a wiesz, że dobry pomysł! Pio tym niedorosłym Ricku to jej się dojrzały facet przyda... I dzieciaka nie pozwoli zmarnować, bo ona mi coś na toksyczną mamusię wygląda! A pan Jarndyce za łagodny, za miętkie serce ma... na głowę by mu weszła...
_________________ Pamięci wieku XIX, kiedy to literatura była wielka, wiara w postęp -
bezgraniczna, a zbrodnie popełniano i wykrywano ze smakiem tudzież
elegancją.
Wysłany: Czw 19 Mar, 2009 21:09
I kto tu jest owcą, hę?
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
doktorek, doktorek, a pan Jarndyce gołębie serce ma.... nie owcze!
_________________ Pamięci wieku XIX, kiedy to literatura była wielka, wiara w postęp -
elegancją.
Wysłany: Czw 19 Mar, 2009 22:34
Czyli pozostajemy przy drobiu.
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Wysłany: Pią 20 Mar, 2009 22:33
nicol81 napisał/a:
Mi się też podobał... W ogóle, jestem za tym, żeby on w przyszłości poksiążkowoposerialowej dostał wdowę Adę
No, nareszcie jakiś sprzymierzeniec! Sprzymierzyńczyni znaczy. Ja łączyłam George'a z kim innym, mianowicie z wytworną Lady Dedlock (gdyby bidulka dożyła) W przeszłości miała temperament, do tego dochodzi znudzenie monotonią życia z sir Leicesterem...wystarczyłoby kilka spacerów w okolicach stajni (gdzie właśnie, rozgrzany wysiłkiem ujarzmiania rumaków,George zdejmuje koszulę...albo w zmoczonej ala DiU chodzi ) do tego parę intymnych rozmów o dawnym wspólnym znajomym, i romans gotowy. Aż sie iskry sypią.
Lady Dedlock? Niieeee- w mojej ocenie ona była naprawdę przywiązana do sir Leicestera Nie wierzę, że w romans by wpadła- miała naprawdę wyrzuty sumienia z powodu przeszłości...A młoda wdowa lepsza niż mężatka w średnim wieku
a poza tym w Lady Dedlock wszystkie erotyczne i romantyczne ciągoty wypaliły się z kapitanem...czyli Nemo...
elegancją.
zaczęłam wczoraj oglądać i jak na razie jestem po 3 odcinkach, już domyśliłam się kto miał być owcą a kto kogutem
Jest to pierwszy film w którym nie mam swojego typu męskiego. Może oprócz nieżyjącego już Nemo Ale skoro umarł to się nie liczy.
Za to kobiety, a zwłaszcza lady Deadlock to poezja. Scena w której Lady mówi, że ma dosyć i jest znudzona jest tak zagrana, że sama odczuwam jak głębokie jest to znudzenie. Gilian samym spojrzeniem oddaje większość.
Coraz bardziej podoba mi się Dickens, widocznie do tej pory oglądałam niewłaściwe, np. Oliwera.
Muzyka oddaje klimat tajemniczości i pewnej tęsknoty, która odczuwa chyba każdy z bohaterów, każdy za czymś innym.
Wydawcy filmu powinni oberwać, chociaż jeszcze nie doszłam do tej sceny, to już wiem z opisu na pudełku, że Lady Deadlock umrze, miała też romans i dziecko , które nazywa się Esther Mogli równie dobrze napisać jak się film zakończy. Domyślam się, że Nemo był ojcem dziecka? I że Esther mieszkająca u Jarndyca to TA Esther?
Jeszcze jedno - po 3 odcinkach stwierdzam, że adwokat Turlinghton to szuja
_________________ Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej racji. I zawsze, zawsze wybiera sam. Pratchett,Carpe Jugulum
nooooo, szujowata śfinia! A jak Ci się Guppy podoba? Uważam, że prawie dorównuje Bradleyowi Headstone!
PS! a mówiłam- owca wykapana!
elegancją.
elegancją.
cóż, jeden z nich ma takie oczy... same wiecie, a drugi ma nos jak...
pierwszy odcinek mnie nie znudził, bo była tam piękna Lady ze swoją sceną nudy i Nemo, poza tym, wiedziałam że musi się rozkręcić. Wątki też rozpoczynały się co chwila nowe, musiałam w skupieniu śledzić kto jest kim i z kim powiązany
Guppy ma takie dziwne usta i ciągle podąża Esther albo ją śledzi. Ma coś wspólnego z Headstonem, manię prześladowczą. Zobaczę jak będzie dalej
Sofijufka napisał/a:
szujowata śfinia
wręcz cały prosiak
_________________ Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej racji. I zawsze, zawsze wybiera sam. Pratchett,Carpe Jugulum
Ostatnio zmieniony przez Alicja Pią 10 Lip, 2009 17:48, w całości zmieniany 1 raz
zachęcona TAKIMI ekranizacjami Dickensa postanowiłam kupić jeszcze Chuzzlewita i Wielkie nadzieje, tylko z kim bedę to mogła komentować? oglądała któraś z was? zwłaszcza w temacie Chuzzlewit całkiem pusto
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.