Powieści Jane Austen - Duma i uprzedzenie
Alison - Sob 18 Lis, 2006 14:47
| Gosia napisał/a: | Rozumiemy, rozumiemy, ja tez musze miec natchnienie
A ostatnio to cos nie bardzo w nastroju do s-e-x-u bylam .... ??: |
No wiem, wiem, ale już lepiej?
Oczywiście nie pytam o sex
Gosia - Sob 18 Lis, 2006 14:58
Lepiej ......nie mowic, Ali ??:
Maryann - Sob 18 Lis, 2006 21:26
| Alison napisał/a: | | Gosia napisał/a: | Ali, dziekuje za fanficzek, nawet niezle napisany (chodzi mi o styl), gdyby nie to, ze strona erotyczna wywoluje |
Tylko?
U mnie to wywołuje ??: |
Co do strony erotycznej, to mi najzupełniej wystarcza ta z "Mistress of Pemberley".
Anonymous - Sob 18 Lis, 2006 21:37
| Maryann napisał/a: | | Alison napisał/a: | | Gosia napisał/a: | Ali, dziekuje za fanficzek, nawet niezle napisany (chodzi mi o styl), gdyby nie to, ze strona erotyczna wywoluje |
Tylko?
U mnie to wywołuje ??: |
Co do strony erotycznej, to mi najzupełniej wystarcza ta z "Mistress of Pemberley". |
Co gdzie? Jak ? Po polsku?
Maryann - Sob 18 Lis, 2006 22:11
No nie, po polsku nie mam - przynajmniej na razie. Kiedyś w przypływie zapału udało mi się przełożyć szczątkowe fragmenty.
Ale chyba po naszym megafanfiku do tego wrócę, bo to - jak na razie - najlepszy sequel do DiU, jaki miałam okazję czytać.
Agnesse - Nie 19 Lis, 2006 00:17
Jakos to nie ta Elizabeth i nie ten Darcy. Cos to wszystko nie tak... Takie to jakies bezbarwne.
Ale Alison, znaczy Szacownie-Nam-Panujaca-Szanowna-Matko-Przedluzona chetnie przeczytalabym Twoj fanfik, o ile oczywiscie zapalasz checia podzielenia sie nim.
Maryann - Nie 19 Lis, 2006 11:20
Czyli tak jak napisała Alison - niech się chłop do takich rzeczy nie bierze...
| Agnesse napisał/a: | | Ale Alison, znaczy Szacownie-Nam-Panujaca-Szanowna-Matko-Przedluzona chetnie przeczytalabym Twoj fanfik |
Ja też... :smile:
| Alison napisał/a: | | Może jak z powrotem wejdę w te romansowe sprawy Darcy'ego i Lizzy, tłumacząc ten megafanfik, to się jakoś "roztenteguję" w tej sprawie. Wiecie, rozumiecie...;-) |
Wiemy, rozumiemy i czekamy...
MiMi - Nie 19 Lis, 2006 12:54
Ja też chcę! Wiem, że rzadko coś piszę, ale nie mam czasu. Mimo tego zaglądam tu kiedy tylko mogę i czytam co nowego. Mój mail miriampojda@wp.pl
Trzykrotka - Nie 19 Lis, 2006 23:18
To ja się też nieśmiało dopisuję na listę: bardzo proszę :grin: nawyspe@wp.pl
Mag - Pon 20 Lis, 2006 10:25
Chciałam Was zapytać o delikatną kwestię i mam nadzieję ,że nikt nie poczuje się urażony.
Jeśli jednak temat Wam się nie spodoba to można go "wyciąć"
Na innym forum spotkałam sie z opinią, że Darcy w momencie pierwszych oświadczyn "wyczuł" , że Lizzy ma okres i to spowodowało gwałtowną reakcję
Moje pytanie brzmi, czy Wy czytając zastanawiacie się w w jakim momencie cyklu rozgrywają sie dane sceny???????
Bo mi nigdy nie przyszło to do głowy, żeby pod tym kątem rozpatrywać różne motywy postępowania bohaterów- może mam za słabą wyobraźnię?
Nooka - Pon 20 Lis, 2006 10:44
Może osoba, która to pisała sama miała okres i stąd te refleksje?
A tak w ogóle to cześć. Jestem tu nowa ale bardzo mi się podoba to forum i zamierzam zostać na dłużej Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko...
Caitriona - Pon 20 Lis, 2006 10:49
Oczywiście że nie Nooka! Witaj! I zapraszamy do przywitalni ( http://forum.northandsout...p?p=43627#43627 )
Marija - Pon 20 Lis, 2006 10:53
| Mag napisał/a: | Chciałam Was zapytać o delikatną kwestię i mam nadzieję ,że nikt nie poczuje się urażony.
Jeśli jednak temat Wam się nie spodoba to można go "wyciąć"
Na innym forum spotkałam sie z opinią, że Darcy w momencie pierwszych oświadczyn "wyczuł" , że Lizzy ma okres i to spowodowało gwałtowną reakcję
Moje pytanie brzmi, czy Wy czytając zastanawiacie się w w jakim momencie cyklu rozgrywają sie dane sceny???????
