Wysłany: Pią 24 Mar, 2023 13:47
BeeMeR napisał/a:
ale jako bardzo zdecydowane hetero odczuwam wyraźnie przyjemność ujemną zwaną dyskomfortem gdy mi pokazują całujące się dziewczyny albo chłopaki. Nie moja bajka i nigdy nie będzie
Mam tak samo. Nie dość, że dyskomfort, to jeszcze nuda, bo nie jestem w stanie przejąć się losem takich związków czy romansów.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Będzie remake "Zmierzchu" - jako serialu https://www.hollywoodrepo...rks-1235391710/
Chyba Bella będzie zmieniać ciuchy co pięć minut, bo serio nie wiem, co tam miałoby się dziać
_________________ There is always hope. (J.R.R.T.)
Wysłany: Sro 24 Maj, 2023 18:49
Nie dokończyłam pierwszego.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Sro 24 Maj, 2023 20:18
O, a ja chętnie zobaczę.
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Wysłany: Sro 07 Cze, 2023 05:31
Trafiłam na Legimi na całkiem przyzwoitą książkę o Qui Gon Jinnie i Obu Wanie. Ma tytuł Mistrz i uczeń.
Wysłany: Pon 18 Wrz, 2023 14:53
Z racji tego, że miesiącami nie odpalam TV, to o mały włos przegapiłabym moment, w którym pojawił się drugi sezon Koła czasu. Wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek.
Wkurza mnie, że zmienili odtwórcę roli Mata.
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Wysłany: Pon 18 Wrz, 2023 15:43
Zmienili? A który to? Może ten, co najlepiej grał?
Kto pamięta książkową trylogię i 4 filmy Igrzyska śmierci ten pewnie już wie, że 3 lata temu autorka wydała czwartą książkę, której akcja dzieje się 64 lata przed wydarzeniami z trylogii i dotyczy młodości prezydenta Snowa.
Właśnie weszła do kin ekranizacja tej powieści: Igrzyska śmierci: Ballada ptaków i węży i zbiera bardzo dobre opinie, zarówno od krytyków, ale przede wszystkim od widzów.
Na pewno kiedyś obejrzę, teraz czytam książkę.
A może któraś z Was widziała lub się wybiera i podzieli wrażeniami.
P.S. Z ciekawostek, że film kręcono w Berlinie, Duisburgu i Wrocławiu (m.in. wydarzenia na arenie).
Wysłany: Sob 18 Lis, 2023 19:37
Film chętnie obejrzę. Może będzie na Netflixie, bo wcześniejsze były tam ( może nadal są ) dostępne. Książki są według mnie słabsze od filmów ( tej ostatniej nie znam ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.