Wysłany: Nie 06 Gru, 2009 19:44 Idole, Mam talenty i inne takie
Natchnęło mnie do tego video, które podrzuciła mi siostra. Zaraz wam pokażę, ale najpierw pogadam sobie (a co!).
Tak, wiem, te programy to czysta komercha, a laureaci nie zawsze robią wielką karierę (acz finalistom się czasem udaje). Niemniej pojawiają się tam po prostu perełki. I właśnie o te perełki mnie się rozchodzi. No bo... wiem, Pan Artysta z pierwszej edycji polskiego Idola był zabawny, ale śpiewać nie potrafił, a ja bym chciała posłuchać tych co i owszem - potrafią.
Okej, no to przejdźmy do video. To brytyjski X-Factor. Na scenę weszła Stacey Soloman. Dziewczyna, po której głosie (kiedy mówi) i sposobie bycia spodziewałam się raczej czegoś pokroju Britney Spears (czyli śpiewać - nie fałszuje, głosu nie ma, ale ładnie wygląda). Zaśpiewała What a wonderful world. I szczęka wszystkim opadła (łącznie z żuchwą niżej podpisanej). Obecnie jej wykonanie tego szlagiera chodzi mi po głowie i nie mogę się od tego uwolnić. Zapraszam do wysłuchania:
Szczerze mówiąc, to mnie się jej wykonanie średnio podoba Sama nie wiem, czemu, tak jakoś momentami.
Genialnym odkryciem jest dla mnie Susan Boyle z Mam talent brytyjskiego..
_________________ Spieszmy się kochać wypłatę, tak szybko odchodzi.
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met Strona North and South by Gosia
lady_kasiek [Usunięty]
Wysłany: Nie 06 Gru, 2009 20:15
O tym brytyjskim ziomie śpiewającym arię z Turandota to chyba wspominać
Wysłany: Nie 06 Gru, 2009 20:17
Mnie zaskoczyła na pewno Susan Boyle, bo z brzydkiego kaczęcia przedzierzgnęła się w pięknego wokalnie łabędzia.
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met Strona North and South by Gosia
tylko on nie bardzo jeszcze sie potrafi zachowac na scenie. I tak sie zastanawiam, czy to traktowac jako in minus, bo przeciez oznacza jedynie naturalnosc i swiezosc wsrod tego xzalewu tanca synbchronicznego i silenie sie na bycie seksownym za wszelka cene...
Wysłany: Nie 06 Gru, 2009 22:37
Uwielbiam ten taneczny duet, ojciec i syn Zawsze poprawia mi humor.
Co do Stacey Soloman, zaskoczeniem był dla mnie repertuar, ale głos taki powiedziałabym średni. Rewelacją z takich programów była dla mnie Susan.
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
Mnie się Stacey, kiedy śpiewa, b. podoba. Piękny nastrój wprowadza. Tylko imho chyba ma straszny problem z wiarą w samą siebie, że jest tak dobra w tym co robi i to ją hamuje w scenicznym zachowaniu (chichoty, niestety, znam z życia - jak się denerwuję też potrafię się strasznie głupio zachowywać).
A ten facet z kolei za pierwszym razem nie zrobił na mnie aż tak dzikiego wrażenia, ot, niezły showman z niezłym głosem. No ale... kurczę, to chyba piosenka Kryśki Aguilery?
Ja też dorzucę coś od siebie. Dla mnie świetny w amerykańskiej wersji był Eli Mattson. Tylko fortepian i śpiew, niczego więcej nie trzeba. Poniżej próbka z pierwszych przesłuchań.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Największym jednak dla mnie zaskoczeniem był głos Susan, która już wydała swoją płytę. Jak gdzieś ją zobaczę to zapewne kupię.
A widziałyście Ksenię z ukraińskiego "Mam talent"? Znajomi podesłali mi link (wtedy po raz pierwszy usłyszałam, że jest taki program, bo TV nie oglądam). Są też dostępne jej inne "prace".
Dla mnie TO jest prawdziwy talent, a nie jakieś "wyjce" . Zresztą oceńce same (znajomość rosyjskiego mile widziana, bo opowiada "to" kawałek historii wojennej).
Ciekawa jestem Waszych opinii. http://www.youtube.com/wa...feature=related
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 14:00
Ja zdecydowanie wolę ludzi 'wyjących' lub tańczących. Na tym jej pokazie wynudziłam się nieludzko
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
A ja doceniam taki talent.
Może dlatego, że sama śpiewam jestem dość krytyczna jeśli chodzi o śpiewających.
Natomiast zawsze jestem pełna podziwu dla ludzi grających mistrzowsko na instrumentach muzycznych lub wybitnie uzdolnionych plastycznie (jak Ukrainka).
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009 15:50
Mnie tam sie wystep Kseni podobal, chyba gloownie przez niecodziennosc talentu - ale juz wystep finalowy mniej
Wysłany: Sro 16 Gru, 2009 10:07
Kolejna perełka, tym razem we włoskim "Mam talent" - Carmen Masola
http://www.youtube.com/watch?v=g5j3r4VS034
Najbardziej wzruszył mnie juror, który powiedział jej, że mając takie imię nie da się żyć bez muzyki.
Naszukałam się, bo nigdzie nie było pod imieniem i nazwiskiem tej dziewczyny. Ale chcieć to móc - znalazłam.
Paulina Lenda - Ready for love
Miodzio nie głos. Nawiasem pisząc lepsze wykonanie niż oryginał - głęboki, głęboki głos. Mmmm...
A tak z innej beczki - węgierskiego Idola wygrała onego czasu Ruzsa Magdolna. Głos jak dzwon noremalnie, do dziś mnie to rozwala:
Ruzsa Magdolna - Ederlezi
A tak z innej beczki - węgierskiego Idola wygrała onego czasu Ruzsa Magdolna. Głos jak dzwon noremalnie, do dziś mnie to rozwala:
Ruzsa Magdolna - Ederlezi
To jest świetne!
_________________ Spieszmy się kochać wypłatę, tak szybko odchodzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.