Wysłany: Wto 04 Paź, 2011 22:34
Uwialbiam Wieżę...
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
On jest na wszelkie niepogody i te co w duszy i te za oknem. Pięknie też mu w duecie z Ellą Fitzgerald. Ehh... tak ich kiedyś posłuchać na żywo Louisa, Ellę, Billie Holiday czy późniejsze wykonania Niny Simone, Arethy Franklin gdyby ktoś miał maszynę do podróżowania w czasie chętnie wypożyczę.
_________________ ... jest kraj, do którego tęsknię. Jest to ojczyzna jabłek, pagórków, leniwych rzek, cierpkiego wina i miłości...
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Oooo, znam Scala & Kolacny Brothers! Ja kocham ich wykonanie Smells like teen spirit: http://www.youtube.com/watch?v=Ui2a2KTx60s
Kiedyś pokazywałam filmik, na którym leciało to wykonanie, a na filmiku tańczyło dwóch facetów na baletowo - pokazywali wampiry. Fantastyczny efekt był.
Ostatnio slucham tego na okraglo - i sadze, ze bedzie lecialo jeszcze bardzo dlugo. I czesto bede wracac. Piosenka moim zdaniem po prostu bardzo dobra, a do tego rewelacyjny klip...
Pewnie nikomu się taki staroć nie spodoba... Cóż stary jestem
Może nie najlepsza wersja, ale przynajmniej tekst wyraźny.
I jeszcze WÓDKA http://youtu.be/bkG6ENGfWO8
Świetnie koresponduje z książką o PRLowskim pijaństwie udostępnionej mi kiedyś przez Agnieszkę (Dzięki )
Wersja też średnia.
Czterech Jeźdźców chciałem wrzucić ale nie trafiłem na znośną jakość.
I jeszcze Arahja, Tan, Do Ani, Krew Boga, Piosenka Młodych Wioślarzy....
_________________ Kontakt: plonkownica@gmail.com i inne powszechnie znane. PW idą do kosza.
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 00:36
Nawet nie chodzi, ze staroc (bo znajdziesz tutaj amatorki muzyki tworzonej, gdy Staszewski w pieluchy robil), ale ja nie lubie Kultu. Dla mnie to tandetna muzyka o niskiej wartosci. Teksty i owszem, ale byloby lepiej, gdyby pozostaly w sferze poezji.
Wysłany: Pią 14 Paź, 2011 10:46
A ja całkiem lubię Moi bracia słuchali, zwłaszcza młodszy. Jakoś tak mi się z nim kojarzy. A poza tym oczywiście Marillion i The Cure.
Marillion pewnie te starsze, "Rybne" ? The Cure lepiej mi teraz "wchodzi" niż w czasach nastoletnich. Podobnie Depeche Mode.
Bardzo za to drażnią mnie niektóre covery, typu panienka śpiewająca pseudoanielskim natchnionym głosem fajny rockowy kawałek. Efekt beznadziejny. Trochę jak ta parka co odpadła z polsatowego programu muzycznego w ostatni weekend. Tyle, że ich wokalistka przynajmniej miała głos, skopała tylko interpretacją.
_________________ Kontakt: plonkownica@gmail.com i inne powszechnie znane. PW idą do kosza.
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011 00:59
Admete napisał/a:
A poza tym oczywiście Marillion i The Cure.
The Cure zawsze mnie draznil - sama nie wiem czy, (na pewno nie wygladem, do najpierw ich slyszalam, a potem zobaczylam). Ale Marillion - i owszem.
Ale moj brat sluchal takich rzeczy, ktore do dzis nie robia na mnie wrazenia
Wysłany: Sob 15 Paź, 2011 08:18
Pierwsze Fishowe Ale mieliśmy też jakieś późniejsze płyty. I potem solowe płyty Fisha.
Nie Fishowe to totalnie nie to. Jeszcze pierwsza była kontynuacją progresywnego grania a później poszli w popik, do tego zmiany składu i została tylko nazwa...
Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 08:31
"The Blowers Daugter" bardzo ładne
ja za Kultem nie przepadam, ale od pewnego czasu przemawia do mnie "gdy nie ma dzieci w domu" http://www.youtube.com/watch?v=I8NcELiIMHg
ale to pewnie dlatego że czasem czekam już na tą chwilę choć poniekąd mamy swoją wersję wolności "gdy Młody śpi"
Normalnie biblioteczny teledysk! Z takim klawiszowcem to mogłabym sobie pokonwersować...
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.