To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Galeria avatarów

ŁukaszG - Wto 05 Wrz, 2006 22:20
Temat postu: Galeria avatarów
W odpowiedzi na pytania dotyczące galerii avatarów dostępnej z poziomu Profilu użytkownika, śpieszę z odpowiedzią, że oczywiście możemy "ożywić" tę opcję. Proszę wysyłać wszystkie avatary, które chciałybyście zobaczyć w tej galerii, jako załączniki do maila na adres: luc@luc.anv.pl, a w temacie proszę wpisać słowo "avatary" i nick z naszego forum, umieszczenie tych informacji w temacie maila ułatwi i przyśpieszy moją pracę.
Natomiast w tym wątku czekam na komentarze na temat nazwy kategorii w galerii... przede wszystkim czy chcecie, aby kategorie były tematyczne czy wg autora avatara, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby stworzyć kategorie tematyczne jak i wg autora.

Pozdrawiam
Luc

ŁukaszG - Wto 05 Wrz, 2006 22:33

Harry_the_Cat napisał/a:
Czyli avatary możesz w galerii umieszczać tylko Ty, jako administrator, tak?

Tak, to kwestia umieszczania plików w odpowiednim podkatalogu, mógłbym co prawda stworzyć skrypt do uploadowania grafik przez Was, ale wolę mieć nad tym kontrolę, a poza tym, tak jest po prostu bezpieczniej.

Luc

ŁukaszG - Wto 05 Wrz, 2006 22:41

Harry_the_Cat napisał/a:
Caitriona napisał/a:
I wg autora i wg tematu

Zgadzam sie z Caitri. Tylko musimy jakos rozsądnie tematy określić.

Rozmiary, to pewnie takie, jak dopuszczalne na forum. A w kwestii ilości?

Jeśli chodzi o rozmiary to rzeczywiście ograniczenia jak na forum, także maksymalna wielkość to 120 na 120, a maksymalny "ciężar" pliku to 50kB.
W kwestii ilości... praktycznie nic nas nie ogranicza, ale chyba nie myślimy tu o tysiącach... kto by potem czekał na załadowanie tego przez przeglądarkę ;)

Luc

ŁukaszG - Wto 19 Wrz, 2006 22:18

Już jest, uaktualniona galeria, blisko 130 avatarów, które do mnie trafiły. Poukładane tematycznie, a także wg "nadawców". Przepraszam, że tak późno, ale ostatnio mam problem z brakiem wolnego czasu.

Pozdrawiam
Luc

ŁukaszG - Nie 12 Lis, 2006 21:27

Caitriona napisał/a:
Adminie - czy można stworzyć nową kategorię w naszej galerii avkowej: Jane Eyre albo Siostry Bronte?

Pewnie, proszę podesłać do mnie avataryw temacie "Siostry Bronte" i jutro wieczorem powstanie nowy dział. Avatary proszę wysyłać na maila luc@luc.anv.pl, w temacie bardzo proszę umieszczać słowo 'avatary' czy podobnie, nick z forum i tematykę.

Pozdrawiam
Luc

ŁukaszG - Pon 13 Lis, 2006 18:09

Caitriona napisał/a:
adminluc napisał/a:
Pewnie, proszę podesłać do mnie avataryw temacie "Siostry Bronte" i jutro wieczorem powstanie nowy dział. [...]

Oki :) Dzięki wielkie - zaraz wyśle kilka avków :)

Dział "Siostry Bronte" w galerii awatarów utworzony.

Luc