Bo mi nigdy nie przyszło to do głowy, żeby pod tym kątem rozpatrywać różne motywy postępowania bohaterów- może mam za słabą wyobraźnię? |
Aine zrobiła dziką awanturę osobniczce, która taką nieestetyczna tezę wysnuła Zresztą popieram naszą Miotełkę w całej rozciągłości, nie przesadzajmy z tym naturalizmem, nie te klimaty, nie to forum, fuj........ ??:
Mag - Pon 20 Lis, 2006 11:23
Ja wiem,że Aine "zamiotła " sprawę , tylko chciałam wiedzieć , czy tylko mi wyobraźni nie starcza.....
Marija - Pon 20 Lis, 2006 11:34
| Mag napisał/a: | Ja wiem,że Aine "zamiotła " sprawę , tylko chciałam wiedzieć , czy tylko mi wyobraźni nie starcza..... | Wachlarz zboczeń i odchyleń jest niewyobrażalnie szeroki, niestety
Alison - Pon 20 Lis, 2006 13:53
Ja bym tam nie przesadzała z tymi zboczeniami. Wszystkie jesteśmy herbu "Miesiąc utajony" i wiadomo jakie to czasem pociaga za soba konsekwencje w życiu codziennym. Mamy lepsze i gorsze dni. Zastanawiam się tylko po co przy okazji akurat "Dumy i uprzedzenia" zastanawiać się nad takimi sprawami? :grin:
Wiadomo, ze wszystkie bohaterki wraz z autorką co miesiąc miały gorsze dni i na pewno sie to jakoś na ich życie przekładało. Na tym proponuję skończyć temat.
Marija - Pon 20 Lis, 2006 14:35
| Alison napisał/a: | Ja bym tam nie przesadzała z tymi zboczeniami. Wszystkie jesteśmy herbu "Miesiąc utajony" i wiadomo jakie to czasem pociaga za soba konsekwencje w życiu codziennym. Mamy lepsze i gorsze dni. Zastanawiam się tylko po co przy okazji akurat "Dumy i uprzedzenia" zastanawiać się nad takimi sprawami? :grin:
Wiadomo, ze wszystkie bohaterki wraz z autorką co miesiąc miały gorsze dni i na pewno sie to jakoś na ich życie przekładało. Na tym proponuję skończyć temat. | Ali, lytości Jak miały te "trudne dni", to leżały plackiem z globusem, jak sądzę. Ja bym tam na konwersacje nie miała siły bez wspomagaczy farmaceutycznych Posądzanie JA o takie drugie czy trzecie (podświadome) dno jej powieści to wicie..... Aine, zrób z nimi porządek
Marija - Pon 20 Lis, 2006 14:36
Amen
Dione - Czw 07 Gru, 2006 12:32
To "Droga Posiadaczko fanficka" gdybyś znalazła chwilkę czasu, żeby przesłać go również do mnie, to podaję adresik: dione0@op.pl Serdecznie mocno dziękuję!
Marija - Czw 07 Gru, 2006 13:25
Dione, Ty mnie pytasz? Bo dawno tu nie byłam i coś mi się zacięło w pamięci :neutral:
Alison - Czw 07 Gru, 2006 13:40
| Marija napisał/a: | | Dione, Ty mnie pytasz? Bo dawno tu nie byłam i coś mi się zacięło w pamięci :neutral: |
Tego to nikt nie wie, ale ja juz Dione poslałam tę reklamę proszku do prania, o ile to o to chodziło
Marija - Czw 07 Gru, 2006 14:14
Dzieki; pewnie o to
Dione - Czw 07 Gru, 2006 14:29
| Alison napisał/a: | | Marija napisał/a: | | Dione, Ty mnie pytasz? Bo dawno tu nie byłam i coś mi się zacięło w pamięci :neutral: |
Tego to nikt nie wie, ale ja juz Dione poslałam tę reklamę proszku do prania, o ile to o to chodziło |
Oczywiście, że o tę reklamę proszku. Planuję sobie ją przeczytać, a jeśli moich oczekiwań nie spełni, to poświęcę noc, albo dwie i napiszę własną wersję. Jeśli tak się stanie, to oczywiście podzielę się nią z Wami.
Alison, vielen Dank fur alles
Marija - Czw 07 Gru, 2006 14:32
| Dione napisał/a: | | Oczywiście, że o tę reklamę proszku. Planuję sobie ją przeczytać, a jeśli moich oczekiwań nie spełni, to poświęcę noc, albo dwie i napiszę własną wersję. Jeśli tak się stanie, to oczywiście podzielę się nią z Wami. | Nareszcie ktoś się metodycznie za to zabierze :razz:
lady_ania - Pon 19 Lut, 2007 08:55
Czy ja też mogę prosić o reklamę w całości??
PLEASE!!
Moj e-mail lady_ania@wp.pl
|
|
|