To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - The Moth (Ćma)

Agn - Nie 18 Cze, 2006 20:59

*oblizuje się*
To czysty sadyzm! Robić człowiekowi smaka, a potem powiedzieć, że sorry, nie ma jak tego zdobyć. Chlip!

Narya - Nie 18 Cze, 2006 21:05

To musi być piekny film. Też bym go sobie oglądnęła...
Aga85 - Nie 18 Cze, 2006 21:23

I ja też :cry:.
Gitka - Nie 18 Cze, 2006 23:13

Ja w takim razie miałam więcej szczęścia, bo "Ćmę" widziałam w polskiej telewizji.
http://www.filmweb.pl/Mot...,Film,id=111107

Uwielbiam ten film, jak i wszystkie na podstawie Catherine Cookson.
Moniczko, ale wkleiłaś piękne fotki z tego filmu.
I ten kochany Jack Davenport, palce lizać :razz:
Szkoda, że film jest u nas nie do zdobycia i obejrzenia.
Kiedyś pisałyśmy już z Moniką do Hallmarku, żeby Nam wyświetlili filmy na podstawie C. Cookson ale jak na razie - lipa :cry:

Aga85 - Nie 18 Cze, 2006 23:19

Gitka napisał/a:
Ja w takim razie miałam więcej szczęścia, bo "Ćmę" widziałam w polskiej telewizji.

:shock: Gitko, kiedy i na czym to leciało?

Monika - Nie 18 Cze, 2006 23:21

No właśnie, Hallmark całkiem nas olał :cry:
A co do tej szwedzkiej telewizji to nie było aż tak tragicznie, bo dali w oryginalnej wersji bez dubbingu :wink:
Młodziutki Jack Davenport z tym swoim uroczym uśmiechem jest prawdziwą ozdobą tego filmu. Moim skromnym zdaniem Robert Bradley to kolejny bohater na bank do zakochania :grin:

Monika - Nie 18 Cze, 2006 23:26

A to strona z której wkleiłam zdjęcia, pełno tam fotek Davenporta, nie tylko z "The Moth"

http://www.jack-davenport...ls.php?album=14

Gitka - Nie 18 Cze, 2006 23:37

Aga85 napisał/a:
Gitka napisał/a:

:shock: Gitko, kiedy i na czym to leciało?

To leciało na TV2, dawno temu.
Moniczko ta stronka jest świetna, zaraz ją sobie dokładnie pooglądam.
Jack Davenport to i teraz wygląda świetnie, prawda (nie tylko gdy był młody).
Powiedz tak, nie rób mi tego :wink:
Wiem, że go lubisz :grin:

Agn - Pon 19 Cze, 2006 10:04

*cierpi* Kurde, nawet Hallmarka nie posiadam, jesli wiec puszcza cokolwiek, to nie dane mi bedzie tego podziwiac :(
Monika - Pon 19 Cze, 2006 13:31

Giteczko, już w osobnym topicu napisałam co myślę o Jacku, starszym i młodszym :mrgreen: :wink:
A może by tak napisać do regionalnej telewizji i do dwójki?
Kilka lat temu na dwójce właśnie leciała "The girl" (adaptacja C.Cookson). Trzeba by coś zrobić, może będziemy miały szczęście i trafimy na dzień kiedy telewizja słucha próśb swoich widzów :wink:

Agn - Pon 19 Cze, 2006 15:14

Drogie panie, coby offtopicu nie czynić i wstrętu modom nie fundować, założyłam ten temat i prześlicznie proszę o wypowiedzenie sie pod nim.
Z góry dank składam prześliczny.

Monika - Pon 26 Cze, 2006 21:56

Wpadłam dziś na zupełnie spontaniczny pomysł, żeby napisać do firmy Epelpol, który wydał Kolekcję Jane Austen z pytaniem czy mogliby wydać taki pakiet adaptacji Catherine Cookson i oto jaką dostałam odpowiedź :banan: :banan: :banan:

"Witam,

Być może wydamy pakiet The Catherine Cookson Collection w skład wchodziłyby nastepujące filmy:
The Wingless Bird , The Moth, The Rag Nymph, The Fifteen Streets.
Proszę się dowiadywać za miesiąc, napisać do mnie maila lub zadzwonić.

Serdecznie pozdrawiam".

I co Wy na to? Giteczko, to chyba szczyt naszych marzeń :thud:

Balbina - Wto 27 Cze, 2006 07:48

Moniczko bardzo przyjemna wiadomość. Myślę że musiało być duże zainteresowanie kolekcją JA, dlatego rozważają możliwośc wydania tego pakietu. Było by superrr! :lol:
Gitka - Wto 27 Cze, 2006 09:03

Monika napisał/a:
Wpadłam dziś na zupełnie spontaniczny pomysł, żeby napisać do firmy Epelpol, który wydał Kolekcję Jane Austen z pytaniem czy mogliby wydać taki pakiet adaptacji Catherine Cookson i oto jaką dostałam odpowiedź :banan: :banan: :banan:

"Witam,

Być może wydamy pakiet The Catherine Cookson Collection w skład wchodziłyby nastepujące filmy:
The Wingless Bird ,, , The Fifteen Streets.
Proszę się dowiadywać za miesiąc, napisać do mnie maila lub zadzwonić.

