Ekranizacje - Nowa nowa nowa ekranizacja Jane Eyre?
Harry_the_Cat - Śro 07 Maj, 2008 02:07 Temat postu: Nowa nowa nowa ekranizacja Jane Eyre? To chyba strasznie szybko, nie?
http://www.variety.com/ar...egoryid=13&cs=1
Admete - Śro 07 Maj, 2008 06:17
I ta aktorka ma byc niby brzydka? Chodzi pewnie o wersję dla kin. Nie sądzę, żeby im dobrze wyszła.
Anka
Sofijufka - Śro 07 Maj, 2008 06:54
| Admete napisał/a: | I ta aktorka ma byc niby brzydka? Chodzi pewnie o wersję dla kin. Nie sądzę, żeby im dobrze wyszła.
Anka |
Ja wiem, jak jej nie umaluja zbytecznie? Jest niebrzydka, ale.... zwykła
http://www.variety.com/gr...l2007/ellen.jpg
Caitriona - Śro 07 Maj, 2008 10:49
Też mi się wydaje, że jak pozbędzie się tego cukierowego makijażu to może się będzie nadawała.
Tylko po co nam nowa ekranizacja? Serial z Ruth i Tobikiem jest świetny. To może ma trafić do kin?
trifle - Śro 07 Maj, 2008 12:14
Właśnie, to ma być wersja filmowa?
Ciekawe. Rzeczywiście szybko. W końcu serial z Tobym i Ruth to który rok? 2004? 2006? I kogo wybiorą na Rochestera?
migotka - Śro 07 Maj, 2008 15:33
jejku, a tyle jeszcze powieści co ani razu nie próbowanu nakręcić
Gosia - Śro 07 Maj, 2008 16:31
Tez uwazam ze mogliby sie wziac za cos nowego
Ale jestem otwarta na nowe propozycje
Anetam - Śro 07 Maj, 2008 18:07
Gdyby się pozbyli tego landrynkowego makijażu to czemu nie,może i dziewczyna by się nadawała. Gorzej z panem R.
Ale tak na marginesie,to nie mogliby nakręcić czegoś nowego,a nie tylko "udoskonalać" na siłę inne ekranizacje?
Ciekawe czy jakaś ekranizacja Jane Eyre przebije tą z 2006 roku
Gitka - Śro 07 Maj, 2008 18:28
Na Onecie też już jest wiadomość
Ellen Page jako Jane Eyre
Aktorka Ellen Page wcieli się w postać jednej z najsłynniejszych bohaterek literatury angielskiej w nowej adaptacji powieści Charlotte Bronte Jane Eyre.
Młoda gwiazda wyróżniona w tym roku nominacją do Oscara za tytułową rolę w filmie "Juno" zagra mało atrakcyjną guwernantkę, która zdobywa serce swojego zgorzkniałego pracodawcy – pana Rochester, aby wkrótce potem odkryć jego mroczny sekret.
Nad nowym projektem BBC Films pracuje Alison Owen – producentka nowego filmu "The Other Boleyn Girl", zaś autorką scenariusza będzie Moira Buffini.
"Jane Eyre" to jedna z najczęściej przenoszonych na ekran pozycji literatury angielskiej, która doczekała się co najmniej 20 adaptacji kinowych i telewizyjnych.
http://film.onet.pl/0,0,1743799,wiadomosci.html
Harry_the_Cat - Śro 07 Maj, 2008 20:38
| Gitka napisał/a: | | Jane Eyre" to jedna z najczęściej przenoszonych na ekran pozycji literatury angielskiej, która doczekała się co najmniej 20 adaptacji kinowych i telewizyjnych. |
To znaczy, ze mam jeszcze tyły
Caroline - Śro 07 Maj, 2008 21:07
Była naprawdę niezła w "Juno"! (który to film polecam swoją drogą)
Ale to rzeczywiście szybko... A teraz kluczowe pytanie co z Rochesterem?
Harry_the_Cat - Śro 07 Maj, 2008 21:09
Na razie projektu nie ma nawet na IMDB...
Gunia - Śro 07 Maj, 2008 21:28
Ta nowa Jane jest bardzo podobna do Zuzy z Narnii.
Anonymous - Śro 07 Maj, 2008 22:04
za szybko moim zdaniem. Tak hurtem prawie?
Shere Khan - Czw 08 Maj, 2008 18:35
Ellen Page zupełnie nie pasuje mi na Jane . Ciekawe kiedy film miałby trafić do kin..?
asiek - Pią 09 Maj, 2008 15:49
| migotka napisał/a: | | jejku, a tyle jeszcze powieści co ani razu nie próbowanu nakręcić |
Prawda ? Mogliby się wziąć za naszą Trędzię.
| Anetam napisał/a: | | Ciekawe czy jakaś ekranizacja Jane Eyre przebije tą z 2006 roku |
Sadzę, że jeszcze dłuuugo nie, a już z pewnością nie ma na to szans wersja dla kin.
Anonymous - Pią 09 Maj, 2008 17:50
| asiek napisał/a: | | Mogliby się wziąć za naszą Trędzię. |
ot dobry pomysł, albo zrobić serial z "Przeminęło z wiatrem" chociaż ciężko się mierzyć z tym dziełem z `39, ale chyba lepiej niż robić kolejną Jane skoro ta ostatnia jest taka dobra. Biorę się za powtórkę książki, bo na nic nowego nie mam czasu i mózgu
Gitka - Śro 01 Paź, 2008 11:44
Już przecieki, że Hugh stara się o rolę Rochestera w najnowszej wersji Jane Eyre, gdzie główną rolę będzie grała Ellen Page.

migotka - Śro 01 Paź, 2008 16:10
PASOWAŁBY:)
Anonymous - Pon 06 Paź, 2008 17:44
a moim zdaniem Hugh jest zbyt sliczny. Rochester był brzydki, ale pełen seksapilu. Hugh ma seksapil - i owszem, ale jest przy tym cholernie przystojny. Ta kobitka tez jest jak dla mnie zbyt ladna. Popularna uroda, ale ladna.
Harry_the_Cat - Sob 21 Lis, 2009 12:24
Kolejna nowa adaptacja?
http://www.empireonline.c...d.asp?NID=26336
Gosia - Sob 21 Lis, 2009 12:49
Oni kompletnie zgłupieli!
The book has been adapted many times before, but not since 1996 on the big screen (that was the Charlotte Gainsbourg / William Hurt version) and not since 2006 at all.
Harry_the_Cat - Sob 21 Lis, 2009 13:43
| Gosia napisał/a: | | and not since 2006 at all. |
Normalnie az 3 lata minely, nie?
Gosia - Sob 21 Lis, 2009 13:46
Straaaaasznie długo nie było nowej ekranizacji
Jak tak dalej pójdzie to po roku będą uważali, że czas już robić nową ...
Admete - Sob 21 Lis, 2009 19:59
A dobrej wersji MP jak nie było, tak nie ma ...Mnie fascynacja powieścią Charlotty Bronte jakos minęła kilka lat temu. Ze zdziwieniem odkryłam, że już mnie przestała interesować.
|
|
|