To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Ważne! Odpowiedź z firmy Epelpol.

Admete - Pią 25 Sty, 2008 13:50
Temat postu: Ważne! Odpowiedź z firmy Epelpol.
Dziewczyny po naszej dyskusji w wątku Northanger Abbey napisałam do firmy Epelpol i ku mojemu zaskoczeniu ( radosnemu ;-D ) dostałam odpowiedź. Oto jej treść:

"Witam serdecznie,

W lutym wydajemy najnowaszą ekranizację Jane Austen "Opactwo Northanger" a w marcu najnowszą ekranizację "Mansfield Park". North and South wydajemy w kwietniu, a "Żony i córki" w maju.
W maju mam zaplanowane równiez dwa inne tytuły: Rozważna i romantyczna ( nowa ekranizacja) i Madam Bovary.
Czy mogę prosić o strony gdzie można wejść na takie fora, o których Pani pisze.
W razie innych pytań służę pomocą.

Pozdrawiam
Anna Klepuszewska
Dyrektor Ds. Produkcji"

Wspominałam ( bez nazw ) o forach poświęconych Austen i Gaskell. Teraz mam pytanie: mogę podać adres naszego Forum?

Gosia - Pią 25 Sty, 2008 17:38

Ja jestem jak najbardziej za!!! Nie wiem co na to admin, ale uwazam, ze sam adres forum moze na dystrybutorze zrobic wrazenie ;)
Naprawde bardzo sie ciesze, ze maja takie plany i ze wreszcie sie doczekamy wydania NORTH AND SOUTH po polsku (mam nadzieje, ze procz lektora bedzie tez wersja z samymi napisami polskimi (ten glos Rysia! :serduszkate: )
No i te wszystkie pozostale filmy, ktore tez zamierzaja wydac!

Dziekuje Admete za piekna wiadomosc! :D
Wreszcie dobre wiesci!

Admete - Pią 25 Sty, 2008 18:04

Posłałam :-)
MiMi - Pią 25 Sty, 2008 18:28

Czy wiecie może jak osoba ucząca się w LO w małej miejscowości może zarobić pieniądze? Wszystko super, tylko ta kasa...
Gosia - Pią 25 Sty, 2008 18:32

Butelki oddac do skupu (przyjmuja jeszcze?)? Ksiazki sprzedac na allegro? :mysle:
MiMi - Pią 25 Sty, 2008 18:35

Gosia napisał/a:
Butelki oddac do skupu (przyjmuja jeszcze?)? Ksiazki sprzedac na allegro? :mysle:

Wszystkie butelki, puszki i makulatura idą na szczytny cel: szkołę, a książek, to ja nie sprzedam... Ale mam w tym roku 18-stkę... Może trochę kasy się sypnie.

Vasco - Pią 25 Sty, 2008 18:56
Temat postu: Re: Ważne! Odpowiedź z firmy Epelpol.
Edelpol napisał/a:
W lutym wydajemy najnowaszą ekranizację Jane Austen "Opactwo Northanger" a w marcu najnowszą ekranizację "Mansfield Park".

Hmm, a wydawalo mi sie, ze ON ma byc w styczniu, a MP w lutym...

Admete - Pią 25 Sty, 2008 19:00

Widac im się cos przesunęły terminy. Ważne, że będzie. Kupię sobie W&D!!!
Gosia - Pią 25 Sty, 2008 19:03

Ja tez! :mrgreen: I Opactwo Northanger i w ogole wszystko! :banan:

Edit: A dlaczego "Perswazje" nie?

Admete - Pią 25 Sty, 2008 19:06

MP też? ;-)
Caroline - Pią 25 Sty, 2008 19:17

:shock: Wow, ale wiadomość!!!
Anetam - Pią 25 Sty, 2008 20:28

Matko..... :shock:
Admete stokrotne dzięki !!!!! Ale się cieszę :-)
:kwiatek: :kwiatki_wyciaga: :przytul: :cmok:

Gosia - Pią 25 Sty, 2008 20:50

Wszystko! Ja sie ogromnie ciesze! Brawo Epelpol! :banan: :banan_czerwony: :banan:
trifle - Pią 25 Sty, 2008 20:54

Nie będzie trzeba się ślinić nad amazonem, tylko we własne zachłanne ręce przygarnąć piękne pudełeczko :mrgreen: Ja chcę :D
Gunia - Pią 25 Sty, 2008 21:07

Gdzie moja skarpeta... ;)
nicol81 - Pią 25 Sty, 2008 21:19

A co z opcją, że ma być jeno dla wypożyczalni?
Admete - Pią 25 Sty, 2008 21:21

To nie ta firma. Epelpol normalnie sprzedaje. Od niedawna wydaja tez Bollywood.
Trzykrotka - Pią 25 Sty, 2008 21:43

Admete, co za wieści!!! :cheerleader2: . Nie trzeba nawet nękać! Dzięki, ze się tym zajęłaś! Jak myślicie, damy im namiar na forum? Przecież my - to ich - jak to się ładnie mówi - target. Cuuudnie, zbankrutuję, ale sobie kupię!
Edit: adres już posłany, gapa jestem :mrgreen:

Admete - Pią 25 Sty, 2008 21:45

Juz dałam - po konsultacji :-) Ja bym jeszcze chciała Vanity Fair z 1998 roku. Cały czas myslę, czy nie sprowadzić sobie z Anglii. Moze na ebay'u mają? Koleżanka tam kupuje.
GosiaJ - Pią 25 Sty, 2008 22:42

Admete - wspaniale, że Epelpol odpisał :) Cieszę się, że mają plany "serialowe" :banan:
Harry_the_Cat - Pią 25 Sty, 2008 23:32

:banan: :cheerleader2: :banan_czerwony: :banan_Bablu: :banan_czerwony: :cheerleader2: :banan:
:oklaski: :excited: :excited: :oklaski:
:banan: :cheerleader2: :banan_czerwony: :banan_Bablu: :banan_czerwony: :cheerleader2: :banan:

Aragonte - Sob 26 Sty, 2008 00:57

Pocieszę się w kolejnym wątku, a co se będę żałować :mrgreen:

:love_shower: :love_shower: :love_shower: :love_shower:
:cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:
:oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski: :oklaski:

maenka - Sob 26 Sty, 2008 07:25

MiMi napisał/a:
Ale mam w tym roku 18-stkę... Może trochę kasy się sypnie.

Proponuje zabiegać o prezenty w naturze na osiemnastkę. Jeśli jednego darczyńcę nie stać na prezent to poprosić o łączenie sił. Ja w ten sposób otrzymuję większość moich austenaliów.

Ja w młodości pracowałam przy zbiorze owoców.

Gitka - Sob 26 Sty, 2008 09:09

Bardzo, bardzo się cieszę, mnie się marzy jeszcze kupienie książki N&S w polskim dobrym przekładzie :banan: :banan: :banan:
Gosiu, Twój avatar wspaniały.

primavera - Sob 26 Sty, 2008 09:57

to faktycznie wspaniałe wiadomości dla polskiego wielbiciela czytaj chyba wielbicielek seriali kostiumowych, co więcej widać że są wydawcy którzy dbają o widza a nie tylko o kasę proponując tylko hity z Ameryki!
:banan: :banan_czerwony: :cheerleader2: :taniec: :banan_Bablu: