Wysłany: Sob 30 Cze, 2007 20:37 Piosenki teoretycznie be...
Czasem mi się zdarza, że piosenka taka sobie niezwykle mnie urzeka po wysluchaniu jej wraz z ogladnieciem teledysku ...
Stinga tak przeleciałam i teraz pluję sobie w brodę z własnej głupoty, ale o tym pisalam nie raz...
Ta może nie jest niefajna - bardzo mi sie podoba, tylko jak jest zagrana z biglem, ale clip i tak mnie urzekł.
http://www.youtube.com/wa...related&search=
Wysłany: Sob 30 Cze, 2007 21:46
Piosenka ladna, a teledysk naprawde ciekawy.
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met Strona North and South by Gosia
Wysłany: Sob 30 Cze, 2007 21:53
Znam tę piosenkę. Słyszałam ja ostatnio w jednym z odcinków CSI LA w 6 serii. Smutna.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 20:50
Uwielbiam tą piosenkę. Pierwszy raz usłyszałam ją w serialu - Bez śladu o ile się nie mylę.
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 21:48
Caitriona nam się już wszystko z serialami kojarzy czas się leczyć chyba
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 12:26
E tam leczyć Mnie tak dobrze
Ale serio, ta piosenka leciała w końcowej scenie (chodziło o porwanie autobusu z dzieciakami) i od razu po serialu jej poszukałam (i znalazłam )
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 16:41
Kruca pysk - taką dłuuugaśna wiadomość mi skasowało ...
No nic w ramach pokuty napisze drugą. A pokutować będę do końca życia waląc głową w okoliczne ściany, klawiaturę i inksze co twardziejsze przedmioty - za Stinga.
Ogólnie rzecz biorąc zanim urzekła mnie jego muzyka, najpierw urzekło mnie jego poczucie humoru Jak dla mnie jak najbardziej podchodzi pod kategorię tematową, bo przez lata słuchając go w radiu, dopiero po oglądnieciu kilku klipów przepadłam.
To jeden z moich ulubionych klipów (chociaż wcale nie ulubiona piosenka ) Polecam całkowite i dogłębne oglądnięcie od początku do końca - ja zwykle przy nim brykam http://www.youtube.com/watch?v=jQQax5AofV8
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 16:44
a wracajac do Mad world - ja pamiętam ten utwór w wykonaniu Tears of fears i przyznam, ze dużo bardziej mi się podoba - stopniowanie brzmienia, ponowne opadanie i ponowne wzmacnianie aż do kulminacji.
http://www.youtube.com/watch?v=urW5lfAcaM8
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 16:53
AineNiRigani napisał/a:
To jeden z moich ulubionych klipów (chociaż wcale nie ulubiona piosenka ) Polecam całkowite i dogłębne oglądnięcie od początku do końca - ja zwykle przy nim brykam
http://www.youtube.com/watch?v=jQQax5AofV8
To jest przewspaniała piosenka! Jakoś nie zdarzyło mi się obejrzeć klipu, ale mnie to wcale nie przeszkadza. Wolę słuchać, niż oglądać. A piosenka jest...
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 17:02
Praedzio - ja nadal pisze w tym, watku waląc głową w klawiaturę, więc mnie nie dobijaj !!!!
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 17:07
No, proszę: walisz niby tą główką w klawiaturę, a całkiem składne posty ci wychodzą... A ja właśnie odsłuchuję sobie kawałek Marillion http://www.youtube.com/watch?v=0RVv2HHnRpU (to mój ulubiony z tej płyty) i sama sobie się dziwię, że tak kiedyś nie cierpiałam tego zespołu...
Irlandzkie przysłowie
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 17:27
Z Marillionu to tylko to: http://www.youtube.com/wa...related&search=
Wiem, nie jestem oryginalna, w dodatku nieadekwatne do tematu (bo nie wiem czy powstal do tego klip, a piosenka podobała mi się zawsze - gitary aż dreszcze biorą !!!)
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 17:37
Mmmm.... W "Kayleigh" uwielbiam tę gitarową solówkę... Ja to muszę się przyznać do pewnej niezbyt chwalebnej rzeczy. Otóż nigdy, albo prawie nigdy nie zwracam uwagi na tekst piosenki. Udawała mi się ta sztuka przez lata całe, gdyż polskich zespołów na ogół nie słuchałam, tylko zagramanicznych, a wiadomo: nie zawsze się chce w ten tekst wsłuchiwać...
