Komunikaty - W sprawie domeny spdam.info i northandsouth.info
ŁukaszG - Nie 30 Mar, 2008 11:37 Temat postu: W sprawie domeny spdam.info i northandsouth.info Witam
24 kwietnia wygasa nam termin domeny spdam.info. Wznowienie na kolejny rok kosztuje 60zł.
Domenę tą stworzyłem w promocyjnej cenie za kilka złotych w zeszłym roku, głównie z myślą o szybszym wpisywaniu w pasek adresu. Stanowi oczywiście skrót od Salonu Prawdziwych Dam. Jednak w związku ze zmianą nazwy forum w czołówce, a także z niemałą kwotą za kontynuację, proponuję rezygnację z używania tego alternatywnego adresu.
Moje pytania jest następujące:
Czy są osoby, którym zależy, aby spdam.info było nadal w użytku, oczywiście musi być to grupa choć kilkunastu osób.
Czy w zamian za spdam.info chcecie inną alternatywną domenę za 9zł za pierwszy rok, w stylu: zpnap.info, forumpp.info, bądź inna krótka nazwa w domenie .info lub eu. Jeśli ktoś ma jakieś propozycję, proszę najpierw sprawdzić, czy dana nazwa jest wolna, najlepiej na stronie: http://az.pl/ - po prawej stronie w okienku "Znajdź szybko domeny".
Pozdrawiam
Łukasz
Gosia - Nie 30 Mar, 2008 11:50
Jesli mam zabrac glos w tej sprawie, to ja bym zostala tylko przy domenie: http://northandsouth.info
I na pewno warto zaplacic za jej utrzymanie.
Zreszta jak jestem gdzies poza domem, to nie mam problemu z zapamietaniem adresu forum i jego otworzeniem. Wpisuje nazwe ulubionego filmu oraz dopisuje .info i juz mam
Nazwa forum sie zmienila, wiec moim zdaniem spokojnie mozemy zrezygnowac z tej krotszej wersji: spdam.info.
Harry_the_Cat - Nie 30 Mar, 2008 11:54
Popieram Gosię, chociaż z lenistwa poza domem parę razy korzystałam ze spdam
ŁukaszG - Nie 30 Mar, 2008 12:00
| Gosia napisał/a: | | Jesli mam zabrac glos w tej sprawie, to ja bym zostala tylko przy domenie: http://northandsouth.info I na pewno warto zaplacic za jej utrzymanie. |
Oczywiście, żeby nie było wątpliwości, pragnę w tym miejscu podkreślić, że domena northandsouth.info będzie oczywiście cały czas działać i na pewno ją wykupimy razem z miejscem na serwerze na kolejny okres w sierpniu.
Łukasz
Admete - Nie 30 Mar, 2008 12:10
ja się na tym za bardzo nie znam, ale na pewno zapłace za jedno i drugie, jesli poprosicie
Aragonte - Nie 30 Mar, 2008 12:13
Głosuję za northandsouth.info, tej drugiej nigdy nie pamiętam
I naturalnie chętnie będę partycypować w kosztach
praedzio - Nie 30 Mar, 2008 12:20
Ja się przyzwyczaiłam do spdam.info i chętnie zapłacę, jeśli zbierze się grupka osób.
Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 12:50
mnie spdam zawsze kojarzyło sie ze "spadaj", ale tez nigdy nie pamietalam jakie dokładnie miało być to "spadaj" wiec nie uzywalam. Poza domem wchodzilam przez northandsouth.info
Gosia - Nie 30 Mar, 2008 12:51
Albo spadam Mnie tez
Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 13:02
ja pamiętałam jak ma być, ze spdam, ale nie pamiętałam dalej więc wolałąm gógli używać
Caitriona - Nie 30 Mar, 2008 22:04
| Gosia napisał/a: | | Nazwa forum sie zmienila, wiec moim zdaniem spokojnie mozemy zrezygnowac z tej krotszej wersji: spdam.info. |
Podpisuję się pod Gosią
Caroline - Nie 30 Mar, 2008 22:06
"spadaj" wydawało mi się na początku dziwne, ale potem okazało się przydatne. Wchodzę na salon z wielu komputerów, czasem w dużym odstępie czasu, więc wyszukiwarka nie zapamiętuje "forum.northandsouth", do ulubionych nie wrzucę, bo to albo służbowy komputer, albo kafejka, albo z kompa korzysta wiele osób, więc głupio zaśmiecać swoimi adresami. Tak więc spdam.info okazało się superprzydatne.
Głosuję zatem za pozostawieniem "spadaj" lub wybraniem nowej, prostej domeny w promocji.
Sprawdziłam kilka na stronie podanej przez Łukasza i wolne są:
pnpd.info
polpol.info
nands.pl
johnt.pl
Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 22:55
| Caroline napisał/a: | Głosuję zatem za pozostawieniem "spadaj" lub wybraniem nowej, prostej domeny w promocji.
Sprawdziłam kilka na stronie podanej przez Łukasza i wolne są:
pnpd.info
polpol.info
nands.pl
johnt.pl
|
polpol mi sie podoba - proste i jaks tak od razu usmiech wzbudza.
Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 22:59
i kojarzy się z naszym dobroczyńcą epelpolem
Anetam - Pon 31 Mar, 2008 14:23
Jestem za pomysłem Gosi
Marija - Pon 31 Mar, 2008 14:47
| lady_kasiek napisał/a: | i kojarzy się z naszym dobroczyńcą epelpolem | MKnie się skojarzyło z PolPotem .
Jak trzeba, to się dorzucę, bo obiecałam ; obojętnie, jaka domena.
asiek - Pon 31 Mar, 2008 15:51
| Aragonte napisał/a: | | Głosuję za northandsouth.info, tej drugiej nigdy nie pamiętam |
I ja podobnie.
Gosia - Pon 31 Mar, 2008 21:49
| Marija napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | i kojarzy się z naszym dobroczyńcą epelpolem | MKnie się skojarzyło z PolPotem |
Bo my za duzo pamietamy z przeszlosci i mamy nieodpowiednie skojarzenia
Anonymous - Pon 31 Mar, 2008 22:06
a co to polPot?
Gosia - Pon 31 Mar, 2008 22:12
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pol_Pot
Anonymous - Pon 31 Mar, 2008 22:14
nie pomyślałam o wikipedii najciemniej pod latarnią
Justine - Pon 31 Mar, 2008 22:46
ja również chętnie się dorzucę bez względu na nazwę domeny
polpol jest świetne i łatwe do zapamiętania :)
praedzio - Pon 31 Mar, 2008 22:49
Ja co prawda już się wypowiedziałam w tej sprawie, ale jeśli nie chcecie spdam.info (a z tego co widzę, większość nie chce), to optuję za innym skrótem, chociażby którymś z tych, co proponowała Caroline. Byleby taki skrót był - to dla mnie naprawdę duża wygoda.
Aragonte - Pon 31 Mar, 2008 23:57
A ja się w razie czego dorzucę do obu wersji, żeby było jasne
maniutka - Wto 01 Kwi, 2008 19:12
| Aragonte napisał/a: | A ja się w razie czego dorzucę do obu wersji, żeby było jasne |
ja również, choć korzystam z forum.northandsouth.info
|
|
|