniczki troszkę piskliwy bywa :? No cóż, na dvd trzeba będzie poczekać (w maju chyba) i porównać :-D

Ogólnie - polecam :mrgreen:

Gunia - Wto 15 Sty, 2008 20:12

A ja ostatnio mam fazę na tę piosenkę - oto siła oddziaływania reklamy :roll: - i choć nie jest ona w stanie mnie skłonić do zjedzenia tego jogurtu, to znalazłam całkiem sympatyczny klip:
Kiss me.

Admete - Pią 18 Sty, 2008 22:40

Ostatnio to mi już całkiem odwala ;-) Kolejne anime. Najpierw zaczęłąm oglądać Wolf's rain. Tu podaję za Filmwebem opis:

"Życie na Ziemi powoli chyli się ku upadkowi z przyczyn, o których nikt nie chce pamiętać. Ludzie chronią się w odległych od siebie miastach, w których władze sprawują członkowie trzech bogatych, szlachetnych rodów, nie zważających na szerzące się bezprawie i biedę mieszkańców. W śród ludzi żyją także wilki, które uważane są za gatunek wymarły od 200 lat. Udało im się jednak przetrwać. Żyją oszukując ludzki wzrok, przybierając postać człowieka. Według legendy to właśnie wilki mają otworzyć bramy Raju, kiedy nadejdzie koniec świata.
Pewnego dnia wilk imieniem Kiba trafia do jednego z miast wiedziony zapachem Kwiatu Księżyca, który niegdyś porastał całe lądy, teraz jednak będący trudnym do odnalezienia. Woń kwiatu doprowadza go do Chezy - dziwnej formy życia, która może być kluczem do bram Raju. Wraz z innymi wilkami Kiba wyrusza w niebezpieczną podróż by odnaleźć upragniony Raj."
Pbejrzałam jakieś 9 odcinków i podobało mi się, ale ponieważ musze to oglądać na komputerze, więc przerzuciłam się na cos innego. Neon Genesis Evangelion :)

Anno Domini 2000 - w Antarktydę uderza meteoryt o wielkiej masie. Tę największą w historii katastrofę nazwano "Drugim uderzeniem"...
Podnosi się poziom wód, świat nękają klęski żywiołowe, upada gospodarka, konflikty narodowościowe wywołują wojny domowe... Nagle populacja zmniejsza się o połowę.
Po 15 latach, gdy widoczne są już pierwsze oznaki odrodzenia, ludzkość staje w obliczu nowego kryzysu... "Anioły" - olbrzymie, niezwyciężone maszyny bojowe o nieznanym pochodzeniu atakują jeden po drugim, wymordowując większość już i tak nielicznej populacji...
Ludzkość przewidując kolejne ataki, tworzy broń wielozadaniową, która jako jedyna jest w stanie podjąć równą walkę z obcym najeźdźcą. Są to biomechaniczne roboty o kodowej nazwie "Eva"... Ich pilotami mogą być jednak tylko osoby urodzone po "Drugim Uderzeniu".
Organizacja NERV, odpowiedzialna za pracę nad Evangelionami wybiera "Trójkę Dzieci". To w nich dorośli pokładają swoje nadzieje, to w nich świat widzi swoją jedyną szansę przetrwania... Ich ogromnie odpowiedzialna walka o być albo nie być ludzkiego gatunku właśnie się rozpoczyna..."
Chyba trafiłam ;-) Moje wewnętrzne zapotrzebowanie na metafizyczną sf zostało zaspokojone. Jestem juz przy 10 odcinku i ogląda mi się świetnie.

Czołówka Neon genesis Evangelion;
http://pl.youtube.com/watch?v=EgATlhZFAfs

A tu początek Wolf's rain:
http://pl.youtube.com/wat...feature=related

Caitriona - Sob 19 Sty, 2008 15:17

O ile mnie pamieć nie myli to Neon miał kilka serii i chyba jakieś filmy i gry oparte na serialu...
Admete - Sob 19 Sty, 2008 16:07

Gry mnie nie bardzo interesują, ale wiem o filmie zamykającym całość serii - End of Evangelion. Oczywiście będę sie starała to zobaczyć.
Loana - Pon 21 Sty, 2008 11:43

Evangelion z tego co slyszalam wcale nie jest skonczony (manga), a anime ma kilka zakonczen. Jak dla mnie zbyt pokrecone i brakuje satysfakcjonujacego wytlumaczenia.
Admete - Pon 21 Sty, 2008 13:24

