Wysłany: Nie 17 Sty, 2016 08:06
Fibula napisał/a:
Miałam zamiar to zaanonsować, ale zasiedziałam się u siostry i dopiero wróciłam do domu. Jutro w nocy jest powtórka, może uda mi się nagrać. Jeszcze tego nie oglądałaś?
W czwartek na BBC HD Orphan Black, wreszcie się za to wezmę.
O, widzisz - Orphan Black obejrzalam cale, a Utopii jakos nie zdazylam, mimo ze posiadam. Obejrzalam wczoraj w TV pierwszy odcinek i przyznaje, ze serial zacny jest.
Wysłany: Nie 17 Sty, 2016 10:49
Utopie miałam w planach, ale się jakoś odwlekło, natomiast drugi sezon Orphan Black mi się nie podobał. za dużo udziwnień obyczajowych i zrobiło się nudno.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Jutro w TVP1 0 20.25 francuski serial kryminalny "Tajemnica jeziora". W zeszłym tygodniu obejrzałam pierwszy odcinek i bardzo mi się spodobał, podobny do "Kamieni śmierci".
Wysłany: Nie 24 Sty, 2016 19:16
Ania Aga napisał/a:
francuski serial kryminalny "Tajemnica jeziora". W zeszłym tygodniu obejrzałam pierwszy odcinek i bardzo mi się spodobał, podobny do "Kamieni śmierci".
Wysłany: Wto 26 Sty, 2016 17:28
Ania Aga napisał/a:
Jutro w TVP1 0 20.25 francuski serial kryminalny "Tajemnica jeziora". W zeszłym tygodniu obejrzałam pierwszy odcinek i bardzo mi się spodobał, podobny do "Kamieni śmierci".
"Tajemnica jeziora" mnie nie wciągnęła, poprzestałam na jednym odcinku, ale "Kamienie śmierci" miały klimat, podobały mi się.
Wysłany: Sob 13 Lut, 2016 06:51
Ja raczej nie...
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Sro 23 Mar, 2016 15:12
Dzika muzyka - na vod tvp - program o tradycyjnej polskiej muzyce.
Cytat:
W pierwszym odcinku opowiemy o fenomenie zespołu Tęgie Chłopy, złożonego z 10 młodych osób z różnych miast Polski, który wykonuje tradycyjną muzykę kielecką z okolic Łagowa i Opatowa. Właśnie skończył on dwutygodniową trasę koncertową po całej Polsce, co w wypadku muzyków grających autentyczną, wiejską muzykę nie zdarza się często. Historia Tęgich Chłopów jest doskonałym przykładem w jaki sposób przygoda z muzyką tradycyjną może stać się zarówno sposobem na życie jak i formułą na ożywienie i przywrócenie poczucia własnej wartości społeczności lokalnej, która jest źródłem tej muzyki. Ich nauczycielem jest przede wszystkim Stanisław Witkowski, leciwy saksofonista z Opatowa oraz inni muzykanci i śpiewaczki z tych okolic, pionierzy Domu Tańca w Sędku. Obecność rozśpiewanego i roztańczonego taboru w Sędku miała wpływ na życie całej okolicy. Mieszkańcy tej i okolicznych wsi przybywali co wieczór na zabawy, włączali się aktywnie w różne działania muzyczne, rekonstruowali kolejne lokalne zespoły, które na powrót stają się muzycznymi gwiazdami okolicy. Po niezwykłym zjawisku odrodzenia muzyki tradycyjnej oraz porywającej muzyce kieleckiej oprowadzi nas Janusz Prusinowski.
za vod.tvp
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach naszego forum stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę naszego forum.