_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Coś znanego, ale w niecodziennym przekładzie
Smells Like Teen Spirit Cover In Classical Latin (75 BC to 3rd Century AD) Bardcore:
https://www.youtube.com/watch?v=PbEKIW3pUUk
Uprzedzam, że to na moje ucho tzw. wymowa restytuowana, bo słyszę np. "salłe, salłe", a nie "salve".
_________________ There is always hope. (J.R.R.T.)
Wysłany: Pią 27 Maj, 2022 19:18
Dziwne, ale ciekawe
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
O, przegapiłam, że Kamelot wydal nowy album - zainteresuję się, mam go już na Spotify, ale pewnie kupię normalnie CD jak analogowy człowiek
Można sobie przesłuchać też na YT.
https://www.youtube.com/w...AVcKR6SADQ3Hs2k
Wysłany: Pon 24 Kwi, 2023 14:16
Aragonte napisał/a:
Muzyka "klasyczna" a metal
Cos w tym jest
Wysłany: Wto 25 Kwi, 2023 08:22
Zastanawiam się nad udziałem w festiwalu "Słowiańska Noc Folk-Metalowa" w Brennie. Tam poza czeskim Deloraine ma być m.in. polska Runika. Przepadł mi marcowy koncert w Warszawie, a chciałabym ją zobaczyć na żywo.
Zastanawiam się nad udziałem w festiwalu "Słowiańska Noc Folk-Metalowa" w Brennie. Tam poza czeskim Deloraine ma być m.in. polska Runika. Przepadł mi marcowy koncert w Warszawie, a chciałabym ją zobaczyć na żywo.
22 lipca to sobota, ale trzeba by tam dojechać, a to chyba gdzieś daleko na południu... Pomyślę, ale u mnie sporo zależy od pracy
Obadałam dojazd - trzeba by jechać do Katowic pociągiem, potem do Skoczowa tez pociągiem, a potem autobusik do Brennej:
https://www.e-podroznik.p...&tseVw=regularP
Na szczęście w sobotę coś jeździ.
Na razie nie mam zaplanowanego maratonu pracowego na 21 lipca, więc mogę sobie zarezerwować ten termin. Ciekawe, jak tam z noclegami, bo powrotnego pociągu nocnego nie szukałam jak na razie
Wysłany: Wto 06 Cze, 2023 15:45
W kwietniu w przyszłym roku do Warszawy zawita Manntra - chorwacki zespół folk-metalowy. Zapisuję w kajeciku. Manntra - Oyka!
Najnowszą płytę zakupioną podczas jednego z koncertów prawie już zajechałam.
Płoną łąki, płoną lasy, płonie cały świat…
Płoną góry i doliny, płoniesz Ty i ja…
Wszystko w ogień, wszystko w pył, nie ma raju w nas…
Wypalone nasze myśli, wypalony czas…
Zbaw nas rzeko, wybaw wodo, ugaś wielki żar!
Obmyj stopy, obmyj głowy z nienawistnych mar…
Daj ochłodę i wytchnienie dla spieczonych warg.
Owiń ciała wypalone! Ugaś wielki żal!
Płoną, płoną zatracone serca!
Wicher dusze rwie!
Zagubione myśli błądzą gdzieś…
Łzy nie gaszą smutku…
Śpiewaj ciszo na mych zgliszczach, wietrze w polu tańcz…
Powróć życie na doliny, powróć bo już czas!
Pola niech się zazielenią, kwiatem sypnie świat.
Radość znowu nas oplącze... i nadziei blask!
Płoną, płoną zatracone serca!
Wicher dusze rwie!
Zagubione myśli błądzą gdzieś…
Łzy nie gaszą smutku…
Wysłany: Pią 28 Lip, 2023 19:03
Fajny teledysk.
Posłuchaj parę razy innego czepliwca, może zadziała
Mnie ostatnio fafnaście razy zdarzało się zawyć "Nie ma nie ma wooooody na pustyni..." albo "Kaczkę dziwaczkę" - chcesz się zamienić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.