Inne ekranizacje - Wives and Daughters (1972)
Gosia - Sob 17 Lis, 2007 18:15 Temat postu: Wives and Daughters (1972) Mysle ze mozna to włączyć do ciekawostek. Przed znana nam wersją z roku 1999, nakrecono juz w 1972 roku ekranizację powiesci Gaskell: "Żony i córki" (Wives and Daughters). Z pewnoscią żadna z nas jej nie widziala, ale warto wspomniec, ze w ogole cos takiego juz bylo. W rolach glownych wystapili:
ZHIVILA ROChE jako Molly
ROSALIND LLOYD jako Cynthia.
Rowland Davies jako Roger Hamley
Stephan Chase jako Osborne Hamley
http://www.imdb.com/title/tt0424745/
http://www.answers.com/to...mance-tv-series
http://movies.nytimes.com...eries-/overview
Byl to film 6-czesciowy.
Zhivila Roche wystapila tez w "Perswazjach" wg Jane Austen z 1971 roku - grala tam Luizę Musgrove (przypominacie ją sobie?).
Podobnie Rowland Davies (tu Roger) zagral w "Perswazjach" 1971 Karola Musgrove.
Jesli chodzi o ROSALIND LLOYD, to prawdopodobnie ona na tym zdjeciu:
Aż zajrzalam do tych "Perswazji" 1971
Oto Karol i Mary Musgrove
i Luiza Musgrove:
Moze Wenwortha w tej wersji nie bede Wam przypominac
izek - Nie 18 Lis, 2007 20:17
| Gosia napisał/a: | | Oto Karol i Mary Musgrove |
Mój ty losie, Karol Musgrove dla mnie w każdej ekranizacji wygląda prawie tak samo Jasne, że różni się wzrostem i tuszą, ale ci z ekranizacji '95 i 2007 zawsze mi się mylą, a teraz widzę że i tem podobny.
achata - Śro 09 Sty, 2008 21:09
| izek napisał/a: | | Gosia napisał/a: | | Oto Karol i Mary Musgrove |
Mój ty losie, Karol Musgrove dla mnie w każdej ekranizacji wygląda prawie tak samo Jasne, że różni się wzrostem i tuszą, ale ci z ekranizacji '95 i 2007 zawsze mi się mylą, a teraz widzę że i tem podobny. |
Ciągnąc dalej ten offtop stanowczo oponuję. Karol Musgrove 1995 to był bardzo sympatyczny facet, trochę okrągły, ale bez przesady. Karol Musgrove 07 to był dziwny osobnik sprawiający lekko niedorozwinięte wrażenie. W koncu musieli go dopasowac do żony...
izek - Pią 11 Sty, 2008 11:27
| achata napisał/a: | | Karol Musgrove 07 to był dziwny osobnik sprawiający lekko niedorozwinięte wrażenie. W koncu musieli go dopasowac do żony... |
A nie masz wrażenia, że wszyscy aktorzy 07 byli jakby bardziej nerwowi? Co w niektórych przypadkach sprawiało wrażenie o jakim wspominasz
ps. zastanawiam się jak to przenieść do ekranizacji P?
Alison - Pią 11 Sty, 2008 14:06
| achata napisał/a: | | izek napisał/a: | | Gosia napisał/a: | | Oto Karol i Mary Musgrove |
Mój ty losie, Karol Musgrove dla mnie w każdej ekranizacji wygląda prawie tak samo Jasne, że różni się wzrostem i tuszą, ale ci z ekranizacji '95 i 2007 zawsze mi się mylą, a teraz widzę że i tem podobny. |
Ciągnąc dalej ten offtop stanowczo oponuję. Karol Musgrove 1995 to był bardzo sympatyczny facet, trochę okrągły, ale bez przesady. Karol Musgrove 07 to był dziwny osobnik sprawiający lekko niedorozwinięte wrażenie. W koncu musieli go dopasowac do żony... |
Zgadzam się z Achatką, tamten dawniejszy Karolek, był taki ciepluch, taki bidny jak się przy tym kominku Annie wyżalał, ale miły bardzo. Ten nowy to jakis kabotyn wklęsły ze strzelbą. O żonie paralityczce, tośmy już księgi pisały
|
|
|