To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Ania z Zielonego Wzgórza

Anonymous - Sob 10 Cze, 2006 18:37
Temat postu: Ania z Zielonego Wzgórza
Kochane troszkę filmików z naszą kochaną parą :D

Anne and Gilbert
Gilbert and Anne Anne and Gilbert - after all
Anne and Gilbert - back to the start
Anne of Green Gables - You are beautiful
Anne of the Green Gables - One I love
Anne of the Green Gables - Lovefool
Anne of the Green Gables - eternal flames]
Anne of Green Gables - message
i cos z japonskiej mangi

Aga85 - Sob 10 Cze, 2006 20:23

Fajne te klipy, Aine. Dzięki :wink: . Co prawda nie zdążyłam jeszcze wszystkich obejrzec, więc nie wiem czy nie powtórze tego samego, ale po linkach poznaję, że raczej nie będzie powtórki. Tak więc podaję "namiary" na inny klip - tym razem z piosenką "Take a look at me now":
http://www.youtube.com/watch?v=oBlKls55E3A

Aragonte - Sob 10 Cze, 2006 22:59

Fajne :mrgreen:
A czy ktoś może ma serialik jako taki? Na Allegro szedł za jakieś koszmarne pieniądze :? ??:

Anonymous - Sob 10 Cze, 2006 23:42

Może ja będe miec...
Ale troche bede musiala poczekac, niestety.

Margarett - Nie 11 Cze, 2006 21:45

AineNiRigani napisał/a:
Może ja będe miec...
Ale troche bede musiala poczekac, niestety.

jak się ładnie uśmiechniecie to może dobry skrzat (ja :grin: ) wam przyniesie, ale to musiałby być naprawdę szeroki uśmiech

P.S. Aine pamiętam o Perswazjach, tylko, że jestem tak zabiegana...ale napewno Ci je kiedyś wyślę:)

Aga85 - Nie 11 Cze, 2006 21:50

Margarett napisał/a:
jak się ładnie uśmiechniecie to może dobry skrzat (ja :grin: ) wam przyniesie, ale to musiałby być naprawdę szeroki uśmiech

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Czy tak wystarczy? :wink:

Aragonte - Nie 11 Cze, 2006 21:56

Aga85 napisał/a:
Margarett napisał/a:

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Czy tak wystarczy? :wink:

A tak?
:mrgreen: :grin: :mrgreen: :grin: :mrgreen: :grin: :mrgreen: :grin: :mrgreen: :grin:

Margarett - Nie 11 Cze, 2006 22:22

No teraz to poraził mnie blask waszych zębów...spadłam z krzesła i nie wiem jak wam to nagram, a tak poważnie to obiecuję, że wam wyślę, tylko teraz jestem zawalona, koniec roku szkolnego.

Mam wszystkie odcinki do pocałunku Ani z Gilbertem- wielkiego finału. Tych części, które dograli (z 2000 roku) nie posiadam z powodów jasnych, są do niczego

Anonymous - Nie 11 Cze, 2006 22:38

Margaretko kochana, stawiam lody :D
KIKA - Pon 12 Cze, 2006 10:47

dzieki wielkie za namiary na tę stronkę z filmikami... odświeżyłam sobie wsomnienia o mojej ukochanej bohaterce.... oh jaki miły dzień dzisiaj się rozpoczął...... :lol:
Aga85 - Pon 12 Cze, 2006 11:45

Och, Margaretko, bardzo, ale to bardzo Ci dziękuję :grin:.
Margarett - Pon 12 Cze, 2006 14:48

AineNiRigani napisał/a:

Tylko dużo bitej śmietanki proszę :cool:

Anonymous - Pon 12 Cze, 2006 20:10

Margarett napisał/a:

Ptasiego mleczka - czego tylko zapragniesz :D

Aragonte - Pon 12 Cze, 2006 20:29

Margarett napisał/a:
AineNiRigani napisał/a:

Rurociąg z bitą śmietanką :grin: :grin: :grin:

Admete - Pon 19 Cze, 2006 18:32

Ja to teraz w brodę sobie pluję, że nie nagrałam tego filmu, gdy go emitowali ostatnio w tv. Mogę mieć tylko nadzieję, że jeszcze kiedyś go powtórzą.
Aragonte - Pon 19 Cze, 2006 21:00

Na pewno powtórzą... ale kiedy?
monika29.09 - Wto 20 Cze, 2006 08:52

Na Filmwebie wyczytałam info, że podobno są plany nakręcenia współczesnego serialu/filmu o losach Ani (?).

