Z chęcią się przyłączę, jeśli panie z towarzystwa przyjmą mnie do swojego grona. Będę wdzięczna. Proszę tylko o podanie godziny, o której mamy zaparzyć herbatę :smile:
Wysłany: Nie 10 Gru, 2006 21:25
Anne Mary witaj - zajrzyj do przywitalni w dziale Na każdy temat. Możesz tez wybrać avatar z galerii ( w profilu ).
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
_________________ Być zagadką której nikt nie zdąży zgadnąć nim minie czas
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 15:37
Uff, zdazylam odebrać i będę
Może jeszcze dodajmy - angielską herbatkę, zmlekiem?
Eeee, nie. Ja takiego świństwa nie przeknęłabym, to i innym nie polecam
Ale ja parzę Earl Greya, albo English Breakfast
Uff, zdazylam odebrać i będę
Może jeszcze dodajmy - angielską herbatkę, zmlekiem?
Eeee, nie. Ja takiego świństwa nie przeknęłabym, to i innym nie polecam
Ale ja parzę Earl Greya, albo English Breakfast
Jakiego świństwa?! Mocna dobra czarna herbata z odrobinką śmietanki, całość w kolorze kawy z mlekiem jest SUPER!!!
A wiesz dziecino, że Ci różne "cukry" do kolekcji :grin: przywiozła Mama z Brna?
Mocna dobra czarna herbata z odrobinką śmietanki, całość w kolorze kawy z mlekiem jest SUPER!!!
Nie, tylko żadnej śmietanki, błagam ! Mocna, czarna herbatka - ewentualnie z cytryną. Ale żadnych zabielaczy !
Czarna, mocna z cytryną jest, że zacytuję pana Darcy'ego "argh", a Anglicy bardzo rzadko piją z cytryną, właśnie najczęściej zabielają. W Polsce dostaję szału jak wszyscy mi mówią, że piję "bawarkę", bo to zupełnie co innego, słaba herbata pół na pół z mlekiem = smak wygotowanej ściery, a czasem nawet herbata parzona na mleku. Herbata z odrobina mleka jest pyszna i zdrowa, bo mleko neutralizuje garbniki, których w mocnej herbacie zawsze się trochę przemyci.
A przy okazji, przedwczoraj w Brnie poprosiłam w restauracji o "czernyj czaj" ze smietanką, to mi pani przyniosła imbryczek z wrzątkiem, herbatkę w kopertce, ćwiartkę cytryny i mleczko - i wszyscy przygladali się co ja teraz z tym zrobię
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 17:33
Alison napisał/a:
A wiesz dziecino, że Ci różne "cukry" do kolekcji :grin: przywiozła Mama z Brna?
A czy mamusia wie, że Ainusia Mamusię kocha miłością czystą i prawdziwą? :
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 17:35
Ja czytałam kiedyś historię herbaty i przyczyna, dla której zaczęto psuć dobrą herbatkę dobrą cytryną jest dla mnie zrozumiała, sam produkt jednak - nie do zaakceptowania.
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 17:59
A o której tę herbatke pijemy? Aine czy Ty do nas wróciłaś w końcu?
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 21:22
Alez Aine ja się cieszę, ze jesteś z powrotem. 20 chyba moze być
Czarna, mocna z cytryną jest, że zacytuję pana Darcy'ego "argh", a Anglicy bardzo rzadko piją z cytryną, właśnie najczęściej zabielają.
Ale jam nie Angielka...
Alison napisał/a:
Herbata z odrobina mleka jest pyszna i zdrowa, bo mleko neutralizuje garbniki, których w mocnej herbacie zawsze się trochę przemyci.
Może i zdrowa... Co do "pyszności" - spuśćmy na to zasłonę milczenia...
Alison napisał/a:
A przy okazji, przedwczoraj w Brnie poprosiłam w restauracji o "czernyj czaj" ze smietanką, to mi pani przyniosła imbryczek z wrzątkiem, herbatkę w kopertce, ćwiartkę cytryny i mleczko - i wszyscy przygladali się co ja teraz z tym zrobię
Twarożek herbaciany ?
_________________ If I could write the beauty of your eyes...
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Wto 12 Gru, 2006 21:33
Maryann napisał/a:
Alison napisał/a:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.