Uważam, że ekranizacja jest fantastyczna- a robotnik palący cygaro na terenie fabryki bawełny cóż najwyraźniej nie miał wyobraźni a Thornton odpowiadał za pracujących tam ludzi i całe swoje życie poświęcił rozwojowi tej fabryki:)Zatem rozumiem jego reakcję.....
Jednak to nie zmienia faktu, że to dopiero książka fantastycznie ukazuje skomplikowane relacje Margaret i Johna- ten język, ten klimat:)
Dziękuję za powitanie- już wcześniej byłam w Przywitalni ale nie wpisałam się ponieważ ostatnie posty na temat facebooka troszkę mnie zdezorientowały:)Ale już się poprawiłam:)
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 20:57
Offtopy są wszędzie
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
już wcześniej byłam w Przywitalni ale nie wpisałam się ponieważ ostatnie posty na temat facebooka troszkę mnie zdezorientowały
Też brałam w tym udział... ale to już taki urok tego forum i chyba nie chciałabym, żeby było inaczej. Koleżanka się szybko przyzwyczai do tej specyfiki (miejmy nadzieję).
_________________ "Carry on my wayward son,
For there'll be peace when you are done
Lay your weary head to rest
Now don't you cry no more..."
["...Lost in the wilderness, so far from home..."]
Acklesism is my religion Welcome to Winchesterland
Będę się starać:) A forum jest fantastyczne i pokazuje jaką skalę rażenia mają historyczne love story.........I jak my kobiety uwielbiamy analizować ten rodzaj literatury i filmów:)
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 21:50
Ale radziłabym przenieśc rozmowę do technicznych
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
lady_kasiek [Usunięty]
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 21:55
Do technicznego nikt nie zagląda, chyba, że mu się coś rozkraczy. Może do kto pyta a nie błądzi. Mieliśmy coś takiego.
_________________ Pamięci wieku XIX, kiedy to literatura była wielka, wiara w postęp -
bezgraniczna, a zbrodnie popełniano i wykrywano ze smakiem tudzież
elegancją.
Wysłany: Pią 17 Wrz, 2010 10:44
Możemy wrócić do czytania w momencie, w którym przerwałysmy. Trzeba tylko poszukać, ktory to fragment był - rodział.
_________________ Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej racji. I zawsze, zawsze wybiera sam. Pratchett,Carpe Jugulum
_________________ Człowiek może mieć rację i może się mylić, ale musi decydować, wiedząc, że dobro i zło bywają wcale nieoczywiste, a czasem nawet że wybiera między dwoma rodzajami zła, że nie ma żadnej racji. I zawsze, zawsze wybiera sam. Pratchett,Carpe Jugulum
Wysłany: Czw 23 Wrz, 2010 06:13
Stawrogi daj maila, to ktos ci posle tekst.
Właśnie, a macie swoje pełne tłumaczenie? Widziałam gdzieś taką informację. Jeśli tak, to czy ktoś mógłby mi je przesłać? Na wspólne czytanie na razie się nie piszę.
Byłabym ogromnie wdzięczna.
Ostatnio zmieniony przez ultramaryna Czw 23 Wrz, 2010 20:29, w całości zmieniany 1 raz
Ultramaryna, tłumaczenie poszło.
Proponuję, żebyś wyedytowała swój post z adresem e-mail - różne złośliwe spamerskie stwory lubią wykorzystywać takie ładne adresiki do własnych celów
Witaj na forum! Piękny avek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach naszego forum stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę naszego forum.