Fantastyka - Czy leci z nami Doktor? ;)
Admete - Śro 19 Mar, 2008 19:46 Temat postu: Czy leci z nami Doktor? ;) Nie mogłam znaleźć tego wątku, już się przestraszyłam, że poszedł do śmieci Otóż zaczęłam oglądac 1 sezon Doctora Who. Widziałam wcześniej pierwszy odcinek, ale wtedy mnie nie wciągnął. Szkoda...Otóż drugi jest zdecydowanie lepszy, a trzeci zapowiada się naprawdę ciekawie. Najwyrażniej Doctor jest Panem Czasu i podróżuje w która stronę chce. Odbyliśmy więc wizytę w odległej przyszłości, gdy Ziemia ginęła w wybuchu Słońca. A w odcinku trzecim udamy się do wiktoriańskiej Anglii - będzie nawet pan Dickens Może być niezła zabawa. Humor jest brytyjski i akcent aktorów też Stylizacja chwilami celowo oldskulowa, ale to chyba nawiązanie do pierwotnej wersji serialu. Zamierzam się dobrze bawić.
Edit (Aragonte)
Dorzucam fotki wszystkich Doktorów, ze wszystkich sezonów serialu, który w końcu jest dość sędziwy - pierwsze odcinki wyemitowano w 1963 roku
Gosia - Śro 19 Mar, 2008 19:59
Ja ogladalam tylko jednego "Doctora Who" to byl film pelnometrazowy z Paulem McGannem.
Z lekkim watkiem romansowym. Podobal mi sie
A Paul byl uroczy jako doctor
praedzio - Śro 19 Mar, 2008 20:10
Ja też oglądałam film z Paulem - podobał mi się tam bardzo główny bohater. No i główny temat muzyczny. Natomiast serial... hmmm... Oglądałam fragmenty w TV - i jakoś wydał mi się nieco dziecinny... Aczkolwiek Christopher Eccleston był całkiem sympatyczny.
Admete - Śro 19 Mar, 2008 20:13
Mnie rozbawił ten 2 odcinek i dlatego będę go oglądać Trzeba się przyzwyczaić do tego specyficznego stylu, który ( tak mi się wydaje ) jest ukłonem w stronę serialu z lat 60.
Aragonte - Śro 19 Mar, 2008 20:34
| Admete napisał/a: | Nie mogłam znaleźć tego wątku, już się przestraszyłam, że poszedł do śmieci |
Admete, no coś Ty Zachomiczyłam go tylko w Fantastyce, jak widać
Admete - Śro 19 Mar, 2008 22:17
Aragonte naprawdę wpadłam w panikę
Doctor Who nie jest dziecinny! Własnie obejrzałam odcinek z żywymi trupami, Dickensem i pełną poświęcenia służąca. Dodatkową atrakcją były złowieszcze istoty z Kosmosu Niezły misz - masz A w następnym będzie inwazja na Ziemię.
praedzio - Czw 20 Mar, 2008 15:40
Coś mi się kojarzy, że oglądałam akurat ten odcinek...
maniutka - Wto 13 Maj, 2008 17:52
| Mag13 napisał/a: | | Jak można pomylić? Nawet jak się pracuje w radio..... |
Teraz wiem że mnie zlinczujecie ale Davida vel 10th Doctora Who pomylić z kimś innym!!!
NIEWYBACZLANE
Harry_the_Cat - Wto 13 Maj, 2008 21:57
Wiesz, my tu mamy umiarkowanie szalejemy za Doktorem....
Anonymous - Wto 13 Maj, 2008 22:31
Ja szaleje za doktorem hu, ale tylko w takim wydaniu: http://www.youtube.com/watch?v=r4dUQgIaXGg
maniutka - Śro 14 Maj, 2008 13:57
Brak mi słów by opisać to co zobaczyłam.