Kandydatką do roli dorosłej Ani jest (też podobno) Kelly Reilly, czyli siostra Bingleya z DiU 05.

m.

Aga85 - Wto 20 Cze, 2006 12:08

Moniko, a o roli Gilberta coś już wiadomo?

Aine, coś Ty mi zrobiła! Umieściłaś tu te wszystkie linki do klipów z Anią i Gilbertem, a ja od kilku dni nie moge się opanowac i oglądam je kilkanaście razy dziennie. :roll: Powróciły te wszystkie platoniczne uczucia, jakie żywiłam do Gilbera, gdy byłam nastolatką (szkoła podstawowa) i przez to wszystko znowu zaczęłam do niego wzdychac... Teraz to już tylko czekam na serial od Margarett... a wtedy :thud:

monika29.09 - Wto 20 Cze, 2006 12:25

[quote="Aga85"]Moniko, a o roli Gilberta coś już wiadomo?

Agnieszko, na razie czytałam jedynie o roli dorosłej Ani. Jeśli tylko będę coś wiedziała więcej (a szczególnie o roli Gilberta), nie omieszkam szybko donieść ;)

pozdr.
m.

Aga85 - Wto 20 Cze, 2006 12:37

monika29.09 napisał/a:
Jeśli tylko będę coś wiedziała więcej (a szczególnie o roli Gilberta), nie omieszkam szybko donieść ;)

Dziękuję, Moniko :grin:

Gitka - Wto 20 Cze, 2006 13:05

To ma byc ponoć nowa Ania
http://fond-ecran.lintern...ortrait1024.jpg

Z dyskusji na FilmWebie, poczytajcie

http://www.filmweb.pl/Now...Topic,id=352870

Admete - Wto 20 Cze, 2006 13:29

Na dorosłą Anię nadaje sie świetnie. Natomiast mam wątpliwości czy ktoś inny niż Megan Follows zagra tę wersję dziewczęcą i młodzieńczą. Aktorka miała w chwili kreęcenia filmu jakieś 17 lat i naprawdę pasowała wiekiem, wyglądem, zachowaniem.
Anonymous - Wto 20 Cze, 2006 14:37

Aga85 napisał/a:
monika29.09 napisał/a:
Jeśli tylko będę coś wiedziała więcej (a szczególnie o roli Gilberta), nie omieszkam szybko donieść ;)

Gila widziałam w jakimś filmie wojennym, grał Niemca, czy coś takiego.
A Anię widziałam w świetnym filmie wielowątkowym, którego treści nie da się opowiedzieć, ale w formie bardzo przypominał To właśnie miłość - kilku bohaterów, kilka opowieści i łączy ich potem jedno wydarzenie.

monika29.09 - Wto 20 Cze, 2006 14:52

AineNiRigani napisał/a:
Aga85 napisał/a:
monika29.09 napisał/a:

Gila widziałam w jakimś filmie wojennym, grał Niemca, czy coś takiego.
A Anię widziałam w świetnym filmie wielowątkowym, którego treści nie da się opowiedzieć, ale w formie bardzo przypominał To właśnie miłość - kilku bohaterów, kilka opowieści i łączy ich potem jedno wydarzenie.

Dzięki Aine, z tym że tu chodziło o to, kto ewentualnie dostanie rolę Gilberta w nowej ekranizacji Ani.

pozdr.
m.

Anonymous - Wto 20 Cze, 2006 15:12

no tak - plama :D