Wysłany: Pią 12 Cze, 2015 10:37
Juz nieaktualne
_________________ I live in the real world where vampires burn in the sun.
I don't want to achieve immortality through my work; I want to achieve it through not dying.
The Cure, Joy Division and Morrissey make it cool to be unloved.
AineNiRigani [Usunięty]
Wysłany: Wto 03 Lis, 2015 08:31
Mam do oddania troche beletrystyki - klasyka polska i zagramaniczna roznych okresow, lektury, cos o pielegnacji, jezykoznastwo. Kochanowski, zola, slowacki, balzak, miskiewicz, slowacki, norwit itd. W roznym stanie fizycznym, w duzej mierze starenkie.
Mam tylko 2 warunki - nie mam czasu ich spisac, wiec bierze sie wszystko lub nic. No i ktos musi pokryc koszty przesylki
Ale ja potrzebuje konkretow.
Biblioteki miejskie chca wylacznie bestsellery. Ewenyalnie Heniek Portier. Sienkiewicz, Miskiewicz, Zola czy Balzak laduja w smietniku.
Dlatego pytamtutaj.
Wiesz, Aine, tylko problem polega na tym, że:
a) chcesz komuś wrzucić całość, a nie do końca wiadomo, co tam jest - okej, Balzac, ale co? Sienkiewicz, ale co?
b) diabli wiedzą ile tego jest, a jak zrozumiałam, potencjalny obdarowany ma pokryć koszty przesyłki - z twojego szczątkowego opisu można zrozumieć, że to i pół biblioteki jest. Jeśli np. ja mam swojego Sienkiewicza i Mickiewicza, a interesowałby mnie z zestawu tylko jeden Balzac, to mnie się nie uśmiecha dostawać go wraz z lawiną książek, które już mam.
Niestety, ale lepiej by było jednak zrobić spis, co to w ogóle jest.
Wysłany: Wto 03 Lis, 2015 22:38
I przy okazji widać co jak wygląda i ile tego jest
Ja za leniwa jestem i za mało mam czasu żeby mi się chciało dziabrać ze spisywaniem książek, więc Aine rozumiem. Al jednocześnie rozumiem, że ludzie jednak chcieliby wiedzieć co mogą dostać
Aine, koleżanka sprzedała dużą część swojej biblioteki do antykwariatu. Pani przyszła do niej do domu i wybrała z odłożonych książek, to co jej odpowiadało i sama je wyceniła. Kwota nie była powalająca, ale książki nie poszły na makulaturę. A może spróbuj dać ogłoszenie na olx lub do prasy lokalnej?
ANTYKI I STAROCIE KUPIĘ!!! SKUP ANTYKÓW!!!
DOJAZD DO KLIENTA!!!
INTERESUJE MNIE WSZYSTKO CO STARE, SZCZEGÓLNIE PRZEDMIOTY PRZEDWOJENNE.
MEBLE, ZEGARY, PORCELANA, OBRAZY, PLATERY, SREBRA, ODZNAKI, ODZNACZENIA, MEDALE, KSIĄŻKI, POCZTÓWKI I KAŻDEGO RODZAJU BIBELOTY. ANTYKI I STAROCIE KUPIĘ!!! SKUP ANTYKÓW!!!
PRZEBIJĘ KAŻDĄ OFERTĘ!!!
PŁACĘ GOTÓWKĄ OD RĘKI!!!
Wysłany: Sob 12 Gru, 2015 18:57
od Aine:
Lista ksiazek do adopcji pudelko 1.
Tarzan, zlote miasto
Tarzan - dziecie dzungli
Korak - syn tarzana
P. Cohello - 11 minut
W. Sieroszewski - zamorski diabel
H. Mniszkowna - ksiazeta boru
A. Szklarski - tomek na tropie yeti
H. R. Haggard - kopalnie krola Salomona
A. Domanska - krysia bezimienna
M. Rodziewiczowna - ragnarok
T. Berger - historia Orriego
Lobagola, czyli zyciorys afrykanskiego dzikusa
W. Wernic - w nowej Funlandii
J. Equemeling - bukanierzy amerykanscy
Zeromski - syzyfowe prace
Boy - zelenski - romanse cieni, wybor recenzji teatralnych
E. Zola - pieniadz -
L.m. montgomery - rilla ze zlotego brzegu
H. Sienkiewicz - pan Wolodyjowski
W. Hugo - han z Islandii
Wiech - smiech smiechem
W. Gombrowicz - dramaty
E. Lach - zielona gwiazdka pomyslnosci
A. De saint exupery . Nocny lot
M. Musierowicz - tym razem serio
Przewodniki o lekturach 10 zeszytow
Homo sapiens i zwierzeta
M. Samozwaniec - komu dziecko, komu?
H. Wells - wehikul czasu
M le blanc - arsen lupin
Z. Nalkowska - medaliony
J. Dobraczynski - kosciol w chocholowie
Kroniki brata cadfaela - tajemnica swietych relikwii
A. Min - dziki imbir
G. Derrell - opowiesci o zwierzetach
A. Cgristie - 12 prac Herkulesa
A. Minkowski - nasturcja i lew
A. Mickiewicz - dziady cz. III
J. Verne - 2000 mil podmorskiej zeglugi
T. Mayne - Reid - dolina bez wyjscia
Woskiersienski - zatoka kulawego niedzwiedzia
W. Scott - nieoczekiwany gosc
Sz. Kobylinski - domysly
Wysłany: Sob 12 Gru, 2015 19:22
Od Aine:
Pudelko 2 do adopcji:
E. Zola - dziela
B. Winzer - zolnierz trzech armii
J. Verne - w 80 dni dookola swiata
A dumas - kawaler de maison rouge
M. Poppins w parku
M. Konopnicka -nolimpijczyk
M. Rodziewiczowna - wrzos
E. Niziurski - ksiega urwisow
L. M. Montgomery - ania z zielonego wzgorza
A. Szklarski - tomek w krainie kangurow
S. King - miasteczko salem
F. Salten - bambi
K. Makuszynski - o dwoch takich...
M. Rodziewiczowna - dewajtis
A. Dumas - kawaler d,harmental
Aine, próbowałam napisać Ci prywatną wiadomość w sprawie książek, ale nie jestem pewna, czy doszła (coś mi się zacina). Będę ogromnie wdzięczna za kontakt!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.