Fantastyka - Wiedźmin - ekranizacja prozy Sapkowskiego by Netflix
akne - Wto 04 Wrz, 2018 17:43
Nie wiem, czy ktoś juz gdzieś pisał, ale wiadomo , kto zagra Wiedźmina
https://swiatseriali.interia.pl/newsy/seriale/the-witcher-1266/news-the-witcher-henry-cavill-zagra-geralta-w-serialu-wiedzmin,nId,2626899
Lubię go !! Książę Suffolk
Admete - Wto 04 Wrz, 2018 18:53
Eeeeee... może go jakoś ucharakteryzują. A potrafi grać?
Anaru - Wto 04 Wrz, 2018 19:25
O rany na pierwszym zdjęciu z ta głupia miną skojarzył mi się z Jimem Careyem
Nie wiem czy to się da odzobaczyć...
Akaterine - Wto 04 Wrz, 2018 20:21
Może tym zdjęciem uda Ci się odzobaczyć?
klik
Fibula - Wto 04 Wrz, 2018 20:36
| Admete napisał/a: | | Eeeeee... może go jakoś ucharakteryzują. A potrafi grać? |
Podobał mi się w Dynastii Tudorów, zobaczymy.
Admete - Wto 04 Wrz, 2018 20:48
Nadal nie bardzo...Chyba mam obecnie inny gust
ita - Wto 04 Wrz, 2018 21:35
Nie znam człowieka, znaczy ma u mnie czystą kartę
Akaterine - Wto 04 Wrz, 2018 21:42
W "Kryptonim U.N.C.L.E" był fajny.
Choć dla mnie wymarzonym Geraltem jest Jim Cavizel . No i do Cavilla nie pasuje mi Eva Green jako Yennefer, która byłaby idealna.
Szafran - Wto 04 Wrz, 2018 21:50
Nie cierpię Cavilla. Za grosz charyzmy. Nie podobał mi się w żadnej roli, jaką grał. Bue.
Było dziś minispotkanie forumowe przy okazji pokazu koreańskiego tańca, bo były jeszcze Aragonte i Zushi:D
Fibula - Wto 04 Wrz, 2018 22:10
Mnie nie wadzi, a skoro jest fanem, może nas pozytywnie zaskoczy.
Szybka prywata: mogłabyś podpytać w firmie, czy jest szansa na kolejne tomy Sompera? Pewnie nie, skoro minęły 3 lata, a młoda dorwała I tom w namiocie z tanimi książkami, ale obiecałam, że zapytam czy ma na co czekać, czy jednak szukać w oryginale.
praedzio - Wto 04 Wrz, 2018 22:23
Na instagramie aktora grasuje takie zdjęcie (raczej nieoficjalne): https://www.instagram.com...-by=henrycavill
Tamara - Wto 04 Wrz, 2018 22:46
| Anaru napisał/a: | O rany na pierwszym zdjęciu z ta głupia miną skojarzył mi się z Jimem Careyem
Nie wiem czy to się da odzobaczyć... |
dokładnie to samo
Tamara - Wto 04 Wrz, 2018 22:47
| Akaterine napisał/a: | Może tym zdjęciem uda Ci się odzobaczyć?
klik |
jeszcze gorzej
Tamara - Wto 04 Wrz, 2018 22:48
Nieeee , Geralt zarośnięty i siwy ? never
Aragonte - Wto 04 Wrz, 2018 22:55
| Admete napisał/a: | Nadal nie bardzo...Chyba mam obecnie inny gust |
Skośny
Wybór aktora mi w sumie jest obojętny, bo żadna ze mnie fanka serii, ale też miałam skojarzenia z Jimem Carreyem na tym jednym zdjęciu
Szafran - Wto 04 Wrz, 2018 23:39
| Fibula napisał/a: | Mnie nie wadzi, a skoro jest fanem, może nas pozytywnie zaskoczy.
