Wysłany: Nie 25 Lut, 2007 17:40 WAŻNE! Wycinanie postów, moderowanie i nie tylko!
Witajcie, drogie Damy.
Nie było mnie tu kilka dni, nie mam też możliwości przeglądania wszystkich tematów i wątków, bo jak każda z Was, mam jeszcze życie pozaforumowe. Dlatego są moderatorki, do których na pewno można się zwrócić z problemem i które porządkują konkretne działy. Ale widzę, że jest konieczność przypomnienia sobie pewnych rzeczy.
Po pierwsze - atmosfera tego forum jest wyjątkowa i dla mnie istotna (jak sądzę, dla Was też), stąd proszę od powstrzymywania się przed złośliwościami itp. Jak się ma do kogoś jakiś żal, można to napisać na priva, a nie rozpętywać mniejszą lub większą burzę na forum. Nie chcę, żeby były tu kłótnie.
Po drugie - moderatorzy mają prawo usuwania postów. Tak jest na wszystkich forach. Nie sądzę, by robili to w sposób złośliwy. Usuwają posty hurtem, tak jest szybciej, chociaż wtedy nie ma możliwości informowania o każdym usuniętym poście. Ale jeszcze raz podkreślam - taka jest rola moderatora. Ja sama w swojej działce, czyli Orient Expressie, tnę dość ostro, na szczęście Anaru czasem powstrzymuje moje zapędy Ale czasem są rozmowy typu "czatowego", które powstają z potrzeby chwili i niekoniecznie muszą być zachowane dla potomności - np. chwalenie swoich avatarków, wspólne zastanawianie się, jaki film będziemy oglądać niedługo, doraźne informacje.
Proszę moderatorki, żeby wycinały posty jednozdaniowe, jednowyrazowe, tylko z emotkami, nic niewnoszące - a takich się ostatnio namnożyło w niektórych działach.
Chcę jeszcze raz przypomnieć, że na forum zaglądają też osoby niepełnoletnie, więc bardziej śmiałe zdjęcia czy teksty przesyłamy sobie na priva.
Chcę jeszcze powiedzieć, że nadal obowiązuje zasada czytelności tekstów, więc warto przed wysłaniem poprawić błędy, literówki itp.
Przypominam też, że nie stosujemy ruchomych avatarów (ze względu na możliwości techniczne strony) i nie wklejamy gifów ani wielkich zdjęć, które "rozsadzają" stronę - ze względu na komfort użytkowników forum.
To wszystko jest w regulaminie, ale chyba nie wszyscy nowi użytkownicy forum go czytają.
W porozumieniu z moderatorami dodajemy do regulaminu następujący fragment (zaznaczony tu wytłuszczoną czcionką):
12a. AdminLuc ma prawo:
(...)
UWAGA! Admin będzie usuwał po czterech miesiącach od dnia rejestracji konta osób, które zarejestrowały się i NIGDY nie napisały żadnego posta, a także od dnia rejestracji nie odwiedziły forum!
A od siebie dodaję jeszcze to zdanie (też wytłuszczone):
6. Przemyśl swoją wypowiedź i przeczytaj jeszcze raz przed wysłaniem. Czy nie jest niepotrzebnie ostra? Czy potrafisz obronić postawione w niej tezy? Czy wnosi coś nowego do dyskusji? Nie odpowiadaj zbyt pośpiesznie i zbyt emocjonalnie. Staraj się też nie pisać postów, które zawierają tylko emotki. Nie pisz postów jednozdanionych, które nic nie wnoszą. Forum to nie czat.
Pozdrawiam serdecznie - GosiaJ.
PS. Jeśli ktoś ma jakieś uwagi do tego, co napisałam powyżej, proszę wpisać je tutaj lub przesłać do mnie na priva. Temat za jakiś czas usunę.
Wysłany: Nie 11 Mar, 2007 18:45
Dziewczyny, a ja proponuje uzywac przycisku "edytuj", zeby dopisac cos do swojego posta napisanego przed chwileczka, zamiast wrzucac kolejny tuz pod spodem, pod swoim wlasnym postem (np z cytatem z czyjegos innego posta powyzej, albo jak sie cos przypomnialo) - sporo takich widuje w róznych watkach... Przeciez mozna zacytowac i dokleic do poprzedniego jak jest na samym koncu (wiem, Gosia wyszkolila) :grin:
(w miare jasno to napisalam, czy troche zamotalam?)
Uprzejmie proszę o czytanie regulaminu: http://forum.northandsout...topic.php?t=385 , witanie się w przywitalni, stosowanie się do zasad forum.
To nie jest miejsce, do którego się wchodzi, bo ma się ochotę skądś wziąć napisy - pomijając kwestię, że rozmowy o tym nie są legalne. Kiedy się wchodzi do salonu, to wypada się najpierw przywitać (dziękuję tym, którzy pamiętają), a nie od razu dołączać do rozmowy bez słowa.
Przypominam użytkownikom forum, że nie wklejamy tu dużych obrazków, ale tzw. thumbnaile. Instrukcja tutaj:
http://forum.northandsout...topic.php?t=391
Posty z dużymi obrazkami będą usuwane.
Dziękuję i pozdrawiam - GosiaJ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.