Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 17:49
No jasne, ze znamy! Od dawna znamy, ja pierwsze ich płyty mam na kasetach. Nie posiadam tylko tych ich najnowszych. Bardzo lubię właśnie te ich wczesne dokonania - Magic of Celtic Rings, Waiting for Ireland, Beetween. Dzięki za przypomnienie.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Ostatnio zmieniony przez Admete Pon 28 Maj, 2007 15:16, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Nie 27 Maj, 2007 18:42
Ależ proszę! :grin: Ja to zaczęłam ich słuchać od ich środkowego - że się tak wyrażę - okresu grania. Czyli Rocky Road to Dublin. Później poszły następne. Płyta Inis była strasznie rozchwytywana przez moich znajomych, aż w końcu szlag mi ją trafił i teraz pluję sobie w brodę, że nie zrobiłam sobie kopii zapasowej.
Chłopaki z zespołu są naprawdę sympatyczni i takież sympatyczne ślą od czasu do czasu maile.
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Wysłany: Sro 30 Maj, 2007 15:41
Swego czasu, kiedy kilka tygodni pod rząd ciurkiem padał deszcz, a ja deprechę miałam taką, że tylko w grób się kłaść, pewnego dnia o poranku zaświeciło słońce, włączyłam radio, a tam http://www.youtube.com/wa...related&search= I jak nie kochać takiej piosenki?
EDIT: Niestety, link do oryginalnego teledysku wygasł, więc musiałam posiłkować się innym, ale piosenka pozostała ta sama.
Wysłany: Czw 31 Maj, 2007 17:07
To rzeczywiście bardzo energetyzująca piosenka
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Wto 12 Cze, 2007 16:25
Ja to znam też w innej, bardziej irlandzkiej wersji
Wysłany: Wto 12 Cze, 2007 21:56
He he. "Whiskey in the jar" w każdej wersji (również tradycyjnej) daje kopa.
Podobnie jest z irlandzką piosenką "Parcel of Roughes" w wykonaniu polskiej grupy Shannon... Ni to metal, ni to punk... Ale daje czadu!
Wysłany: Nie 01 Lip, 2007 12:18
Swego czasu na fali zachwytu HEX-em słuchałam najnowszych brytyjskich zespołów. W ucho wpadł mi między innymi ten kawałek. Ło matko, jak ja przy nim skakałam! Tu w wersji live: http://www.youtube.com/wa...related&search=
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 10:02
Ha - możliwe, że ta wersja Wonderful life została wykorzystana w jednym z odcinków Spn Dean i kosiarka - to jest to
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 14:42
Mnie się tak skojarzyło z powodu Spn - nic na to nie poradzę - ta piosenki i ten odcinek - z life
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 19:10
Admete napisał/a:
Mnie się tak skojarzyło z powodu Spn - nic na to nie poradzę - ta piosenki i ten odcinek - z life
Czyli kosiarka, machanie do sąsiada i piwo
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 19:24
Jak widać niektórym niewiele potrzeba - zwłaszcza po łapaniu potworów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.