Tak więc wiele wartościowych piosenek mi po prostu umknęło tylko dlatego, że nie spodobała mi się ich melodia... Na przykład na tę piosenkę w ogóle nie zwróciłabym uwagi, gdybym nie kupiła sobie całego soundtracku do Million Dollar Hotel: http://www.youtube.com/watch?v=qV0cnMqKHA8
Irlandzkie przysłowie
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 17:55
Mnie rowniez wiele tekstow umyka, ale glownie dlatego, ze muzyka zwykle jest towarzyszka pracy. Jedynie gdy slucham na spokojnie, albo czytam tekst - docieraja do mnie slowa.
W przypadku w/w U2 - przyznaje, zbyt niewyrazna wersja. Poszukam sobie tekstu. Aczkolwiek za U2 nie przepadam, mimo ze naprawde bardzo bardzo szanuje.
W przypadku tej piosenki: http://www.youtube.com/watch?v=HVBCxHW74lw rowniez trafil do mnie obraz - film Gangi Nowego Yorku, ktore moim zdaniem maja jednen z najlepszych Soundtrackow w historii kina.
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 18:06
A ja mam zupełnie na odwrót - od czasów, gdy znam na tyle angielski, by cokolwiek zrozumieć, to teksty u mnie są ważniejsze niż muzyka. No może niemal ważniejsze Moja przyjaciółka wie, że jeśli mnie tekst złapie za serce, to jestem kupiona Co do U2 to juz w liceum wyszukiwałam teksty ich piosenek, a to w tamtych czasach łatwe nie było. Do tej pory z łezką w oku wspominam taki sklep muzyczny ( chyba na Siennej ) w Krakowie, w którym nabyłam książeczki z ich tekstami. Mam je do tej pory, choć w Internecie znajdę teraz wszystkie teksty błyskawicznie. ech te pionierskie czasy Tam mi również nagrano ( Wtedy nagrywano w sklepach! To było jeszcze przed wprowadzeniem u nas odpowiednich regulacji prawnych. ) jedną zpełnie wówczas niedostepną płytę Clannad - też posiadam nadal kasetę. Dla tekstów ostatnio zakochałam się w zespole Deadman i płycie Our Eternal Ghosts.
Ostatnio zmieniony przez Admete Pon 02 Lip, 2007 18:06, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 18:06
AineNiRigani napisał/a:
W przypadku tej piosenki: http://www.youtube.com/watch?v=HVBCxHW74lw rowniez trafil do mnie obraz - film Gangi Nowego Yorku, ktore moim zdaniem maja jednen z najlepszych Soundtrackow w historii kina.
Święte słowa. Muzyka do GNY jest absolutnie F A N T A S T Y C Z N A!!! Mnie najbardziej spodobała się tam piosenka pt. Paddy's Lamentation, ale to nic dziwnego, bo ona podoba mi się w każdym wykonaniu. Zawsze ryczę przy niej jak bóbr.
Co do klipów, kiedyś jako dziecko uwielbiałam gapić się na ten teledysk, ni groma nie rozumiejąc, o czym właściwie facet śpiewa. http://www.youtube.com/watch?v=rq3PVHVn0kE
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 18:10
Admete napisał/a:
A ja mam zupełnie na odwrót - od czasów, gdy znam na tyle angielski, by cokolwiek zrozumieć, to teksty u mnie są ważniejsze niż muzyka. No może niemal ważniejsze Moja przyjaciółka wie, że jeśli mnie tekst złapie za serce, to jestem kupiona
Dlatego chyba jako jedyna spośród moich znajomych (było nie było, w końcu filologów!) uwielbiam muzykę instrumentalną.
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 18:17
Ja też uwielbiam instrumentalną, ale jak już mam słowa, to chcę by cos znaczyły Nic na to nie poradzę Co do teledysków to dodam jeszcze, że w latach 80 robli teledyski, które opowiadały jakieś historie - piosenki Billy Joela takie miały, ZZTop...
Uptown Girl
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 18:31
praedzio napisał/a:
Święte słowa. Muzyka do GNY jest absolutnie F A N T A S T Y C Z N A!!! Mnie najbardziej spodobała się tam piosenka pt. Paddy's Lamentation, ale to nic dziwnego, bo ona podoba mi się w każdym wykonaniu. Zawsze ryczę przy niej jak bóbr.
Praedzio - ponownie powiem: Siostro !!!
Miałam IDENTYCZNIE. Fascynowały mnie te obrazki, piosenka do tej pory bardzo mi się podoba. Z wczesnego dzieciństwa pamietam natomiast inną piosenkę tego pana. Nie pamiętałam kto to śpiewał, ale jako kilkuletniemu pacholęciu strasznie mi sie podobało jak on tę panienkę zarywał, ona taka śliczna i na koniec odjeżdzaja motorem - no sliczne to było :http://www.youtube.com/watch?v=SfTCL09ZMKE&mode=related&search=
P.S.
