Wysłany: Sro 24 Lis, 2021 16:55
Riella mi dziś o tym mówiła Też by chciała iść.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Sro 24 Lis, 2021 19:58
czytałam właśnie recenzję na stronie Polityki.
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old." "We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Wysłany: Nie 06 Mar, 2022 18:29
8-go marca w Krakowie o 20.30 w Kościele Św. Anny będzie koncert dla Ukrainy zainicjowany przez środowisko Akademii Muzycznej w Krakowie. Robią to zaangażowani młodzi ludzie, Polacy i Ukraińcy, piękna inicjatywa. Warto być - wstęp wolny, będą zbierane datki dla Ukrainy.
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/
No i Faun w Proximie (10.03.2023, godz. 19:00), koncert przenoszony przez pandemię ileś tam razy (na Fauna pewnie wybierze się Praedzio):
https://www.eventim.pl/ev.../?affiliate=APL
_________________ There is always hope. (J.R.R.T.)
Wysłany: Pią 27 Maj, 2022 17:25
Wczoraj zaczęły się Warszawskie Targi Książki. Dziś zdeptałam nogi szusując od jednego stoiska do drugiego. Ku memu zdziwieniu, rozmnożyły się stoiska z komiksami. Za to porządnej fantastyki jak na lekarstwo. Same nastolatkowe. O, bardzo fajne było stoisko z książką francuską. Wydawnictwo Czarne, Słowo/obraz/terytoria, Wydawnicto Otwarte, Poznańskie i jeszcze parę innych było całkiem przyzwoicie zaopatrzone, ale innymi byłam rozczarowana.
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Praedzik, to stoisko z literatura francuska to jakies konkretne wydawnictwo? Mozesz cos wiecej powiedziec?
Ja sie w nocy skapnelam, ze we Wroclawiu jest wystawa Van Gogha:
https://wystawavangogh.pl/
Moja siostra byla na niej, kiedy wystawiali ja w Londynie i pokazywala mi zdjecia - byla boska, bardzo jej zazdroscilam.
Ide 2 czerwca po pracy. Kupilam sobie bilet.
Też byłam na targach, bardziej po autografy niż po książki - kupiłam tylko Gniewę, Stację Jedenastą, Pięć, Bambino, Bazyla i Licho, dwie ostatnie Flawie de Luce i Niezwykłych gości Bolesława Chrobrego. Cieszyły mnie kolejki młodzieży do naszych fantastów, a dorosłych do innych gwiazd , bo skoro stoją godzinami po autograf, to chyba jednak czytają.
Planowałam posłuchać czegoś na panelu fantastycznym, ale mi się nie udało, za to byłam na spotkaniu z Horstem i Engerem i w niedzielę z Flatland, podpytałam kilku autorów o plany i w sumie chyba jestem zadowolona, mimo wrednej pogody.
Mamy kogoś z forum w Gliwicach? Wynalazłam sobie dwa koncerty, na które mam ochotę pojechać, ale realny jest tylko jeden, bo drugi wypada w terminie pracowego maratonu, buuu.
Zacytuję Praedzio tutaj, żeby więcej osób zauważyło, może ktoś się zainteresuje:
praedzio napisał/a:
Zastanawiam się nad udziałem w festiwalu "Słowiańska Noc Folk-Metalowa" w Brennie. Tam poza czeskim Deloraine ma być m.in. polska Runika. Przepadł mi marcowy koncert w Warszawie, a chciałabym ją zobaczyć na żywo.
Wstępnie jesteśmy dogadane z Praedzio, że jedziemy na ten festiwal, tj. pewnie wyjedziemy z Wawy bladym świtem w sobotę i wrócimy w niedzielę w nocy, żeby nie płacić za kolejny nocleg Ale to na razie plany, rezerwacji jeszcze nie mamy.
Może ktoś chce dołączyć?
Jeśli ktoś by chciał do nas dołączyć, to bardzo nas to ucieszy.
Wysłany: Sro 26 Kwi, 2023 13:50
Z tego co wiem, to nie ma limitu. Wstęp jest wolny, bo pod chmurką. Kombinujemy z noclegiem, więc chcemy z grubsza wiedzieć, czy ktoś jest chętny do nas dołączyć. Wiadomo, im więcej osób, tym taniej.
Czy ktoś miałby ochotę (i możliwość) wybrać się do Torunia na Copernicon?
https://copernicon.pl/tabela-programowa/
Mnie w sumie najbardziej interesuje piątek (bo są ciekawe dla mnie prelekcje Ninedin/Aleksandry Klęczar) i coś w niedzielę, ale nie wykluczam, że przyjadę na sam piątek, przenocuję, pogadam ze znajomymi (może) i się zwinę w sobotę
A tak poza tym to zastanawiam się nad listopadowym Imladris w Krakowie:
https://www.imladris.in/imladris-2022/
Ale tu jeszcze nie ma programu, wiadomo tylko, że to weekend 24-25 listopada.
Wysłany: Czw 14 Wrz, 2023 20:51
Wybieramy się z Akne, ale dopiero w październiku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.