Serdecznie pozdrawiam".

I co Wy na to? Giteczko, to chyba szczyt naszych marzeń :thud:

Moniczko, jestem w szoku.
Ale wiadomość.
Popatrz, do pakietu dołączona by była Twoja "Ćma" i mój " Ptak bez skrzydeł"
A ten film "The Fifteen Streets" też coś kojarzę, gra tam Sean Bean.
http://www.filmweb.pl/Fif...osters,id=10352
"Rag Nymph" (Nimfa w łachmanach) też pamiętam
http://www.filmweb.pl/Film?id=143425
Moniko ale miałaś nosa, żeby się zapytać, może rzeczywiście coś z tego będzie.
Boję się tylko, że cena będzie zbyt wygórowana jak na mnie.
Wreszcie coś się ruszyło.
A wracając do tematu
fotka z filmu "Ćma"

Monika - Wto 27 Cze, 2006 10:05

Cudowne to zdjęcie, tyle lat nie widziałam tego filmu a jednak wystarczy jedno zdjęcie i znowu jestem zauroczona nim jak kiedyś. Mam tylko nadzieję, że Epelpol nie będzie tak dlugo zwlekał z wydaniem pakietu jak to było z kolekcją JA, przeciągali premierę z miesiąca na miesiąc. Ale najważniejsze że nadzieja jest, za miesiąc piszemy do nich tłumnie, prawda? :grin:
Szkoda mi tylko że w pakiecie nie będzie "Dziewczyny" i "Czarnej świecy" - uwielbiam tą książkę, film podobno jest równie piękny.

Monika - Pon 17 Lip, 2006 15:25

Okładka dvd "The Moth"

Gitka - Pon 17 Lip, 2006 21:19

No to okładkę już mamy, pudełko się znajdzie ale co dalej? :neutral:
Robisz mi smaka, Moniko :cool:

Monika - Śro 19 Lip, 2006 09:52

No i załamka totalna :cry: Gitko, zostaje nam chyba tylko patrzeć na tą okładkę, dostałam info od firmy Epelpol, że wydanie Kolekcji Catherine Cookson planują albo pod koniec roku albo w przyszłym :sad: (znając tą firmę przyszły rok jest najbardziej możliwym z terminów). Do tej pory to chyba umrę z żalu :evil: Dziewczyny, może któraś z Was ma jakiegoś znajomego w Anglii, który mógłby kupić ten film? Chwytam się już każdej możliwości, czytając tą książkę wiem, że poprostu MUSZĘ zobaczyć ten film jeszcze raz :sad:
Gitka - Śro 19 Lip, 2006 17:56

Wielka szkoda :cry:
Chyba przyjdzie Nam jednak tylko czekać...

Gitka - Pią 21 Lip, 2006 22:18

No to czekam cierpliwie Moniczko :grin:
Tak popatrzyłam na tą tapetkę (piękne ujęcia :oops: ) i byłam ciekawa w jakim filmie grała jeszcze ta aktorka która partneruje Jack'owi.
I już wiem
Juliet Aubrey
http://www.filmweb.pl/Jul...,Person,id=2549
Niedawno widziałam ją nawet w filmie "Wierny ogrodnik" :grin:

Matylda - Wto 25 Lip, 2006 23:06

Moniko czyżby chodziło Ci o film Ćma???
Masz pewność , że jest on na DVD???
Qurczę ja już też go chcę zobaczyć

Monika - Śro 26 Lip, 2006 09:06

Matyldo, ten film jest na dvd, ale tylko zagranicą.
Sprawdzałam też na e-bay, sporo tam "The Moth", jest nawet dosyć tani, ale wiadomo, do tego potrzebne jest konto, karta kredytowa itd. :neutral:

Lizzy - Sob 05 Sie, 2006 01:54

Ja jedyną adaptacje Cookson jaką pamietam to Dwelling place-pare nascie lat temu leciało chyba w 1997 jakoś -na dwójce o 14-pamietam bo biegła na ten serial ze szkoły :-) bardzo mi sie podobał.Pamietam że główna bohaterka miała na imię Cissi Brodie,została osierocona prze z rodziców i musiała opiekować się rodzeństwem...pamiętam że miała przejścia z jakimś synem hrabiego- Clivem chyba, i ze strarał się o nia jakiś piekarz czy cos takiego tam było i na końcu zeszła się z tym Clivem.Bardzo mi się serial podobał choć pamiętam go jak przez mgłę -szkoda że gdyby doszło do wydania paku w Elpelpolu tego serialu bie byłoby w nim ;-((