Ma dwa zakończenia ;-) Brak jednoznacznej odpowiedzi tylko mnie zachęca :-)
Harry_the_Cat - Nie 27 Sty, 2008 16:31

Właśnie wróciłam z Zaczarowanej i szczerze polecam :mrgreen: . Nawet mój mąż po wyjściu z kina powiedział (2 razy!!!), że to "bardzo dobry film". Zabawny - dużo bardziej niż Asteriks, sprawnie pomyślane przejścia pomiędzy animacją i "normalnym" filmem, chwytliwe piosenki ;)
Jedyny mankament to chyba Amy Adams, grająca Giselle. Ona po prostu średnio wygląda jak księżniczka. I wydaje się trochę ten... za stara.... Chociaż pewnie nie jest i tylko tak wygląda. Co w sumie chyba jest gorsze... A, i jeszcze trochę mało śliczna jest. :rumieniec: Ale aktorsko to nie mam jej nic do zarzucenia. Posobnie jak innym - Patrick D. całkiem całkiem ;) i James Marsden też fajny :-D Szczególnie, że ostatnio go widziałam w Hairspray ;)
Ogólnie to bardzo bardzo dobrze się bawiłam. Mimo, że było z dubbingiem ;)

ETA: a co tam, dołożę sę piosenkę ;) That's how you know

Gunia - Nie 27 Sty, 2008 20:57

No to idę do kina. ;) Jeszcze nie wiem jak, kiedy i za co, bo wczoraj spłukałam się do cna, ale coś wymyślę. :cheerleader2:
Harry_the_Cat - Nie 27 Sty, 2008 21:07

Idź Guniu, a potem złóż raport ;)
Admete - Nie 27 Sty, 2008 21:34

Koleżanka szła na to ze swoją córką i miałąm zaproszenie, by iść z nimi, ale nie mogłam niestety :-/ Szkoda, choć z drugiej strony nie znosze dubbingowanych filmów. Obejrzałam jeszcze piosenkę ze sprzataniem mieszkania - te szczury i karaluchy ;-)
Harry_the_Cat - Nie 27 Sty, 2008 21:35

Admete napisał/a:
Koleżanka szła na to ze swoją córką i miałąm zaproszenie, by iść z nimi, ale nie mogłam niestety :-/ Szkoda, choć z drugiej strony nie znosze dubbingowanych filmów. Obejrzałam jeszcze piosenkę ze sprzataniem mieszkania - te szczury i karaluchy ;-)

Są chyba też wersje bez dubbingu - ale było ok. Głosy niezłe i tłumaczenie chyba też, bo było śmiesznie ;)

Gunia - Nie 17 Lut, 2008 19:48

Chyba się los przeciw mnie sprzysiągł, bo nastąpiła pomyłka i zamiast "Zaczarowanej" musieliśmy oglądać "Piękną i bestię". :lol: Ale to też całkiem fajna bajka. :D
Caitriona - Nie 17 Lut, 2008 22:35

Jej, a mi się marzy powtórka z Pięknej!!! Zazdroszczę Guniu!

Pisałam że obejrzałam Herkulesa - całkiem fajnie zrobiony :D Hades pierwsza klasa!!!

Loana - Pon 18 Lut, 2008 16:22

Widzialam ZACZAROWANA! I jestem ZACZAROWANA!!! Jaka fajna bajka! :) Taka slodka do bolu, naiwna, przewidywalna, ale za to bardzo zabawna, z kawalami dla doroslych, SUPER PRZYSTOJNYM prawnikiem i ksieciem-po*bem (przepraszam za slowo, ale po prostu nic innego mi nie pasuje do niego :P ). Gisell jest sliczna i slodka, piosenki wpadaja w ucho, pojawilo sie DOBRE dziecko w filmie, oprocz macochy nie ma zlych postaci - polukrowano wspaniale, ale i tak mi sie podobal ten film :P . Nasmialam sie jak dawno mi sie nie udalo i bardzo szczesliwa wyszlam z kina :) . POLECAM!!!
Aragonte - Pon 18 Lut, 2008 21:26

Ja wiem, że to nie ten wątek... ale dostałam śmiechawki widząc obok siebie, jeden po drugim, podpisy Harry i Malmika :rotfl: :oklaski:
Harry_the_Cat - Pon 18 Lut, 2008 21:41

Ale to najprawdziwsza prawda.... :rumieniec: ale autorstwo nalezy się Aine ;)