Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 20:12 Tajemnica Edwina Drooda / The Mystery of Edwin Drood (2012)
Na początku 1870 roku Charles Dickens, ceniony przez krytykę i uwielbiany przez czytelników spełniony pisarz, decyduje się podjąć wyzwanie i… napisać kryminał. Powieść ukazuje się w odcinkach, lecz na zawsze pozostaje bez zakończenia…
"Tajemnica Edwina Drooda” okazała się być jeszcze bardziej tajemnicza niż zamierzył to Dickens. Pisarz zmarł zanim dokończył powieść, a na przestrzeni lat pojawiło się wiele spekulacji dotyczących jej związków ze śmiercią autora. Książka doczekała się wielu interpretacji, alternatywnych zakończeń, spiskowych teorii i zaskakujących finałów. http://www.qfant.pl/index...a-edwina-drooda
To opowieść o miłości, tej wymuszonej planami rodzicielskimi i tej obsesyjnej, nie chcianej przez jej obiekt. O nieślubnym potomstwie, przyrodnim rodzeństwie i więzach krwi, przyjaźni, zawiści i morderstwie - i to w nie byle jakiej scenerii bo w katakumbach . Ja jestem filmem wielce usatysfakcjonowana, oglądało mi się bardzo dobrze, polecam
Wysłany: Nie 29 Sty, 2012 17:04
Faktycznie, ogląda się naprawdę dobrze.
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
What can I say? I'm survivin'
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
Wysłany: Pon 30 Sty, 2012 09:32
ja to się nawet w trakcie oglądania nie zorientowałam, że druga część została napisana przez kogo innego acz podejrzanie dużo rodzeństwa mi się tam zdawało
ciekawa jestem, jakie są inne pomysły na rozwikłanie zawiązanej intrygi
A czy któraś z Was nie wie, gdzie można zdobyć polskie napisy?
Ja niestety z angielskiego ze słuchu rozumiem przeciętnie co dziesiąte słowo, a jestem bardzo ciekawa tego filmu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.