To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Romans w Orient Expressie

Agn - Pią 16 Cze, 2006 15:44

Gosia napisał/a:
Agn i jak Ci sie ten film podobal? ;)

Wtedy wydawał mi się przesadnie ckliwy, ale nie przepadałam za romansami. W chwili obecnej musiałabym go jeszcze raz obejrzeć, chociaż podejrzewam, że doceniłabym szkatułkową budowę no i samą historię. Generalnie jednak, to co pamiętam i oceniam z perspektywy czasu, całkiem mi się podobało. Tylko zakończenie jakieś takie... hmmm... Coś mi się w tym zakończeniu nie podobało. Za proste było.

Kaziuta - Pon 19 Cze, 2006 19:32

Przepraszam, że nie odzywałam sie w tym wątku ale z piątku na sobotę przeszła nad Szczecinem straszna burza i walnęło gdzieś w mój serwer. Byłam odcięta od Was przez caluśkie 2 dni !!!
Ale juz jestem. jak ja kiedyś zyłam bez internetu, nie wiem.
Gosieńko sprawdziłam na planie Paryża. Placyk istnieje tak jak na Twoich zdjęciach i to w centum w starej dzielnicy Maraie.
Monisiu film z SS widziałam. Faktycznie też bardzo romansowy.

Gosia - Pon 19 Cze, 2006 21:45

No to Kaziutko, musisz zrobic zdjecie tej kawiarenki, jak siedzisz na krzeselku przy stoliku ;)

P.s. Ja tez nie wiem, jak kiedys zylam bez netu :shock:

Anonymous - Pon 19 Cze, 2006 22:50
Temat postu: Re: Romans w Orient Expressie
Film widziałam i mi się podobał (jak cała seria harlequinowska), ale główni bohaterowie mnie nie przekonali.
Kaziuta - Wto 01 Sie, 2006 20:31

Zgodnie z obietnicą fotki z faktycznie istniejących miejsc w Paryżu, które ukazały się w filmie.
Pod tym mostem zobaczyła go ostatni raz:

A to placyk na którym się spotkali. W dzień, w którym robiłam zdjęcie był bardzo zatłoczony (pora obiadowa) tylko dziwnym trafem w knajpce, w której oni się spotkali nikt nie siedział. Czyżby była nie najlepsza ?

A tak wogóle to fajny ten Paryż, szczególnie dla zakochanych.

Gosia - Wto 01 Sie, 2006 21:32

Dzieki Kaziutko ! :D

Ten mostek wydawal sie w filmie wyzszy, ale to pewnie kwestia krecenia z poziomu ulicy.
W ogole nie zauwazylam w filmie, ze ten mostek tak pieknie zdobiony.
A czemu nie siedzisz w kawiarni, tylko na ławeczce? ;)
Blinisserie - nazwa wskazuje na to, ze podaja tam bliny ? (blinis - russe).

Monika - Wto 01 Sie, 2006 21:46

Kaziutko, jak pięknie, wakacje w romantycznym Paryżu, zazdroszczę niezmiernie :thud:
Gosia - Wto 01 Sie, 2006 21:52

Ja tez zazdroszcze.

Jeszcze dodam, ze rower na tym zdjeciu oparty o ławkę na ktorej siedzisz tez jest znamienny. Przypomina mi ich wspolna podroz rowerami po Francji.

A gdy widze Paryz, od razu przypominam sobie "Sabrine" i jak ona opowiada Linusowi o tym miescie, o mostkach, o kawiarniach... I ten ich pocalunek (tez chyba na jakims mostku) na tle Paryza ...
"Paryz jest zawsze dobrym miejscem".

Kaziuta - Wto 01 Sie, 2006 22:03

Nie usiadłam w kawiarence, bo po pierwsze primo to była pora obiadowa i nie wypadało zamówić tylko napoju, po drugie primo nie byłam głodna, a po trzecie primo obawiałam sie, że przy takiej małej ilości klientów zaraz zjawi się kelner i głupio będzie sie wycofać. Jak widać w innych knajpeczkach byli ludzie i to sporo, a tu panowała dziwna pustka. Może oni nie wiedzą co to bliny, a może ich nie lubią,
Gosia - Wto 01 Sie, 2006 22:07

Ech, nie szkodzi. I tak tam bylas ! To powod do zazdrosci :twisted: ;)
Oj Paris, Paris ...

Ciekawe czy tę bliniarnię prowadzi Rosjanin ;) Moze faktycznie bliny nie sa we Francji popularne. Ja ich nigdy nie jadlam, nie wiem czy sa dobre.

miłosz - Pią 04 Sie, 2006 18:59

24 sierpnia regonalna trojka - 23.30 "Romans w orient ekspresie" Voila moje Panie - mówicie i macie :mrgreen:
Kaziuta - Pią 04 Sie, 2006 19:05

Dzieki Miłoszku dzieki. Nasza wdzięcznośc będzie Cie ścigać do końca życia. :wink:
Gosia - Pią 04 Sie, 2006 19:14

Chyba sobie jeszcze raz nagram :D
Kaziuta - Pią 04 Sie, 2006 23:16

Też to uczynię. Musze sprawdzić jakie miejsca w Paryżu przegapiłam i nie tylko. To było strasznie romansowe. :razz: