Witam
Nadszedł czas na tegoroczną zrzutkę na domeny, miejsce na serwerze dla naszego forum oraz certyfikat SSL. Przypomnę, że dzięki certyfikatowi SSL połączenia z naszym forum są bezpieczniejsze/szyfrowane. Od kilku lat wszystkie popularne przeglądarki internetowe zalecają używania zabezpieczonych połączeń w przypadku stron, które wymagają logowania. W przypadku braku takiego zabezpieczenia, użytkownik musi akceptować kolejne ostrzeżenia lub, w zależności od ustawień przeglądarki i innych programów zabezpieczających nasz komputer, przeglądarka w ogóle może zablokować wejście na niezabezpieczoną stronę. W pierwszym roku cena była objęta jakąś promocją, udało się jakoś opłacić - ja też jestem użytkownikiem forum i serwera - ale każda promocja kiedyś się kończy.
Obie domeny: spdam.info i northandsouth.info, zostały już opłacone pod koniec kwietnia, razem: 246zł
Miejsce na serwerze (konto WEBD Large, w firmie webd.pl): 180zł - opłata w lipcu.
Certyfikat SSL, przedłużenie: 148zł - opłata w sierpniu.
Proszę w tym wątku zrobić listę osób, które są chętne i mogą się dorzucić do opłaty za miejsce na serwerze, certyfikat SSL i domenę/ny. Jeśli ktoś będzie chciał dorzucić się do obu domen (wstępna lista była robiona w kwietniu, zadeklarowało się 9 osób), proszę obok nicka z tego forum wpisać: 2D.
Poczekam do końca czerwca, potem przeliczę "składkę" na osobę.
Miłego dnia
Pozdrawiam
Łukasz
Ostatnio zmieniony przez ŁukaszG Czw 10 Cze, 2021 09:08, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Czw 10 Cze, 2021 09:29
1. BeeMeR 2D
2. Agn 2D
3. Loana
4. praedzio 2D
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
Ponieważ teraz wybywam, swoją dolę zapłacę w drugiej połowie lipca , i postaram się nie zapomnieć, ale jakby co, to bardzo poproszę o przypomnienie po 17 lipca, bo skleroza mi rośnie
_________________ Niepełnosprawny umysłowo współpracownik gestapo czyli kanalia o zdradzieckiej mordzie , de domo chamska hołota
Ponieważ teraz wybywam, swoją dolę zapłacę w drugiej połowie lipca , i postaram się nie zapomnieć, ale jakby co, to bardzo poproszę o przypomnienie po 17 lipca, bo skleroza mi rośnie
Wyślę Ci przypominajkę, tylko esemesy odbieraj na działce
_________________ There is always hope. (J.R.R.T.)
Wysłany: Pią 25 Cze, 2021 04:12
Bardzo dobry pomysł 😄
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Pią 25 Cze, 2021 10:02
Dopisz się do listy powyżej.
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Zakładam, że już nikt się chyba nie odpisze się do listy, a jeśli nawet - to będzie na przyszły rok. Nadpłata z poprzedniego, która została teraz uwzględniona to 2zł. Ceny niestety rosną, a osób chętnych do zrzutki jest mniej, dlatego i składki w tym roku wyższe niż w poprzednich latach.
Składka dla osób, które zrzucają się na serwer, certyfikat SSL i jedną domenę (northandsouth.info) wynosi 28zł.
Składka dla osób, które zrzucają się na serwer, certyfikat SSL i dwie domeny (spdam.info i northandsouth.info) wynosi 41zł.
Podobnie jak w poprzednich latach proszę o umieszczanie w tytule przelewu jedynie wyrazu forum oraz swojego nicka z forum. Wyraz 'forum' poprzedzający nick jest dla mnie bardzo ważny, pozwoli mi potem szybko przefiltrować wpłaty na obu kontach.
Proszę także - jak w poprzednich latach - aby nie informować mnie na PW bądź maila o dokonanych już wpłatach, z pewnością wszystkie zostaną zauważone.
Jak co roku konta są te same (bank PKO BP i mBank), a ponieważ jak widzę prawie wszystkie osoby z listy zrzucały się w poprzednich latach, więc pewnie są w stanie odnaleźć moje PW z numerem kont w swoich skrzynkach. Osoby, które z jakiś powodów nie mają numerów kont - nie mają czasu szukać, proszone są o napisanie do mnie w tej sprawie na maila: lukaszg1pl@gmail.com
Proszę o dokonywanie wpłat do końca lipca, jak komuś wyjdzie sierpień też się nic nie stanie Dziękuję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.