Gdyby David choć głos zmienił byłoby lepiej, a tak nawet w takim przebraniu przypomina mi Doctora
Anonymous - Śro 14 Maj, 2008 14:05
Ale przyznasz chyba, że nogi ma niezłe
Sofijufka - Śro 14 Maj, 2008 14:08
| otherwaymistercollins napisał/a: | Ale przyznasz chyba, że nogi ma niezłe |
Pięęękne obiektywnie
maniutka - Śro 14 Maj, 2008 14:24
Nogi ma miodzio
spin_girl - Śro 14 Maj, 2008 14:52
Zupełnie nie moge zrozumieć tego szaleństwa za Dr Who. Próbowałam to oglądać kilka razy i za każdym wydało mi się ...badziewne. Może nie rozumiem na czym polega dowcip?
maniutka - Śro 14 Maj, 2008 15:36
Ja na początku też tego oglądać nie mogłam, odrzucało mnie. Ale tak u mnie zaczynają się największe miłości. Na początku znieśc nie mogę a potem miłuję całym sercem.
No i 9. Doctor(Christopher Eccleston) ma piękiejszy głos
Admete - Śro 14 Maj, 2008 19:04
Bo to jest fantastyka na dodatek brytyjska. Specyficzna bardzo Mnie się podoba, ale nie mam czasu oglądać.
Gosia - Sob 10 Sty, 2009 18:07 Temat postu: Do DW cd Formuła Dr. Who mnie odrzuca, tym bardziej, że tematyka, jak dla mnie, mało ciekawa.
Jedyny Doktor Who jakiego w całości obejrzałam był to "The Doctor Who: The Movie" - film pełnometrażowy (i pojedynczy) z Paulem McGannem. Był słodki jako Doktor Who i w ogóle ten film się bardzo różnił od serialu, bo był w nim wątek miłosny
Później tak realizatorom to się spodobało, że zdaje się, podobne wątki wprowadzali w późniejszych seriach - zresztą nie wiem, bo ich nie widziałam.
achata - Sob 10 Sty, 2009 18:12
Oglądałam na angielskim forum kilka klipów do "Doktora Who" i główną rolę gra ten sam aktor, chyba, że coś przeoczyłam. Natomiast za Chiny nie zrozumiem co dziewczyny w tym filmie widzą i co widzą w odtwórcy głównej roli...
Gosia - Sob 10 Sty, 2009 18:14
w Doktorze Who główny aktor zmienia się co kilka lat.
Był m.in. Tennant i Ecleston, a teraz znowu ma być inny.
Kiedyś w naszej tv widziałam fragmenty jakiegoś odcinka Doktora Who i mnie odrzuciło..
achata - Sob 10 Sty, 2009 18:20
To te wszystkie klipy były z Tenantem- wytrzeszcz oczu i chudy szparag, no po prostu nie rozumiem skąd te zachwyty wśród Angielek- nawet w VoD było nawiązanie do tego filmu.
Gosia - Sob 10 Sty, 2009 18:23
Bo to popularny tam serial.
A tu nowy doktor:
http://www.bbc.co.uk/pres...ry/03/who.shtml
Niewiele się różni od poprzednich Też raczej suchotnik...
Taka widać moda...
P.S. Może RA chce być nowym doktorem? Na szczęście już lata nie po temu...
Gosia - Sob 10 Sty, 2009 18:34
Dwa chudzielce
Wolę jednak jak RA ma trochę ciałka, jak w N&S.
W Spooksach zdecydowanie wygląda niezdrowo.
Może miał jednak chrapkę na Doktora Who? ten serial zapewniłby mu kolejne rzesze fanów, ale raczej niewymagających brytyjskich małolatów...
Czy byłoby warto?
maniutka - Śro 08 Kwi, 2009 18:45
| jonia napisał/a: | | bo Dr Who ich nie posiada |
Jonia, oglądasz DW?
Brtania duszo w kosmicznej miłości
jonia - Czw 09 Kwi, 2009 01:23
| maniutka napisał/a: | | jonia napisał/a: | | bo Dr Who ich nie posiada |
Jonia, oglądasz DW?
Brtania duszo w kosmicznej miłości |
JEJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
David Tennant to mój nauczyciel angielskiego spędziliśmy wspaniale sierpień, szczególnie bardzo gorące noce nawet do 6.00 nad ranem rozgryzając zagadki wszechświata . To było lepsze niż obozy językowe
Bardzo żałuję, że w Polsce można kupić jedynie pierwszy sezon
|
|
|