Szybka prywata: mogłabyś podpytać w firmie, czy jest szansa na kolejne tomy Sompera? Pewnie nie, skoro minęły 3 lata, a młoda dorwała I tom w namiocie z tanimi książkami, ale obiecałam, że zapytam czy ma na co czekać, czy jednak szukać w oryginale. |
Hmmm... a którego Sompera? Wampiratów wydaliśmy całych. A Ty pewnie o "Asasynów i sojuszników" pytasz? W oryginale wyszły dwa tomy. Seria miała być kontynuowana, ale nie jest. Zdecydowaliśmy nie wydawać drugiego tomu, bo o ile pierwszy jakoś tam się zamyka, drugi urywa się w najgorętszym momencie jak odcinek serialu i czytelnicy zostaliby z niczym. Nie polecam więc kupować oryginału tomu 2 - chyba że wyjdzie kolejny tom. Ale się na to nie zanosi.
akne - Wto 04 Wrz, 2018 23:44
A mnie się w Tudorsach bardzo podobał. Chyba głównie jego polubiłam jako postać męską. Tam miał bohatera zbyt łagodnego w wyrazie, ale w kostiumie historycznym wygląda ładnie:
https://twitter.com/kytheese/status/745269006802755584
Dobrze, że nie widziałam go nigdzie jako super...pleple
Szafran - Śro 05 Wrz, 2018 00:21
Niemniej, niezależnie od mojego stosunku do aktora, obsadzenie go znaczy, że mają niezły budżet. Jak styknęło na pierwszoligowego aktora, styknie i na fajne smoki:). I w ogóle poważnie podchodzą do projektu.
Admete - Śro 05 Wrz, 2018 04:36
I tego się trzymajmy, charakteryzacja działa cuda.
Akaterine - Śro 05 Wrz, 2018 06:53
| Tamara napisał/a: | | Akaterine napisał/a: | Może tym zdjęciem uda Ci się odzobaczyć?
klik |
jeszcze gorzej |
Wrzuciłam to dla podkreślenia i odzobaczenia podobieństwa do Jima Carrey'a, a nie żeby się wszystkim podobało. No bo chyba nie powiesz, że jest na nim jeszcze bardziej podobny?
A zarost na tym zdjęciu jest z trzeciej części gry - gdzie mechanika pozwalająca golić i zmieniać fryz Geraltowi była dość zabawna - showrunnerka (jest polski odpowiednik?) Lauren Hissrich już zapowiedziała na twitterze, że w książce Geralt brody nie miał, więc w serialu również nie będzie. Wielu ludzi zapomina, że ekranizacja nie musi być - i oby nie była - podobna do gry. Jakkolwiek grę uwielbiam i spędziłam na niej wieeele godzin to nie chcę Geralta z wąsem i czerwonowłosej Triss z biustem na wierzchu. Yennefer mogą skopiować, bo ta się udała .
Ja ogólnie jestem fanką Wiedźmina i śledzę twittera Lauren już od początku i mam do niej zaufanie - ma dobre podejście i rozumie materiał źródłowy, w przeciwieństwie do wielu fanów. A Henry Cavill już kilka tygodni temu powiedział, że jest fanem książek i gry, co też dobrze wróży serialowi.
Admete - Śro 05 Wrz, 2018 08:18
To możemy być umiarkowanymi optymistami
Tamara - Śro 05 Wrz, 2018 08:29
Akaterine - padłam bo na tym zdjęciu też wygląda koszmarnie , nie jak Carey, to fakt , ale nadal okropnie tylko w innym stylu teraz mam w pamięci dwa koszmarki
Anaru - Śro 05 Wrz, 2018 10:17
Na tym drugim zdjęciu bardziej jak wojownik barbarzyńca niż smukły, zwinny Wiedźmin , ale wolę go od Jima Careya . Jima Careya naprawdę lubię i cenię tylko w Truman Show, bo jego komediowe miny mnie męczą i irytują na dłuższą metę
Ale przy dobrej charakteryzacji to ja dam temu Wiedźminowi szansę, nie będzie gorszy od naszego serialu
Caitriona - Śro 05 Wrz, 2018 15:49
Lubię aktora, ale jako Wiedźmina go nie widzę...
akne - Śro 05 Wrz, 2018 18:56
Na Żebrowskim też psy wieszali na początku, a uważam, że w tych warunkach, które były mu dane, zrobił co mógł. Pomijając koszmarne odcinki z młodości wyglądał nieźle.
https://archiwum.stopklatka.pl/news/michal-zebrowski-komentuje-nowy-film-o-wiedzminie
A co z Bagińskim?
|
|
|