Wysłany: Czw 08 Cze, 2006 18:26 Okładki powieści JA
Przypomniałam sobie, jakie piękne okładki wyszukałyście na poprzednim forum i pomyślałam, że czas wrócić do tamtego tematu.
Na razie tyle. Wrzucajcie co macie.
to mnie szoknelo z lekka myslalam, ze to jakas pomylka... :neutral:
http://www.allegro.pl/ite...sten_nowec.html jezus.. kto to tlumaczyl, ze nawet tytul zmienil :neutral: :
nowatorski tytuł to penie i tłumaczenie będzie nowatorskie... chyba chcieli wyróżnić swoja oficynę pomysłowością.... Zielona Sowa.... chyba jest naprawdę w tych sprawach zielona....
Zielona Sowa.... chyba jest naprawdę w tych sprawach zielona....
ja naprawde myslalam ze to jakas inna ksiazka.. no ale Jane Austen.. hm.. opis sie zgadza.. tylko ten tytul.. :neutral: mam nadzieje ze nazwisk nie pozmieniali :smile:
Zielona Sowa.... chyba jest naprawdę w tych sprawach zielona....
ja naprawde myslalam ze to jakas inna ksiazka.. no ale Jane Austen.. hm.. opis sie zgadza.. tylko ten tytul.. :neutral: mam nadzieje ze nazwisk nie pozmieniali :smile:
To jest dokładnie to samo tłumaczenie, tylko tytuł zmieniony. Ktoś już o tym pisał...
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie.
no to bez sensu... ja rozumiem jeszcze jak zmienia tytul w ekranizacji... no ale nowe wydanie ksiazki? to ciekawe jakby inne tytuly pozmieniali. Strach pomyslec co by z "Dumy i uprzedzenia wyszlo"
a zeby nie byl to tak calkiem offtopic
Ostatnio zmieniony przez bezpaznokcianka Sro 14 Cze, 2006 16:04, w całości zmieniany 2 razy
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Nimloth [Usunięty]
Wysłany: Pią 09 Cze, 2006 19:01
Wyżej pojawiły się chyba wszystkie okładki JA, które ja mam . Perswazje polskie i angielskie, Mansfield Park z tego samego wydawnictwa, chodzi o to białe, we wpisie Guni, tak na marginesie - okropne. Mansfield Park jeszcze ujdzie, ale Perswazje - straszne. Rozważną i Romantyczną mam taką samą, jak Gunia, skusiłam się, bo było tanie w gazecie . Dumę też mam z wpisu Guni, z te z wydawnictwa Zielona Sowa. Zawsze się zastanawiałam, czy postaci na okładce przedstawiają Darcy'ego i Elizabeth - jeżeli tak, to Elizabeth ujdzie, ale Darcy okropny . Emmę mam taką, jak z drugiego wpisu Guni.
I też, żeby nie było offtopic - dumę po angielsku mam z Penguin popular classics, okładka wygląda tak:
Też się skusiłam na "RR" w tej gazecie... "Sekraty serca" czy inny bukowiec... Poszłam do kiosku po gumę - wróciłam z książką...
Wydanie z 1933 r. - jedyne 300 $, jeśli ktoś ma ochotę...
dla mnie wszystko zaczelo sie od tego... zobaczylam te okladke w KKKK (taki klub wysylkowy) i otworzyla mi sie szyfladka.. chyba ogladalam to kiedys w TV.. i mi sie podobalo! Mamo.. musisz mi to kupic :razz: reszte ksiazek tez mam z Proszynskiego.
ja nie mam tych listow... tylko okladke znalazlam. Z Austen nie mam tylko Opactwa.. (nawet Sanditon mam.. ktora nie calkiem autorstwa Austen jest) i przyznam sie ze nie czytalam tego nawet... :oops:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.