Admete napisał/a:
Moja przyjaciółka wie, że jeśli mnie tekst złapie za serce, to jestem kupiona
Admete - to dla Ciebie. Olej klip, bo nieciekawy, wsłuchaj się w tekst. Ostatnimi czasy żyję tą piosenką. Nucę ja na chandre - mija szybko i bezboleśnie
Kocham Harlem, ale ta piosenka trafiła do mnie natychmiast swoim przesłaniem.
http://www.youtube.com/watch?v=9-ak6ElT2Bg
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 18:47
Wow! Telepatia na wysokim poziomie u niektórych Dam...
Ja - o ile mnie jeszcze nie macie dość - podrzucę jeszcze jedną piosenkę. Słów nie rozumiem, bo po "francuskiemu", melodia dla dziecka, którym wtedy byłam działała strasznie na wyobraźnię, mimo że teraz może się wydawać raczej nieskomplikowana, ale ten teledysk... Warto go obejrzeć w całości! Po prostu cudo! Mylene Farmer zresztą słynęła z takich teledysków.
http://www.youtube.com/watch?v=YFMWX_ikJ5Y
Irlandzkie przysłowie
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 18:49
jesli juz mowimy o klipach z historia w tle. Zawsze podobal mi sie klip, jednoczesnie piosenka nie bardzo. Ale ta mieszanka wyszła niezwykle smakowicie http://www.youtube.com/watch?v=pWnmK9mQUMg
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 18:52
Wiesz - oni mi Dżem przypominają Aine powyżej podałam link do Uptown Town Joela Ja akurat ( pewnie jako starsza o parę lat ) wiedziałam doskonale, kto to spiewa. Natomiast na Kelly Family byłam już zdecydowanie za stara Ta piosenka za to jest zupełnie w stylu Within Temptations i to zabijcie mnie JEST Within Temtations...dopiero teraz opis zobaczyłam Ja akurat teb zespół dość lubię, choć znam tylko z kilku piosenek.
Ano telepatia - supernatural sisters
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 19:05
Rzeczywiście, pełne zaskoczenie... Nie sądziłam, że tak KF mogą śpiewać. A to po prostu ktoś zmontował piosenkę Within Temptations z teledyskiem Kelly Family...
Tak szczerze, to taka "mieszanka" bardzo mi się podoba. Boję się pomyśleć, jak wygląda oryginał.
Och, Aine, o Afroceltach mogłybyśmy rozmawiać godzinami... Uwielbiam ich płyty za cudowną muzykę właśnie. Moją ulubioną jest "Further in Time". Natomiast piosenką, którą kocham jest "Eireann" z płyty "Release": http://www.youtube.com/watch?v=XrJW33JkVlM (tu macie również słowa )
Irlandzkie przysłowie
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pon 02 Lip, 2007 19:27
Cóż, oryginał jest w stylu Patricii - łzawy i słodki.
Ja tam swego czasu na fali wszystkiego irlandzkiego, słuchałam KF i wiem, ze ich repertuar dzieli sie na niezły i do bani (przy czym tego drugiego jest zdecydowanie więcej) Niektóre kawałki mają naprawde niezłe np. ego czy you'll never break me down, ale nie ma ich na TB (kiedyś wklejałam linki do nich, służę na poczcie ). Cały problem z nimi polegał na tym, że bylo ich za dużo, kazdy cos pisał i komponował. Promowano piosenki chwytliwe - bo od samego poczatku było przecież wiadomo, że raczej był to zespół chwilowy. Trzeba było zarobić trochę kasy i zapoznać ludzi z nazwiskiem, aby potem moc odskoczyc w solowa kariere.
Admete Supernaturalna Siostro - a jak myślisz, dlaczego wybrałam właśnie tę a nie inną wersję. Hę?
praedzio napisał/a:
Och, Aine, o Afroceltach mogłybyśmy rozmawiać godzinami... Uwielbiam ich płyty za cudowną muzykę właśnie. Moją ulubioną jest "Further in Time". Natomiast piosenką, którą kocham jest "Eireann" z płyty "Release": http://www.youtube.com/watch?v=XrJW33JkVlM (tu macie również słowa )
Czy Tobie też ich utwory kojarza się z modlitwą? ja każdorazowo mam takie skojarzenia.
bardzo mi przypominają mantry buddyjskie, które lubię sobie słuchać od czasu do czasu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.