Właśnie zaczyna się Jackie Brown na ALE KINO Lubię ten film i motyw muzyczny http://www.youtube.com/watch?v=9NL1YPVnKDc
I lubię ten liryczny klimacik między Jackie a Maxem
_________________ ... jest kraj, do którego tęsknię. Jest to ojczyzna jabłek, pagórków, leniwych rzek, cierpkiego wina i miłości...
Yodok Stories film dokumentalny Polska 2005
Reżyser: Andrzej Fidyk 23.00 TVP1
Yodok to jeden z obozów koncentracyjnych, znajdujących się w Korei Północnej. Wśród północnokoreańskich uciekinierów w Seulu Andrzej Fidyk odnalazł reżysera teatralnego, Jung Sung Sana, którego namówił do realizacji spektaklu o życiu w łagrach. W przedsięwzięcie zaangażowała się norweska organizacja praw człowieka RAFTO Foundation. Przed kamerą Jung Sung San opowiada dramatyczną historię swoją i swoich bliskich. Poznajemy także losy innych byłych więźniów obozu, którym udało się uciec do Korei Południowej. Siedmioro bohaterów uczestniczy w procesie tworzenia przedstawienia, którego scenariusz oparty jest na ich przeżyciach. Wstrząsający dokument demaskuje prawdziwe oblicze totalitaryzmu Korei Północnej, gdzie w obozach przebywa kilkaset tysięcy osób.
Defilada była ciekawa więc z chęcią ten też zobaczymy.
_________________ ... jest kraj, do którego tęsknię. Jest to ojczyzna jabłek, pagórków, leniwych rzek, cierpkiego wina i miłości...
Ostatnio zmieniony przez Yvain Pon 19 Gru, 2011 19:50, w całości zmieniany 1 raz
Yodok Stories film dokumentalny Polska 2005
Reżyser: Andrzej Fidyk 23.00 TVP1
Yodok to jeden z obozów koncentracyjnych, znajdujących się w Korei Północnej. Wśród północnokoreańskich uciekinierów w Seulu Andrzej Fidyk odnalazł reżysera teatralnego, Jung Sung Sana, którego namówił do realizacji spektaklu o życiu w łagrach. W przedsięwzięcie zaangażowała się norweska organizacja praw człowieka RAFTO Foundation. Przed kamerą Jung Sung San opowiada dramatyczną historię swoją i swoich bliskich. Poznajemy także losy innych byłych więźniów obozu, którym udało się uciec do Korei Południowej. Siedmioro bohaterów uczestniczy w procesie tworzenia przedstawienia, którego scenariusz oparty jest na ich przeżyciach. Wstrząsający dokument demaskuje prawdziwe oblicze totalitaryzmu Korei Północnej, gdzie w obozach przebywa kilkaset tysięcy osób.
Defilada była ciekawa więc z chęcią ten też zobaczymy.
Och, to o tym filmie pisałam w "Odeszli", tytuł mi wyleciał z głowy. Jest straszny.
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 08:06
A ja wczoraj w końcu obejrzałam V jak vendetta.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 11:26
Ja tyz Przymierzalam sie od... 2-3 lat... Kumpel zachwalal, zawsze mowil, ze mi sie spodoba. A ja mu zawsze ufam, bo znamy swoje gusta filmowe - tyle, ze jakos okazji nie bylo, a jak byla to albo bylam na wyjezdzie, albo tak umordowana, ze w polowie zasnelam.
No i jak zwykle mial racje. Szalenie mi sie podobal. Tylko lektor mi troche przeszkadzal... Za bardzo lubie Hugo i jego sposob artykulacji...
Wysłany: Sob 21 Kwi, 2012 11:31
Lektora jednak nie znoszę, ale przeżyłam. Też mi się podobało.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.