Wysłany: Sob 28 Lut, 2009 21:02
Z ekranizacji Dickensa widziałam na razie tylko Wielkie nadzieje, ale koleżanka ma Naszego wspólnego przyjaciela, więc pewnie go od niej porwę, zwłaszcza, że gra tam kolejny aktor, którego widziałam w innej brytyjskiej, serialowej produkcji
Wysłany: Sob 28 Lut, 2009 21:15
Mowisz o Morriseyu? Ma tam ciekawą rólkę
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met Strona North and South by Gosia
No tak, brak szacunku dla Christie chyba jest powszechny – w Pięciu małych świnkach z postaci granej przez Toby’ego S. zrobili geja
To się nazywa uwspółcześnianie fabuły :]
Mnie też te drobne "uwspółcześnienia" jakoś strasznie nie przeszkadzają, choć oczywiście można się spierać, czy są potrzebne. Ale nie lubię gdy całkowicie zmieniają historie, bo po co to podpisywać jeszcze nazwiskiem Christie? Np w "Uśpionym morderstwie" nie przeszkadza mi, ze śledztwo prowadzi bohaterka z przyjacielem, a nie z mężem. Nie wpływa to jakoś znacząco na fabułę. Ale przeszkadza mi całkowita zmiana historii kryminalnej. Dlatego też nie za bardzo odpowiada mi "Nemezis" bo tam też nieźle namieszali. Purystom polecam zdecydowanie starszą wersję panny Marple, z Joan Hickson.
Wysłany: Wto 03 Mar, 2009 00:28
Ja mało merytorycznie, bo późno: opat Hugo - cudo! Jest tak bosko nalany na policzkach!
Strasznie podoba mi się to, że brytyjscy serialowi aktorzy migrują między nimi, tworząc różne,często bardzo odmienne, kreacje, a my możemy na nie polować i ich rozpoznawać
Obejrzałam w weekend Nemezis – rzeczywiście Ruth Wilson ma tam bardzo małą rólkę, taką z lekka komediową (as wywiadu w szortach ). Poza tym to raczej się wynudziłam, nie wiem, może zawiniła sjestowa pora emisji.
A mi się akurat Nemezis nie udało zobaczyć, bo spędziłam niedzielę za kółkiem na trasie Wrocław Gdańsk Może się w końcu zmuszę by obejrzeć, w końcu mam nagraną.
_________________ Gdy uczucie zakorzenia się w decyzji woli, potrafi przetrwać życiowe burze
Ruth Wilson idzie poniekąd w ślady Toby'ego Stephensa i tuż po nim pojawi sie na deskach Donmar Warehouse na West Endzie w roli Stelli w Tramwaju zwanym pożądaniem .
Tramwaj... wygląda zachęcająco... Chodzi mi po głowie śmiała myśl, żeby sobie jesienią nań wyskoczyć Oczywiście o ile teraz nie padnę z wrażenia
Rozumiem, że na Hamleta też już biletów brak?
Wysłany: Pon 03 Sie, 2009 15:22
Wygląda na tym zdjęciu ładnie i intrygująco.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 13:45
Dobrze wiedzieć, że 6. Zainteresowałam się tak ogólnie, bo nawet nie wiedziałam, kto tam gra.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 14:12
Ja to się od razu zainteresowałam po opisie, który znalazłam dziś rano
Wysłany: Sro 18 Lis, 2009 20:03
Fajnie by było zobaczyć Ruth w czymś nowym
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.